REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Senatorul Liviu Brăiloiu, DEZLĂNŢUIT la adresa televiziunii lui Cozmin Guşă! Declaraţii incendiare

Senatorul Liviu Brăiloiu, DEZLĂNŢUIT la adresa televiziunii lui Cozmin Guşă! Declaraţii incendiare

Replica API 17 octombrie 2018 | 09:05 304

Liviu-Tit Brăiloiu

Senatorul constănţean Liviu-Tit Brăiloiu a avut o reacţie extrem de virulentă la adresa anumitor moderatori tv. Cu toate că s-a ferit să le spună numele moderatorilor criticaţi ori a patronilor tv, expresia folosită de acesta – „ce e- guşă e şi-n căpuşă” – a indicat clar că se referă la Realitatea TV, patronată de Cozmin Guşă. Mai mult, Brăiloiu a mai oferit un element: anunţul televiziunii de a întemeia un partid politic.

„În cuprinsul tuturor declarațiilor mele politice, chiar și al celor mai dure, am folosit întotdeauna argumente ‘la vedere”, verificabile, concomitent cu recunoașterea deplină a dreptului fiecărui opozant la propria opinie despre domeniul în dezbatere, de asemenea cu reciprocitatea argumentelor și nu a bârfelor, injuriilor, amenințărilor şi altele asemenea. Totodată, recunoscând și apreciind rolul deosebit al mas-madia în societate, am respectat diversitatea opiniilor în redactarea și susținerea politicii editoriale, îndeosebi a posturilor TV, vectorii cei mai penetranți în toate mediile socio-profesionale.

Concomitent, m-am delimitat de așa-zișii moderatori ai unor talk-show-uri care, vădit părtinitori și rupți de realitatea cotidiană, recurg în mod frecvent la aprecieri de gang, gen “telespectatorii noștri sunt mai inteligenți decât ai lor”, sperând că ar putea depăși fatidicul rating ZERO. Așadar, ultima găselniță a slujitorilor unui asemenea post TV, cunoscut pentru virulența atacurilor la tot ce înseamnă progres economic și social în România doar pentru simplul motiv că acesta este asigurat prin Programul de guvernare al PSD, a hotărât peste noapte să se dea de trei ori peste cap, transformându-se în partid politic.

Dat fiind acest lucru, opiniile mele politice nu mai pot fi răstălmăcite ca „atac la libertatea de exprimare”, ci exclusiv ca modalitate democratică de dezbatere a problematicii societății românești”, a declarat Brăiloiu.

„O primă constatare ar fi că atât inițiatorii cât şi viitorii membri ai noii formațiuni sunt, respectiv ar trebui să fie strict vegetarieni, aceasta rezultând din faptul că în lipsa unui program s-au declarat un “partid fără fripturiști”. Dacă ar fi să folosesc titlul unui cunoscut roman al lui G.M. Zamfirescu, intitulat “Sfânta mare nerușinare”, această precizare programatică a “mentorului” noului partid este prima mare minciună, într-adevăr lansată cu nerușinare: unii dintre inițiatori sau susținători, conform CV-urilor, au trecut cu dezinvoltură pe la diverse partide în care nu s-au dat în lături de la “fripturile” unor funcții deloc neglijabile.

În al doilea rând, atât în lumea politică, dar şi în cea a mas-media, “marea veste” a stârnit o mulțime de zâmbete, unele chiar compătimitoare. Dacă aş fi adeptul teoriilor conspirației, aş spune că inițiativa nu urmărește altceva decât să tragă un paravan zgomotos peste insolvența datând din anul 2011, respectiv datoria de aproape 70 milioane de euro la bugetul statului”, şi-a continuat atacul Liviu Brăiloiu, care a mai comentat că cei 5-6 jurnalişti de la postul tv urmăresc „salvarea de la cele câteva zecimale sub ZERO ale ratingului obținut cu chiu-cu vai în luna septembrie a.c., când două talk-show-uri ale acestora s-au situat pe locurile 18-19 din cele 20 supuse măsurătorilor de audiență”. „Atunci, un hâtru din presă afirma că „Disney Junior” are o audiență superioară”, a adăugat senatorul PSD.

„Evident, „teoreticienii” noului partid moșit cu greu în aceste zile au și o oarecare “operă”, din care aș oferi două citate atribuite celui mai zgomotos (ca să nu spun insolent) reprezentant: 1. “Când se va trece de la alianțele terestre la participarea intergalactică, umanitatea va fi reprezentată unitar şi just.” 2. “Printr-un proces echitabil se va organiza distribuția grâului, a petrolului și mineralelor, în funcție de nevoile fiecărei națiuni și popor”.

După cum lesne se poate observa, primul pare desprins din emisiunile National Geografic despre lumea UFO, iar al doilea seamănă izbitor cu catastrofica viziune despre lume aparținând celui născut la Trier, în Germania, acum exact 200 de ani. Ca nu cumva să se creadă că dau “evenimentului” prea mare atenție, aș încheia succinta prezentare parafrazând cele spuse ritos de principalul “purtător de cuvânt”, conform căruia “Postul nu va fi televiziune de partid”. Într-adevăr, cu asemenea oameni şi concepții sunt convins că făcătura nu va fi altceva decât un „partid de televiziune”. Sau, şi mai concis: ce e-n gușă, e şi-n căpușă!”, şi-a încheiat atacul, Liviu Brăiloiu.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920