REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Senatul a DECIS: aleșii scapă mai ușor de incompatibilități

Senatul a DECIS: aleșii scapă mai ușor de incompatibilități

Replica API 11 iulie 2018 | 00:50 330

Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat marţi, cu 72 de voturi "pentru" şi 13 voturi "împotrivă", proiectul de lege pentru modificarea legii nr. 176/2002 privind exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. Potrivit propunerii deputatului PSD Cătălin Rădulescu, incompatibilităţile se prescriu la trei ani de la data săvârşirii lor.

Astfel, în articolul 25 din legea 175/2002 s-a adăugat un nou alineat 5, care spune că: "Faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârşirii lor”.

În luna decembrie 2017, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, alături de alţi peste o sută de parlamentari social-democraţi, au înregistrat o iniţiativă legislativă potrivit căreia faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor.

Potrivit expunerii de motive, ”iniţiatorii propun introducerea unui termen de prescripţie a faptelor ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, având în vedere că şi în materia mai gravă, a ilicitului penal, există o astfel de instituţie juridică, mai precis prescripţia răspunderii penale. De asemenea, nu este nici moral şi nici legal ca aceste fapte să fie imprescriptibile”.

Proiectul de lege va merge la preşedinte pentru promulgare.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu zic sa desfintam parlamentul si constitutia tarii si sa aducem conducatori din Somalia, Corea de Nord si Venezuela, ca tot avem comportamentul lor.80% din poporul roman este troglodit mintal.
0
1
Ca sa vezi cum ne rad nemernicii astia in fata ...Astia te fac sa-ti iei familia ,cainele,pisica si sa fugi in munti.Sa uiti de media,de ei si de ce mai tine de bataia asta de joc.Cate legi si ordonante mai pot da astia ca sa iasa ori basma curata ori sa aiba castig iar noi,platitori de taxe sa inghitim porcariile lor?!Miroase rau de tot .INDIFERENT de partid,niciunuia nu-i pasa de tine,de mine ori de copiii nostri.Nimic nu se va schimba in bine.In peste 28 de ani de la revolutie,am reusit sa-i vad pe toti cum isi urmaresc interesele.Va rog,nu mai inghititi promisiunile si bataia lor de joc...
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218