rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Senatorul USR, Remus NEGOI: NU EXISTĂ înțelegere USR-PSD! VIDEO

Remus Negoi, senator USR, a fost prezent în studioul Replica. În cadrul interviului au fost abordate subiecte de interes, legate de necesitatea preluării Casei Regale de către municipalitate, de ruptura dintre USR și PNL, despre problemele orașului și despre tensiunile acumulate. Totodată, Negoi a discutat și despre proiecte. Detaliile le puteți urmări în rândurile și în materialul video de mai jos.

”Am spus în nenumărate rânduri că este un obiectiv deosebit de important atât pentru mine, cât și pentru restul parlamentarilor constănțeni, mai ales cei din actul guvernamental PNL, nu mai contează culoarea politică, ne dorim cu toții să rezolvăm această situație a Palatului Regal. Este un punct de reper istoric și cultural pentru Constanța, iar pentru că se află amplasat în municipiul Constanța, pentru că autoritatea locală este cea care ar putea să administreze un bun de asemenea valoare, sunt de părere că ar trebui preluat de Primăria Constanța, dar până acolo mai sunt chestiuni de rezolvat. Am înțeles că, relativ, de puțină vreme fostul proprietar a dat în judecată Ministerul Culturii ca să mai diverseze puțin situația de acolo. Am cerut o situație cadastrală de la OCPI pentru a vedea exact situația terenurilor, acolo în jurul Castelului este o situație destul de complicată, există un proprietar persoană fizică, există anumite loturi de teren care sunt la Litoral SA sau Mamaia SA. Este o situație așa de complicată, deși la prima vedere poate părea o situație simplă, dar nu e așa”, a spus Remus Negoi.

Cât ar putea dura demersul de preluare a Casei Regale

”Este foarte greu de spus. Atunci când vrei să te ocupi de o situație, dar, pe măsură ce înaintezi, hățișurile sunt din ce în ce mai dese și mai răsfirate, îți dă o senzație de furie. Eu sper ca împreună cu Ministerul Culturii și Administrația Locală să rezolvăm această situație a Palatului Regal. Este un punct de reper de care noi avem nevoie și fac paralela între Palatul de aici și Palatul de la Balcic. Oare cum au reușit oamenii aceia să-l întrețină și să-l pună în valoare, iar noi l-am lăsat în paragină, mai mult de atât, acesta a funcționat ca și terasă. Dacă se rezolvă situația patrimonial administrativă a acestui ansamblu, sunt de acord ca Primăria sau administratorul acestui domeniu să poată obține și bani, prin bilete sau o terasă lângă. Reabilitarea unui obiectiv de patrimoniu cu o asemenea valoare nu numai că ar costa, dar se pot găsi soluții pentru a-l reabilita și de a pune acest imobil în valoare”, a explicat senatorul USR.

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale

”Noi am luat pas cu pas sintagma și rezolvarea pensiilor speciale. Sunt pensii speciale de mai multe categorii, ceea ce a ținut exclusiv de noi, de parlamentari, am făcut, am eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor - pentru chestia asta, foștii parlamentari au acționat în instanță pentru anularea acestei decizii, și pensiile primarilor și președinților de Consilii Județene. Am pornit de la premisa că aceste lucruri trebuie luate pas cu pas, restul pensiilor speciale nu pot fi eliminate printr-o inițiativă legislativă. Colegii de la Ministerul Muncii și Mediului lucrează la o lege a pensiilor care să includă această modalitate de a reduce cuantumul pensiilor speciale”, a declarat Remus Negoi.

Proiectul Uranus

”Acest proiect este unul din legislatura trecută, inițiată de colegii mei parlamentari. Uranus este de fapt denumirea fostului parc al Palatului Parlamentului din București și noi ne-am dorit să-l deschidem către public, către oameni. În acest moment este înconjurat de un gard imens și înalt și mai nimeni nu are acces acolo. Noi ne-am dorit ca acel teren să devină parc. Sunt și probleme de ordin juridic, dar și probleme de securitate, pas cu pas am început să facem și lucrul ăsta. Și Anca Dragu își dorește să ducem la bun sfârșit acest proiect. Nu ar fi așa un capăt de țară să putem să deschidem porțile către public”, potrivit lui Negoi.

Proiecte în lucru. Implementarea 5G

”Dacă ar trebui să le înșir, mi-ar lua mult timp. În ultima vreme este proiectul legislativ de implementare a rețelei 5G în România, proiect la care s-a lucrat foarte mult, care a trecut și de CSAT și care a venit în forma finală în Parlament. Noi ne zbatem pe acest proiect de lege cu asociații civice, cu specialiști, cu instituții ale statului specializate, s-au făcut dezbateri pentru a lua toate punctele de vedere, inclusiv cu asociații anti 5G”, a mai spus Remus Negoi.

Clinciuri PNL-USR

”Aș vrea să subliniez un lucru, colegii mei sunt singurii care știu cel mai bine situația acolo și iau deciziile cele mai bune. La toate nivelurile există discuții, nu doar la nivel local, ei sunt cei care gestionează treburile, nu vine nimeni de la alt nivel decizional care să le spună ce este de făcut. Pe de altă parte, ei știu despre ce este vorba și iau deciziile ca atare. Au fost luni de zile în care lucrurile se desfășurau relativ normal, doar că, pe măsură ce a trecut timpul, am înțeles că s-au accentuat niște tensiuni despre care am mai vorbit cu ei și le-am transmis mai departe, pentru care trebuie să găsim niște soluții și rezolvări. E foarte important să comunicăm și ca fiecare să nu stea pe călcâie și să aibă poziții rigide în aceste situații. Mi-au spus exact așa: faptul că de-a lungul timpului s-au acutizat niște tensiuni, ne-a făcut pe noi să luăm o decizie oarecum radicală, aceea de a nu participa la o ședință de Consiliu Local, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă. Asta s-a întâmplat o singură dată și nu se va mai întâmpla. Este ceva firesc ca atunci când greșești ceva să îți asumi și pentru asta există discuții între partenerii de coaliție, tocmai pentru a vedea cum se vor rezolva. Într-adevăr, a mai fost un moment în care un amendament propus de colegii mei cu privire la regulamentul spațiilor verzi nu a trecut, sunt convins că se vor găsi soluții de rezolvare amiabilă, repet, tot ce înseamnă administrația publică locală ne afectează pe toți și atunci este foarte important să găsim soluțiile astea. Pe de altă parte, din punct de vedere politic, faptul că suntem într-o coaliție și faptul că există un protocol semnat foarte clar parafat de toate părțile, duce la ideea de a respecta acel protocol, fără nicio rezervă, tocmai ca peste trei ani să venim în fața electoratului și să le arătăm ceea ce s-a întâmplat în tot acest timp, dar dacă vom sta într-o stare de genul acesta de luptă, nu cred că este o soluție sau un rezultat bun”, a spus Negoi!

Alianță USR – PSD?

”USR-PSD sub nicio formă, nu există așa ceva. Pe noi ne interesează foarte tare și am spus permanent, protocolul este semnat, fiecare știe ce are de făcut și domenii de care se ocupă și nu ar mai trebui să se încalece unii cu alții. I-am rugat pe colegii din USR și PNL să găsească soluții de a se vedea și de discuta problemele reale. Dacă ne referim la funcții, funcțiile nu sunt ținta noastră în USR-PLUS, noi avem singura funcție negociată, cea de viceprimar, și avem câteva domenii pe care le gestionăm și administrăm. Funcțiile contează mai puțin, important este să vedem cum facem să implementăm punctele de guvernare locală. Peste ani, cetățenii nu-și vor aduce aminte de funcții, ci de ceea ce am făcut concret. Sunt chestii pe care trebuie să le discute între ei în așa fel încât să găsească o soluție”, a mai spus Remus Negoi.

Situația din oraș: Trafic - sensuri unice - parcare

”Eu am evitat să comentez acest aspect pentru că nu am fost implicat direct în redactarea și implementarea regulamentului. De obicei, las colegii care au fost implicați să comenteze aceste lucruri. Un regulament al parcărilor este absolut necesar și aici nu încape dubiu, dar regulamentul în sine a redat foarte multe emoții negative și din ce am observat, el nu a fost explicat cum trebuie. Sunt de acord cu aceste zone, dar fi trebuit puțin și etapizat, nu doar explicat. La sensurile unice, doar câteva sunt care blochează cu adevărat. Sensurile unice sunt bune din două motive, unul este pentru că se fluidizează traficul dar creează și locuri de parcare. Sunt și anumite zone în care nu funcționează, iar dacă vezi că nici după 6 luni nu funcționează ca sens unic, atunci trebuie să vezi cum găsești soluția. Și în alte țări se folosesc sensuri unice și sunt benefice. Spre exemplu, în zona Soveja, dimineața este foarte complicat. Trebuie să ocolești tot cartierul, se creează ambuteiaje, poate, totuși, într-o perioadă de timp, lucrurile vor intra în normalitate”, potrivit lui Negoi.

Remus Negoi: Sunt vaccinat!

”Sunt vaccinat și mi-am dorit neapărat să mă vaccinez, am așteptat la rând. M-am imunizat la Pavilionul Expozițional și cu prima doză și cu a doua, de o lună sunt total vaccinat. Este foarte important pentru că este singurul pas spre normalitate. Sunt și voci de la care așteptai să fie voci raționale, inclusiv doamna de care aminteați. Eu sunt de acord că nu toată lumea să fie de acord cu vaccinul, dar de aici până la a face o campanie agresivă în dezacord cu medicina și specialiștii, mi se pare total dezgustător și periculos. Faptul că în sinea ta ești anti-vaccin, nu se creează niciun avantaj față de cei care aleg să se vaccineze și cei care nu. Nu îngrădește nimeni libertatea, porți merge oriunde, dar testat sau dacă ai trecut prin boală. O singură dată m-am testat pentru că erau foarte mulți oameni și am zis că nu-mi mai trebuie așa ceva niciodată. Pe mine mă interesează să dau credibilitate specialiștilor care s-au ocupat de acest vaccin, dar și celor care s-au ocupat de campania de vaccinare și să ignor total pe cei care propovăduiesc antivaccinarea. Nu obliga și pe alții și nu induce în eroare cu afirmații false iar cel mai grav este faptul că aceste afirmații vin din partea unor persoane publice”, a mai spus Remus Negoi.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Liliana IONIȚĂ

vineri, 18 iunie 20211360
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
14 iul 23:47InterviuriCÎRJALIU: Prin absurd, ÎNLĂTURAREA mea ABUZIVĂ va reprezenta un DEZASTRU pentru Agigea

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, continuă lupta cu consilierii locali și cu cei care vor să-l...5821

1 iul 00:06InterviuriGeorge MĂNDILĂ: Se va înființa o ORGANIZAȚIE care se va ocupa de promovarea stațiunii Mamaia2245
10 iul 23:45InterviuriConsilierul PNL Mihaela ANDREI: Proiectul „Constanța coffee break“ va aduce un suflu nou orașului1321
3 iul 00:02InterviuriMedicul Constantin Dina: Varianta DELTA a VIRUSULUI este foarte AGRESIVĂ, INFECTEAZĂ DUBLU! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor,...2542

15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO2016
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video993
26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1328

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video2042
25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!2530
24 iun 23:15InterviuriANTONIADIS: Ai fost la PUTERE și acum spui că NU e nimic bine... mie mi-ar fi RUȘINE. VIDEO

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene ,,Elpis” Constanța și fost candidat pentru Primăria...3355

10 iun 09:38InterviuriVideo! INTERVIU cu Gheorghe Donţu, consilier județean, proaspăt exclus din PSD2999
9 iun 00:06InterviuriNicoleta PLOSCARU: S-au TREZIT în FUNCȚII și HABAR nu au de NIMIC5124
Vremea
25.8°24.7° - 25.8° sâmbătă, 24 iulie 2021
ConstanțaUmiditate: 53%
Vânt: 5.06 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4914247111021
5/408143226389
joker244220302514
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 iul 00:00SportRapid București, a doua victorie la rând (2-0 vs CS Mioveni)

Revenită în Liga 1 după șase ani, Rapid București a obţinut a doua victorie consecutivă, după ce a învins,...72

24 iul 00:00SportFC Argeș vs UTA Arad 0-1 / Dangubic a înscris cu călcâiul

Primul meci din etapa a doua a Ligii 1 s-a terminat cu victoria echipei UTA Arad. Formația pregătită de Laslo Balint...54

24 iul 00:00SportWTA Palermo: Jaqueline Cristian, eliminată în sferturi după ce a câștigat primul set

Jaqueline Cristian a fost eliminată, vineri, în sferturile de finală ale turneului de categorie "WTA 250" de la...57

24 iul 07:34SportWTA Gdynia: Irina Bara, abandon înaintea partidei din sferturile probei de dublu

Perechea formată din românca Irina Bara și americanca Varvara Lepchenko s-a retras, vineri, de la meciul din...124

Local
24 iul 10:56LocalLUCRĂRILE la STAȚIA de SORTARE a DEȘEURILOR din OVIDIU, FINALIZATE. VIDEO!

Lucrările edificate la stația de sortare a deșeurilor din localitatea Ovidiu au fost finalizate. Cu această ocazie,...474

24 iul 23:52LocalPUNCTE de VACCINARE în STAȚIUNEA MAMAIA și în CITY PARK MALL, în acest weekend

Constanța se vaccinează și în acest weekend! Din mașină sau în timpul unei plimbări prin stațiunea Mamaia,...301

24 iul 23:53LocalInspectorii ITM, CONTROALE pe LITORAL: au dat amenzi de aproximativ 44.000 lei

574

24 iul 23:53LocalPATRU NOI CAZURI de INFECTARE cu COVID-19 la CONSTANŢA, în ultimele 24 de ore

Pe teritoriul României, până vineri, 23 iulie, au fost confirmate 1.082.057 de cazuri de persoane infectate cu noul...347

24 iul 23:53LocalUn TÂNĂR a dat dovadă de spirit civic, RETURNÂND o GEANTĂ cu BANI şi BUNURI

Polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au fost sesizați, la data de 22 iulie a.c., în jurul orelor 19.30,...968

24 iul 23:54LocalPolițiștii de frontieră, ACȚIUNI de PREVENIRE a CORUPȚIEI, în Constanța

422

Politică
Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...993

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1328

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

2042

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

De aproximativ opt luni, de când se află la conducerea Consiliului Județean, vicepreședintele USR, Petre Enciu a...2530

24 iun 23:15InterviuriANTONIADIS: Ai fost la PUTERE și acum spui că NU e nimic bine... mie mi-ar fi RUȘINE. VIDEO

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene ,,Elpis” Constanța și fost candidat pentru Primăria...3355

10 iun 09:38InterviuriVideo! INTERVIU cu Gheorghe Donţu, consilier județean, proaspăt exclus din PSD

2999

Monden
24 iul 00:00MondenElvis Presley avea relaţii intime cu soţia celui mai bun prieten? "Johnny Cash era gelos"

Elvis Presley şi June Carter au făcut turnee împreună şi au avut întotdeauna o relaţie specială. Ba mai mult,...184

24 iul 00:00MondenPrinţul George al Marii Britanii împlineşte 8 ani

Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Kate, au publicat o nouă fotografie cu fiul lor, prinţul George,...117

24 iul 00:00MondenWolf Alice, Arlo Parks şi Ghetts, printre artiştii nominalizaţi la Mercury Prize 2021

87

24 iul 00:00MondenMuzeul Oscarurilor se deschide în septembrie cu o proiecţie a 'Vrăjitorului din Oz'

O proiecţie a ''Vrăjitorului din Oz'' va da startul festivităţilor planificate pentru inaugurarea mult aşteptatului...85

24 iul 09:31MondenBenone Sinulescu a fost externat. Cum se simte artistul: „Diagnosticul nu e atât de clar”

Benone Sinulescu a ajuns de urgență la spital în urmă cu două săptămâni când a început să se simtă foarte...397

24 iul 09:32MondenJador, supărat foc după ce o prezentatoare TV a râs de el în timpul unei emisiuni

1097

Mapamond
24 iul 00:00MapamondCasa Albă: Opoziţia Beijingului faţă de ancheta OMS privind originea pandemiei, 'iresponsabilă' şi 'periculoasă'

Opoziţia Beijingului faţă de continuarea anchetei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) cu privire la originea...90

24 iul 08:51MapamondO ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în largul insulei Creta: nouă persoane date dispărute

Nouă migranţi sunt daţi dispăruţi în sud-estul Cretei, joi seară, după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat,...90

24 iul 00:14MapamondMexic: Un al doilea jurnalist a fost asasinat, după ce a primit mai multe amenințări

296

24 iul 00:00MapamondCoronavirus: Peste 90% din populaţia adultă din Beijing a fost vaccinată împotriva COVID-19

Aproape 91% dintre locuitorii adulţi ai Beijingului au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, conform datelor oferite...89

24 iul 00:09MapamondGrecia obligă tot personalul nevaccinat din turism să se testeze regulat

Grecia a anunţat joi că toţi lucrătorii nevaccinaţi din turism şi sectorul restaurantelor vor trebui să facă...388

24 iul 08:47MapamondFranţa RESPINGE propunerea de utilizare a certificatelor Covid-19 pentru ACCESUL în spitale

270

Sănătate
24 iul 00:00SănătateRemediile cu scoarță de stejar, utile în combaterea inflamației

Scoarța de stejar a fost folosită în scopuri medicinale de-a lungul timpului, deoarece pare să combată inflamația...97

24 iul 00:00SănătateExtracte naturale cu beneficii pentru memorie și concentrare

Vrei să îți sporești puterea de concentrare și să îți îmbunătățești memoria? Poți face asta cu ajutorul...99

24 iul 00:00SănătateStudiu: Demența ar putea fi prezisă din timp?

97

24 iul 00:00SănătateAlimente care îți agravează acneea

Dieta joacă un rol important în modul în care ai grijă de pielea ta, iar dacă mănânci anumite alimente, precum...97

24 iul 00:00SănătateRiscul de AVC ar putea fi redus printr-o operație simplă

Un studiu realizat la Universitatea McMaster din Canada sugerează că o intervenție chirurgicală simplă care...119

24 iul 23:37SănătateCum tratezi corect herpesul?

Multe persoane infectate, în prealabil, cu herpes se pot confrunta cu apariția leziunilor supărătoare, la nivelul...90

24 iul 00:00SănătateBoala renală cronică, gestionată cu ajutorul exercițiilor fizice

Potrivit unui studiu publicat într-un jurnal al Societății Europene de Cardiologie, boala renală este mai puțin...85

24 iul 00:00SănătateRiscul de cancer de colon, crescut prin consumul de alimente ultraprocesate

Consumul de alimente și băuturi ultraprocesate ar putea crește riscul de a dezvolta cancer colorectal, potrivit unui...102

24 iul 00:00SănătatePărul alb: adevăruri și mituri

102

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT