REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Senatorul Ștefan Mihu, interpelare privind soarta RADIONAV: salariile nu au mai fost plătite de trei luni!

Senatorul Ștefan Mihu, interpelare privind soarta RADIONAV: salariile nu au mai fost plătite de trei luni!

Replica API 13 iunie 2019 | 04:20 426

În ședința Senatului de marți, 11 iunie a.c., senatorul Ștefan Mihu a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Senatorul constănțean a solicitat ministerului informații și măsuri privind asigurarea funcționalității serviciilor RADIONAV, în condițiile în care ministerul a hotărât recent dizolvarea acestei instituții.

„După cum este cunoscut, recent, Ministerul Transporturilor a decis dizolvarea RADIONAV, furnizorul de până acum al serviciilor radio-navale pentru porturile românești la Marea Neagră. Măsura a fost anunțată fără a se preciza, în vreun fel, situația serviciului de radiocomunicații aferent, în sensul preluării acestuia de către o altă instituție!

Menționăm că la nivelul anului 2018, Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere un proiect de lege care preconiza preluarea activității personalului și patrimoniului Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale / RADIONAV de către Autoritatea Navală Română / ANR. Ulterior, Ministerul Transporturilor a renunțat să mai promoveze proiectul de lege și a decis, așa cum am menționat deja, dizolvarea RADIONAV, fără a furniza alte explicații și, nota bene, fără să fi asigurat plata salariilor personalului RADIONAV, de mai bine de 3 luni.

Nu ar fi prima dată când Ministerul Transporturilor se dovedește, din păcate, mult prea reținut atunci când vine vorba să furnizeze o informație de interes public evident. Avem în vedere nu doar angajații RADIONAV, ci o sferă mult mai largă de beneficiari interni și externi ai serviciilor oferite de RADIONAV, inclusiv din perspectiva facilităților oferite de porturile românești la Marea Neagră.

Vorbim aici de un serviciu public de interes național și internațional, având drept finalitate, printre altele, protejarea și salvarea de vieți omenești pe mare, prin furnizarea de informații, precum : îndeplinirea angajamentelor de trafic de radiocomunicații navale de apel, pericol/alarmare și salvare, asumate de România prin convențiile internaționale în domeniu, la care este parte ; avertizarea instituțiilor românești abilitate să ofere asistență, în caz de nevoie; transmiterea de avize pentru navigatori, inclusiv avize de navigație de tipul tragerilor /exercițiilor militare din zona maritimă a României ; transmiterea de informări meteo, etc.

Față de cele de mai sus, vă adresăm rugămintea, stimate domnule ministru, să ne precizați măsurile avute în vedere de Ministerul Transporturilor privind asigurarea deplinei funcționalități a serviciilor de radiocomunicații navale oferite de RADIONAV, în acord cu interesele țării noastre privind asigurarea unui trafic modern și în deplină siguranță în spațiul maritim și fluvial românesc, precum și cu angajamentele internaționale ale României”, este interpelarea senatorului Ștefan Mihu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Correction: taiau frunza pt MATA...muma-ta..si pt toi idiotii care gandesc ca tine din necunostinta de cauza...mai intai documenteaza-te boule si dupa deschide gura...ca-ti pute oricum a hoit..kokalarule care esti, hai siktir cretinule !!!!!
1
1
Ca de 10-15 ani nu mai aveau obiectul muncii. Erau in somaj, dar primeau leafa in continuare.
3
2
Foarte slabut omu
2
0
Taiau frunza la caini pe banii de la buget...
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102