REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Senatul a ADOPTAT modificările la Codul Penal: abuzul în serviciu, REDEFINIT!

Senatul a ADOPTAT modificările la Codul Penal: abuzul în serviciu, REDEFINIT!

Replica API 4 iulie 2018 | 01:24 421

Plenul Senatului a adoptat, marți, modificările aduse Codului Penal, abuzul în serviciul fiind redefinit. Proiectul a trecut cu 74 de voturi pentru, 9 abțineri și 28 împotrivă.

Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei a adoptat luni, cu 15 voturi "pentru" şi 7 voturi "împotrivă", raportul la proiectul de lege privind modificarea Codului penal.

Cele mai importante modificări aduse Codului penal sunt, conform stiripesurse.ro:

Comisia a adoptat modificarea articolului 297 din Codul penal cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu, astfel că infracţiunea nu se pedepseşte dacă prejudiciul este până în salariul minim brut pe economie - 1.900 de lei. În plus, se consideră abuz în serviciu dacă scopul este de a obţine foloase materiale necuvenite pentru sine, soţ sau rude până la gradul II. În timpul dezbaterilor, deputatul PSD Oana Florea a propus abrogarea infraţiunii de abuz în serviciu.

De asemenea, comisia specială a eliminat din sfera infracţiunii de abuz în serviciu elaborarea, emiterea sau aprobarea actelor normative de către Parlament şi Guvern, iar articolul 298 din Codul penal privind neglijenţa în serviciu a fost abrogat. Totodată, comisia a decis modificarea definiţiei din Codul penal a grupului infracţional organizat, în sensul că nu constituie grup infracţional organizat grupul format ocazional în scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infracţiuni şi fără a avea o continuitate.

"Fapta funcţionarului public, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, reglementate expres prin legi, ordonanţe de guvern sau ordonanţe de urgenţă, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea atribuţiilor astfel reglementate, a unor dispoziţii exprese dintr-o lege, Ordonanţă de urgenţă sau Ordonanţă de guvern, în scopul de a obţine pentru sine, soţ, rudă sau afini până la gradul II inclusiv, un folos material necuvenit şi prin acesta cauzează o pagubă certă şi efectivă mai mare decât echivalentul unui salariu minim brut pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 5 ani sau cu amendă", se arată în amendamentul PSD adoptat de Comisie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania Paradisul hotilor! Parlament penal legi penale. Asta-i Romania incalecata de borfasi ca dracnea si vatasei ca nicolicea, iordache, serban nicolae, codrin stefanescu si alti pitecantropi psd-ei..SHEET!
1
0
Muia, ca oricare abuz in serviciu, sa fie permis sa fie permisa pentru membrii PSD, sa nu o mai ia ... in afara cadrului legal.
1
0
Repede rezistentii sa iasa in piata, ca si asa nu au munca si zac degeaba
3
2
Trenuie urgent sa puneti mana la munca si sa lasati gargara. Traiti experiente pe voi si dupa va apucati sa scrieti
1
0
Moarte tesede!!! Moarte pesede!!!
6
4
da ce sa intelegeti voi viermilor, din cauza la salariati prosti si invidiosi si saraci ca voi nu merge tara. De asta exista abuz in serviciu si lumea nu face nimic de frica ca se duce la inchisoare pe niste povesti interpretate si denunturi fictive si de asta au procurorii atata putere in tara asta de rahat. bag ceva in mortii la toti procurorii din tara.
7
4
Ba firati ai naibii de sclavi nenorociti, salariati imputiti, sunteti niste gaini care mergeti la munca si inapoi acasa, castigati 1500 ron, nu ati facut in viata voastra o afacere nu ati creeat un loc de munca nu ati contribuit cu nimic, sunteti niste sclavi si vorbiti voi de altii ca fura si schimba codul penal. Abuzul in servici este o infractiune de pe vremea comunista - stiu ca voi fiind salariati imputiti ati dori sa fim in comunism, si cine nu munceste si are mai mult de o dacie la puscarie, de invidiosi spurcati ce sunteti, dar NU suntem. Prin urmare, trebuia redefinit.
6
7
Suge o grav cacatule !
2
4
nu sunt la munca pentru ca o calaresc pe mata.
2
5
Chiar asa ,de ce nu sunteti la munca?
5
2
Democratia nu face bine tuturor cretinilor care in loc sa se documenteze, arunca vorbe idioate! Este o dispozitie normala, cretinilor! De aceea nu se dezvolta tara asta ca in loc sa mergeti la munca, sunteti si juristi si comentatori sportivi si comentatori politici si daca discutati fata in fata, va cacati pe voi si va balbaiti!
7
7
Ei sant singuru partid care face ceva pentru tara si pentru poporu roman
12
13
nu este nevoie de ajutorul nimanui, la cat sunt de nemernici , hoti si borfasi ordinari, de cea mai joasa speta, si-l vor rupe singuri cu sluga si presul tudorel
9
5
Trebuie urgent sa le luam gatul astora!!!!
13
6
Adica cum ba, noi suntem la putere si nu putem fura ? Ei uite ca putem. Da-va-s muie cu cacat la tot parlamentul plin de hoti ordinari !
11
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218