REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Senatorul Ion Popa: ‘Mă aşteptam să meargă mult mai bine coaliţia PSD-ALDE de la Constanţa’

Senatorul Ion Popa: ‘Mă aşteptam să meargă mult mai bine coaliţia PSD-ALDE de la Constanţa’

Replica API 12 ianuarie 2019 | 10:01 259

La sediul ALDE Constanţa a avut loc vineri, 11 ianuarie, o conferinţă de presă la care a fost prezent şi preşedintele partidului, senatorul Ion Popa.

Preşedintele ALDE a declarat în cadrul evenimentului că şi-ar fi dorit ca alianţa PSD - ALDE să funcţioneze mai bine la Constanţa. “Mă aşteptam să meargă mult mai bine coaliţia de la Constanţa. Mă refer la chestiunile legate şi negociate înainte ca eu să devin preşedinte al filialei. Mă aştept la mai bine şi zic că anul aceasta o să fie mai bine”, a menţionat liderul ALDE Constanţa, Ion Popa.

În acest context, senatorul Ion Popa a ţinut să amintească de situaţia din localitatea Mereni, unde primarul PSD, Silviu Florentin Gârea încalcă legea. “Un primar PSD care refuză, încălnând legea, să dea dispoziţie pentru un viceprimar. De asemenea, am aflat de la colegul nostru care este consilier şi viceprimar că din punct de vedere legal ar trebui să fie pe funcţie. Primarul a mai făcut şi alte chestiuni, din păcate, chestuini care intră destul de puternic şi de adânc în zona penalului. A convocat o şedinţă de Consiliu Local la care au participat doar cinci consilieri din 11 şi au adopotat hotărâri”, a precizat senatorul Ion Popa. Instituţiile abilitate nu s-au sesizat nici ele. “Am constatat că de la partid nu i-a zis nimeni nimic. De asemenea, am constatat că nici de la Prefectură, care trebuie să facă controlul de legalitate nu s-a întâmplat mare lucru sau cel puţin nu am auzit eu până acum. Vedeţi acestea sunt lucrurile care din punctul meu de vedere ar trebui să se îndrepte, de aia speranţa mea este să meargă mai bine alianţa la nivelul judeţului Constanţa, dar dragoste cu sila nu se poate”, a afirmat senatorul. De asemenea, mai sunt trei consilieri ALDE de la Mihail Kogălniceanu care nu au fost validaţi pe funcţie. “Dar situaţia de la Mereni cu refuzul de a dispoziţie pentru punerea pe funcţie a viceprimarului este emblematică. Eu nu am mai auzit aşa ceva şi mă credeţi că am experinţă în administraţie”, a declarat preşedintele ALDE, Ion Popa.

Instanţa va decide în cazul situaţiei de la Mereni

Contactat telefonic, prefectul Dumitru Jeacă, a precizat că la ora actuală Consiliul Local Mereni este format din zece membri, întrucât consilierului PNŢCD i s-a retras sprijinul politic. Astfel, din cele 11 funcţii de consilieri, una este vacantă. “Consiliul Local trebuie să activeze în număr impar. Când este în număr par cum se calculează?! Trebuie să rezolvăm problema aceasta în instanţă. Ce au făcut aleşii locali de la Mereni este la limita legii, cel puţin aşa o vedem. Ei trebuie să ia hotărâri cu jumătate plus 1, vorbim de majoritate simplă. Cum calculezi majoritatea simplă dintr-un număr par?”, se întreabă retoric prefectul Dumitru Jeacă.

Tot decizia instanţei se aşteaptă şi în cazul punerii în funcţie al lui Dumitru Guriţă, viceprimarul din Mereni, membru ALDE. “Este dosar în instanţă, nu ne putem pronunţa. Că au început să convoce şedinţe de Consiliu Local este ok. Şi aceasta era o problemă”, a declarat Dumitru Jeacă. Prefectul Constanţei îşi doreşte ca aleşii de la Mereni să renunţe la orgolii şi să înţeleagă că sunt votaţi de oameni ca să le reprezinte interesele.

La Mihail Kogălniceanu prefectul trebuie să primească o sesizare în scris de la ALDE Constanţa. Problema cu validarea celor trei consilieri ALDE persistă de mai bine de doi ani, la Mihail Kogălniceanu.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Kogalniceanu este bataie de joc la adresa cetatenilor: gipurile primariei nu sunt inscriptionate cu PRIMARIA MIHAIL KOGALNICEANU ca vicele Pandrea sa se plimbe in interes personal cu familia la Constanta zilnic. Sunt curios cat castiga lunar acest viceprimar dar si nevasta-sa care cu Victor si Lupu isi iau si isi duc copiii la scoala cu masinile primariei in timpul programului!
5
1
Alde Constanta a fost si este condus numai de la Bucuresti prin dealde Gerea ,popa si altii ca sa si pastrazeze oamenii in functii
1
1
Pentru voi sa intelegeti eu sunt pmul lui struntiski si nicusor
4
1
Mafia PSD-ALDE la puscarie coruptilor
8
2
Ce sa mai faca obositul ala de Muresan cu Umiran si Restul gastii de hoti penali aveti rabdare se ridica o noua forta politica la Kogalniceanu
8
1
Baiat destept dl Gabi, nu apare in poze cu ratatii
4
0
Ceti este omul PSD din interiorul ALDE. Exemplu de spion pun in varf.
6
2
Ala de le Mereni nu e sanatos cu capu. La Constanta ALDE si PSD nu se vor intelege niciodata pe chestii serioase nu glumele de la Mereni.
4
1
Si-a facut treaba ceti. A candidat independent ca sa mai fure ceva voturi si asa l-a ajutat pe fagadsu. Acele voturi ar fi trebuit sa fie anulate sau atribuite catre chitac. Dar cu politica este o mare corveta....
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614