REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Senatorul Moga spune că va apela inclusiv la Amabasada SUA pentru înfiinţarea spitalului regional

Senatorul Moga spune că va apela inclusiv la Amabasada SUA pentru înfiinţarea spitalului regional

Replica API 22 septembrie 2016 | 00:55 238

Că tot suntem în pre-campanie...

Că tot suntem în pre-campanie...

Nicolae Moga

Senatorul Nicolae Moga a susţinut o conferinţă de presă în cursul zilei de miercuri, 21 septembrie, pentru a face public faptul că a trimis mai multe adrese către premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Vasile Dîncu, comisarul european Corina Creţu, dar şi către prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, în vederea înfiinţării unui spital regional.

Înfiinţarea unui Spital Regional Universitar de Urgenţă la Constanţa ar deservi regiunea de sud a ţării care cuprinde judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea cu un total de 2.877.247 de locuitori, ceea ce reprezintă 13% din populaţia ţării. „Locuitorii din Constanţa şi Tulcea sunt lipsiţi de o asistenţă medicală în sezonul estival deoarece sunt 4 milioane de oameni pe litoral vara, iar ambulanţele şi cadrele medicale nu se suplimentează. Se vrea înfiinţarea celor 3 spitale la Cluj, Iaşi şi Craiova, iar prin scrisorile mele am explicat de ce trebuie construit un spital la Constanţa. Dacă s-ar face un studiu, s-ar vedea că un spital ar trebui construit la Constanţa, deoarece în judeţ sunt obiective de maximă importanţă, cum ar fi porturile, aeroportul, centrala nucleară”, a afirmat Nicole Moga. De asemenea, acesta a mai susţinut că nu se doreşte acest spital la Constanţa. „Părerea mea este că autorităţile nu doresc nici construcţia celor trei spitale de la Iaşi, Craiova şi Cluj, pentru care guvernul Ponta semnase deja acordul cu Comisia Europeană. Cred că se doreşte ca cele 150 de milioanae de euro să fie date Ministerului Sănătăţii, care va decide distribuirea banilor către spitalele deja existente”, a mai spus Nicolae Moga. Senatorul a spus că există studiu de fezabilitate, există terenul alocat şi există avize date, dar care trebuie doar reînnoite. Totodată, senatorul a mai precizat că a discutat acest aspect şi cu conducerea Consiliului Judeţean. „Am vorbit cu preşedintele CJ şi i-am expus această problemă, problema asigurării sănătăţii. Necesitatea înfiinţării acestui spital este vitală pentru constănţeni. Dacă nu se va putea realiza, CJ poate să facă un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea unui spital judeţean”, a mai spus Moga. În final acesta a precizat că dacă nu se va rezova absolut nimic, va fi nevoit să se adreseze Ambasadei Americane din România.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218