REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Senatul a DECIS: arestaţi la domiciliu, fără brăţări electonice

Senatul a DECIS: arestaţi la domiciliu, fără brăţări electonice

Replica API 30 octombrie 2018 | 01:24 507

Senatul a adoptat, luni, modificările aduse proiectului de lege pentru executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării legii în urma deciziei CCR cu privire la unele articole neconstituționale. O modificare importantă este cea conform căreia cei cu pedepse mai mici de 5 ani pot efectua condamnarea la domiciliu, fără brățară electronică. Cei din opoziție au acuzat faptul că această prevedere ar fi cu dedicație pentru Liviu Dragnea, cel care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni, în primă instanță, în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, potrivit stiripesurse.ro

Proiectul legislativ a fost adoptat, cu amendamente, cu 102 voturi „pentru”, 14 voturi „împotrivă” și trei abțineri, ceea ce înseamnă că și anumiți senatori ai opoziției au votat alături de PSD, ALDE și UDMR.

Una dintre cele mai controversate modificări ale legii este prevederea conform căreia persoanele condamnate la maxim 5 ani de închisoare pot executa pedeapsa la domiciliu, fără sistem electronic de supraveghere.

”Judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenției la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată:

a) nu are rapoarte de abateri disciplinare;

b) are o pedeapsă care nu depășește 5 (cinci) ani.”, se arată în proiectul de lege.

De asemenea, o altă modificare prevede că „în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni executarea pedepsei se realizează prin detenție la domiciliu, cu excepția persoanelor condamnate pentru fapte cu violență”, potrivit articolului 38 din proiextul legislativ.

În forma în vigoare, articolul 38 arăta astfel: „Regimul deschis se aplică inițial persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violență pedeapsa închisorii de cel mult un an, respectiv pentru fapte comise fără violențăla pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește trei ani”.

De asemenea, articolul 97 (2) a fost modificat astfel: „Liberarea condiționată se poate acorda și pentru persoanele condamante care execută pedeapsa în regim semideschis, deschis sau se află în executarea pedepsei prin detenție la domiciliu”.

Senatul e prima cameră sesizată în acest sens, forul decizional fiind Camera Deputaților.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania intra si ea in secolul XXI. Bine, mai sunt inca multi deviate mintal si sexual care au fetishuri cu catuse si puscarii. Ar trebui sa fie singurii care sa cotizeze la sistemul penitenciar. Noi, oamenii normali, vrem sa cotizam la scoala, spital, strada si armata. Dobitocilor incremeniti in Evul Mediu, baga-v-as la camera de tortura pe viata. Mi-e rusine sa fiu compatriot cu voi, maimute descreierate.
0
0
De ce l-am impuscat pe Ceausescu! Ca sa conduca tara un HOT penal inconjurat de alti hoti penai!! Aveam o economie dezvoltata, oamenii erau egali si traiau bine, acum avem o mana de hoti milionari in euro sau dolari si, 90% saraci pamantului. Robi in tara lor. Aia care traiesc bine, sa voteze psd, ceilalti sa-i ia cu parul sa-i faca sa se ascunda singuri in puscarii de furia poporului pe care l-a jefuit.
3
1
Asta este o aberatie psd-ista.Nu cred ca va trece chiar daca ei ,in parlament sunt numai jigodii.Se vor face de ras in toata lumea,asa ceva nu se poate!
3
2
iti da in cap si scapi-adica esti viu-dupa ce iesi din spital-daca iesi-nu-ti ramane decat sa iti faci dreptate singur.Cu asemenea''pedepse''fiti siguri ca toti balaurii din H.Coanda si alte cartiere''de lux''vor navali la jaf.Am luat deja decizia sa imi iau o arma letala,asta e,ma apar singur.
9
0
sa-ti mananci pensia sanatos , dar taci in pula mea de javra usr-ista . De ce nu vrei sa te prezinti cu talonul de pensie ? esti un peste jegos ce puti de foame !
4
7
doar in mormant veti putea beneficia de executarea puscariei acasa, casa voastra va fi mormantul, asa scrie la lege, ai gresit iti ispasesti bedeapsa- jigodiilor ordinare, va v-a ajunge curand streangul de gat- tuturor, in frunte cu puscariasul draknea si nenorocitul de tudorel, veti reanaliza dupa gratii beneficiile de care am beneficiat sub guvernarea voastra
8
5
'Reati ai drak-ului de psd-ei penali! Ati nenorocit tara si pe noi toti si acum va faceti si LEGI SPECIALE pentru HOTI.
10
2
Pai si cum, trebuie sa stea saracul om 5 ani in casa, degeaba, fara sa faca nimic. Ar trebui sa primeasca o pensie speciala, niste tichete de vacanta in strainatate, transport gratuit pentru el si secretara. Si daca are fresoane, asistenta medicala gratuita la Viena
9
1
Voi chiar credeti ca suntem fazani?Noi intre noi niciodata!
9
2
Nu pare ci chiar este cu dedicatie pentru a fi puscaria mai moale pentru tovarasi.
13
4
Ce obreznicie ! Poate ptr inchisoare de 3 luni mai merge dar sa stai 3 ani acasa neurmarit si necontrolat ?--
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614