REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Senatorul Nicolae Moga: „Je suis Charlie”, simbol al simpatiei pentru victimele atacului terorist din Franţa

Senatorul Nicolae Moga: „Je suis Charlie”, simbol al simpatiei pentru victimele atacului terorist din Franţa

Replica API 10 ianuarie 2015 | 00:47 274

Social-democratul a făcut public bilanţul activităţii parlamentare pe 2014

Social-democratul a făcut public bilanţul activităţii parlamentare pe 2014

Senatorul constănţean Nicolae Moga a făcut public bilanţul activităţii sale parlamentare pe anul 2014. Conferinţa de presă a fost programată pentru vineri, ora 13.00, în staţiunea Mamaia. Social-democratul Nicolae Moga este unul dintre puţinii parlamentari care, după alegeri, a continuat să ţină legătura cu electoratul său. Aşa se face că senatorul este tot timpul la curent cu nevoile acestuia. Principala problemă cu care se confruntă este lipsa locurilor de muncă, anunţă Nicolae Moga.

Colegiul Senatorial 2 al lui Moga are în componenţă un municipiu, respectiv Mangalia, cinci oraşe şi 30 de comune. Printre acţiunile desfăşurate de senatorul Nicolae Moga în colegiul său, amintim: alimentarea cu gaze naturale a satului dobrogean poaiana, susţinerea construcţiei a două noi poduri peste Dunăre, sprijin pentru medicii de familie şi consulatţii medicale gratuite pentru cetăţenii cu probleme de sănătate din colegiul său, finalizarea lucrărilor pentru construcţia podului de la Agigea, alimentarea cu gaze naturale în comunele 23 August şi Costineşti. De asemenea, Nicolae Moga şi-a oferit spijinul privind modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, dar a ajuntat şi la deszăpezirea unor localităţi din judeţ. Referitor la cabinetul medical mobil, Moga a precizat: “Anul trecut s-au făcut 200 de analize medicale în 4 comune, iar de săptămâna viitoare cabinetul medical mobil îşi reia deplasările în judeţ. Este o activitate benefică”. “În septembrie am fost în Ostrov, satul Almalău, si-au făcut toţi analize”, a mai completat senatorul, în cadrul conferinţei de presă. De precizat faptul că parlamentarul, la fel ca alte mii de oameni din întreaga lume, şi-a manifestat solidaritatea în semn de sprijin pentru poporul francez, în urma atentatului terorist care a avut loc miercuri la redactia ziarului francez Charlie Hebdo. Pe masa jurnaliştilor el a pus mai multe cartonaşte cu sloganul “Je suis Charlie”. Referitor la atentat, Moga a precizat: “Vedeţi pe masă acest simbol de solidaritate cu ceea ce s-a întâmplat la Paris. Acolo s-a produs un act criminal împoptriva unor jurnalişti. Trebuei Să fim solidari cu jurnaliştii şi trebuie să condamnăm cu tărie astfeld e acţiuni. Aici este vorba de o crimă odioasă”. Este bine de reţinut faptul că, în cursul anului 2014, Nicolae Moga a avut o interpelare în Parlament, referitor la jurnaliştii din ţară care sunt agresaţi de terţe presoane, punctând faptul că a patra putere în stat trebuie să fie lăsată să se exprime liber. “Consider că presa este o putere sănătoasă. Am făcut o interpelare în Parlament -Stop comportamentul agresiv faţă de jurnalişti şi atacului asupra libertăţii de exprimare-. O Românie nedemocratică este neadecvată pentru un spaţiu al democraţiei, libertăţii şi drepturile omului. Ameninţările directe la adresa dreptului constituţional al libertăţii de exprimare şi chiar a integrităţii fizice a jurnaliştilor reprezintă un element de îngrijorare”, a spus Moga.

Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614