REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Senatorul Irineu Darău candidează pentru preşedinţia USR PLUS

Senatorul Irineu Darău candidează pentru preşedinţia USR PLUS

Replica API 6 august 2021 | 00:00 775

Senatorul USR Irineu Darău şi-a anunţat, joi, candidatura la preşedinţia USR PLUS, menţionând că este convins că, dacă Dan Barna va fi preşedinte al formaţiunii încă patru ani şi virtual candidat la prezidenţiale, şansele partidului pentru alegerile din 2024 sunt foarte puţine.

"Candidez pentru preşedinţia USR PLUS. Am intrat în partid pentru visul de a schimba în bine România, iar USR PLUS trebuie să accelereze în această direcţie. Altfel, vom rata şansele şi vom irosi speranţele unei întregi generaţii. Membru cu membru, redevenim puternici", a scris Darău pe Facebook.

Acesta a adăugat că face acest pas pentru că este de părere că USR PLUS este "într-un punct deloc bun".

"După 4 ani de când a fost creat acest partid, după o fuziune, după câteva luni la guvernare, suntem aproape la jumătatea scorului nostru maxim şi foarte aproape de scorul de la care am pornit în 2016. Cred că e nevoie de un aer proaspăt în acest partid, cred că e nevoie ca în următoarele luni, atunci când ne decidem preşedintele partidului pentru următorii patru ani, când ne decidem ce fel de filosofie aplicăm în construcţia partidului, avem nevoie de o schimbare, avem nevoie de un suflu nou, diferit ce cel care a fost în cele două partide până acum, în USR şi PLUS, înainte de fuziune", a spus senatorul, scrie Agerpres.

Darău a afirmat că există un risc foarte mare ca USR PLUS să aibă soarta PNŢCD şi i-a provocat pe contracandidaţii săi, Dan Barna şi Dacian Cioloş, la o serie de dezbateri.

"Ţin să spun un cuvânt, şi este unul care rezonează cu ceea ce mi se spune şi din stradă. Cred cu tărie că, dacă îl mai avem pe Dan Barna preşedinte al USR PLUS încă patru ani şi virtual candidat la prezidenţiale, şansele noastre pentru 2024 sunt foarte puţine. Nu există niciun argument pentru care Dan Barna să ne poată convinge pe noi, membrii, că va duce USR PLUS pe culmile gloriei. Nu e vorba de el, personal, până la urmă aşa funcţionează politica, în momentul în care în mai multe rânduri primim nişte semnale de la electorat trebuie să ştim să facem un pas în spate sau măcar în lateral. Preşedinţia în 2024 va fi foarte importantă, vom avea toate tipurile de alegeri, locale, naţionale şi europene în acelaşi an şi este esenţial cum se poziţionează USR PLUS în acel an, ce şanse are şi ce candidaţi are. Îmi doresc ca viitorul preşedinte al partidului să lucreze la creşterea, la cultivarea a 5-10 prezidenţiabili, dacă doriţi, din care noi, membrii, să îl alegem pe cel mai bun şi acel cel mai bun să câştige Preşedinţia României şi, probabil, să câştige alături de partid toată acea serie de alegeri", a menţionat Darău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
usr-ul cele mai mari javre ordinare
1
0
Un iepuras aruncat in lupta pe care oricum o va castiga Ciolos. Aici ati citit prima data. Ciolos o sa fie presedintele partidului usrplusBulangisiLesbience
0
1
Are rozeta sparta de la initiere,altfel nu il lasa nimeni sa faca nimic pentru ca el in sine e un nimeni.Doar niste nume si fete fara putere.Sclavi,cateti, marionete,din familii de secu
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367