REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Senatorul Ion Popa: În Constanţa, PSD şi PNL trăiesc în concubinaj, iar în ultimii ani, în patul lor conjugal s-a furişat şi PMP

Senatorul Ion Popa: În Constanţa, PSD şi PNL trăiesc în concubinaj, iar în ultimii ani, în patul lor conjugal s-a furişat şi PMP

Replica API 24 mai 2019 | 02:48 366

Preşedintele ALDE Constanţa îi pune la zid: ‘Mă aşteptam la mai mult în municipiu şi în judeţ’

Preşedintele ALDE Constanţa îi pune la zid: ‘Mă aşteptam la mai mult în municipiu şi în judeţ’

Ion Popa

Senatorul Ion Popa este preşedintele organizaţiei judeţene ALDE Constanţa de 10 luni. De când a preluat organizaţia, spune că a făcut turul judeţului, a pus bazele filialelor în localităţile unde ALDE nu avea, urmând să gestioneze şi următoarele alegeri, nu doar cele care au loc pe 26 mai – alegerile pentru Parlamentul european. Într-un interviu în care a vorbit despre Parlamentul European, despre Justiţie, despre cei care strigă „la puşcărie”, dar nu numai, Ion Popa nu s-a ferit să dea de pământ cu reprezentanţii PSD Constanţa, despre care a afirmat că sunt „în concubinaj” cu PNL. Ba, chiar au un menage a troi cu PMP.

Reporter: Cum vi se pare judeţul Constanţa?

Ion Popa: Mă aşteptam să fie puţin altfel, sincer, şi în primul rând municipiul. N-aş vrea să par foarte dur, dar pare un pic anacronic. Sunt lucruri care trebuiau făcute şi nu s-au făcut. Pentru bugetul pe care îl are municipiul…(…) Eu am rămas surprins că în municipiu, dar şi în judeţ, e o mare problemă alimentarea cu gaze pentru consumul cetăţenilor.

Sunt blocuri în Constanţa în care oamenii folosesc butelia. (…) Mă aşteptam la mai mult în municipiul Constanţa şi în judeţ, ceea ce-mi spune că cei care au condus judeţul, şi mă refer aici nu numai la administraţia locală, ci şi la ceilalţi factori de decizie, nu s-au implicat suficient.

Rep.: Dar ştiţi că acum dvs. îi criticaţi pe cei de la PSD. Şi la judeţ, şi la municipiu, conducerea este PSD-istă. Sunt colegii dvs. de alianţă, la nivel central.

I.P.: Da, sunt colegii noştri de alianţă, avem o alianţă de guvernare. Este un guvern care este susţinut de o majoritate din Parlament. În judeţul Constanţa, colaborarea este practic inexistentă. Şi eu am spus, şi am să folosesc o figură de stil: în judeţul Constanţa, de mulţi ani, PSD-ul şi PNL-ul trăiesc în concubinaj practic, trăiesc în păcat. Mai mult de asta, s-a furişat în ultimii ani, în patul lor conjugal, şi PMP-ul. Şi toţi trei au o colaborare strânsă aici, mai mult sau mai puţin ocultă şi sunt practic codoşiţi şi de nişte oameni de afaceri.

Rep.: Cine sunt aceşti oameni de afaceri?

I.P.: Nu-i ştiu, nu-i cunosc, dar mi-au spus oamenii când mă plimbam prin judeţ. Nu vă faceţi că nu ştiţi, ştie toată lumea. S-a încercat şi în partidul nostru să se intervină în sensul acesta, de a exista o colaborare, de genul să fie bine pentru toată lumea.

Dar, le-am spus de la bun început colegilor că eu nu accept aşa ceva. Cei care sunt infiltraţi, catalogaţi drept agenţi de influenţă, şi din partea PSD, şi din partea PNL, nu vor avea succes în ceea ce mă priveşte. (...) Eu le-am spus de la bun început că am venit aici să fac o organizaţie puternică.

De asemenea, ţinând cont de experienţa politică pe care o am şi de experienţa organizatorică pe care o am, am învăţat că în primul rând trebuie să fii un om serios, să fii drept cu colegii tăi de partid, şi numai aşa poţi obţine performanţă. Şi, în orioce caz, nu vreau să îmi dau cu firma în cap. (...) Este un menage a trois între PSD, PNL şi PMP.

Rep.: Să ştiţi că vă vor „taxa” pentru această afirmaţie.

I.P.: Înainte să mă taxeze, să demonstreze că nu este adevărat acest lucru. Că toată lumea ştie că aşa este.

Rep.: Aţi încercat să vorbiţi cu cei de la PSD?

I.P.: Da, dar să ştiţi că situaţia de la Constanţa nu este singulară. Eu am discutat cu colegi din alte judeţe care mi-au spus acelaşi lucru. Numai că aici, la Constanţa, e pe faţă şi e de mult timp.

(...)

I.P.: Vă spun, cu mare încredere şi în cunoştinţă de cauză: în Parlamentul României sunt foarte mulţi oameni cinstiţi, sunt foarte mulţi oameni inteligenţi, sunt foarte mulţi oameni foarte bine pregătiţi, care îşi fac treaba.

(...)

I.P.: Am să votez doar pentru europarlamentare, pentru referendum nu. (...) Îi îndemn pe alegătorii ALDE să nu meargă la referendum, adică să nu ridice buletinele pentru referendum, pentru că miza acolo este prezenţa. (...) În ceeea ce priveşte alegerile pentru Parlamentul European, îi îndemn pe toţi să meargă la vot, sigur, să voteze cu ALDE, pentru că are candidaţii cei mai buni, are candidaţi care sunt patrioţi şi sunt oameni oneşti.

Legat tot de alegerile pentru Parlamentul European, Ion Popa a criticat în termeni duri intervenţiile „din afară” ale unor politicieni care vin şi dau României lecţii, când la ei corupţia poate că este şi mai mare, a comentat senatorul.

Senatorul a făcut precizări şi în ceea ce priveşte lista ALDE de candidaţi, ideile pe care aceştia le promovează, iar totodată a luat în derâdere ultimele două sondaje apărute pe piaţă: unul al INSCOP, despre care a afirmat că este „casa de sondare care aparţine serviciilor secrete” şi un alt sondaj, „făcut de casa de casă a PNL-ului”.

Despre toate acestea, dar şi despre PNL, despre inutilitatea referendumului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, şi nu numai, aici:

A.C.

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților - ALDE. Cod unic de identificare al mandatarului financiar 41190002.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920