REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Senatorul Moga, asaltat de 1.000 de persoane la audienţele din pădure

Senatorul Moga, asaltat de 1.000 de persoane la audienţele din pădure

Replica API 16 iulie 2012 | 00:00 136

Masă la Dumbrăveni

Masă la Dumbrăveni

S-au îngrămădit să prindă îngheţată londoneză. O mie de persoane din Lumina, Ovidiu, Poiana, Nazarcea, Mangalia, Chirnogeni, Dumbrăveni, Independenţa au participat duminică la sărbătorirea hramului Sfântului Emilian de la Durostor, eveniment organizat la Mănăstirea Dumbrăveni, la iniţiativa senatorului PSD Nicolae Moga. Moleşiţi de căldură, aceştia s-au refugiat imediat după slujbă direct în pădurea de la Dumbrăveni. Senatorul Colegiului uninominal 2, social democratul Nicolae Moga, a organizat duminică, 15 iulie, un pelerinaj la mânăstire. Dimineaţa de duminică a debutat cu slujba oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, alături de un sobor de preoţi, apoi oamenii au avut parte de sarmale, cozonac, vin şi îngheţată.

Şase mii de sărmăluţe au fost pregătite în cinci ceaune. De pe mesele oamenilor, amenajate în aer liber, nu au lipsit cozonacii, vinul, dar nici răcoritoarele. Două maşini de îngheţată londoneză au fost asaltate de oamenii nărăbdători să se răcorească. Atmosfera a fost antrenată de lăutari, iar senatorul PSD Nicolae Moga, alături de primari şi de pelerini, a încins o horă tradiţională românească, pentru a marca ziua de sărbătoare petrecută la Dumbrăveni. Este pentru al treilea an când senatorul PSD Nicolae Moga a fost aproape de credincioşi pentru a discuta cu ei, întrucât acesta a ţinut audienţe. Alături de senator s-a aflat atât deputatul PNL Mihai Lupu, cât şi primarii din Lumina, Ovidiu, Mangalia, Chirnogeni, Dumbrăveni, Independenţa. "Ne aflăm la un moment de răscruce. Lucrurile nu merg bine. Politica se face pentru oameni, iar cei care nu înţeleg acest aspect nu au ce să caute în politică. Doar ea generează viaţa de zi cu zi a omului. Politicienii trebuie să înţeleagă că politica se face în sprijinul tuturor. Nu se poate ca omul de la ţară să nu aibă o speranţă şi un viitor. Bani au fost, dar s-au direcţionat unora reuniţi într-o clică, într-o gaşcă, iar oamenii au sărăcit", a spus senatorul Moga. Senatorul a adus la Dumbrăveni şi echipa de specialişti de la Casa de Pensii, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru a analiza şi rezolva problemele oamenilor. "Foarte mulţi oameni au probleme legate de cuantumul pensiei. Alţii vor ca pensiile lor să fie corelate cu munca pe care au depus-o. Este extraordinar de greu să ajungi dintr-un sat ca Tufani până la Constanţa, să poţi discuta cu un funcţionar public, pentru a-i spune că pensia este mică şi că actele depuse la instituţie nu s-au luat în considerare", a spus Moga. Aceştia şi-au spus ofurile, iar parlamentarul a încercat să le ofere soluţii. Oamenii s-au mai plâns şi că au probleme legate de terenuri. "Există legi care mai mult au încurcat lucrurile decât să le descurce. O fată de la Pecineaga a depus de patru ani documentele la Prefectura Constanţa, pentru obţinerea titlurilor de proprietate. L-am rugat pe deputatul PNL Mihai Lupu să preia documentele şi să le includă pe ordinea de zi pentru a se analiza problema ei. Persoana aceasta îşi revendică terenul bunicilor. Unii oameni au copii pe care spun că nu îi mai pot hrăni şi atunci vor ajunge să fie preluaţi de centrele de plasament. Dacă ai acasă 5 copii, fără nici o sursă de venit, nu ai cum să-i creşti", a declarat senatorul PSD Nicolae Moga.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614