REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Senatul a schimbat regimul conflictului de interese pentru aleșii locali

Senatul a schimbat regimul conflictului de interese pentru aleșii locali

Replica API 16 aprilie 2019 | 01:45 419

Fapta aleșilor locali de a încălca legislația în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară și se sancționează cu diminuarea indemnizației cu 10% pe o perioadă de maximum 6 luni, a decis, luni, plenul Senatului.

Proiectul adaugă noul articol în Statutul aleșilor locali. Senatul este cameră decizională și proiectul merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

„Este o inițiativă care îndreaptă niște greșeli ale trecutului”, a explicat PSD votul.

USR a acuzat că se elimină controlul ANI si posibilitatea interzicerii ocuparii functiei timp de 3 ani dupa constatarea conflictului de interese.

Ce spune Statutul aleșilor locali despre conflictul de interese:

Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problema, dacă au posibilitatea să anticipeze ca o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru:

a) soț, soție, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv;

b) orice persoana fizica sau juridica cu care au o relație de angajament, indiferent de natura acestuia;

c) o societate comercială la care dețin calitatea de asociat unic, funcția de administrator sau de la care obțin venituri;

d) o alta autoritate din care fac parte;

e) orice persoana fizica sau juridica, alta decât autoritatea din care fac parte, care a făcut o plata către aceștia sau a efectuat orice fel de cheltuieli ale acestora;

f) o asociație sau fundație din care fac parte.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarii de-acum sunt vataseii parlamentarilor, toti putrezi de bogati si toti urla ca vor PENSII SPECIALE de la bugetul de stat, adica de la toti amarastenii. Asti-as primarii care le mana oile la usa, cand vine votul, la toti golanii ajunsi parlamentari. Unul mai hot ca altul! Sa ma kak in ea de democratie k-am ajuns mai rau k-an Congo!
7
0
cine vrea sa te fure , te fura si cu legi si fara, problema e ca atunci cand legile sunt interpretabile DNA-ul ii vede numai pe unii functie de interese!
0
4
fratilor nu va mai obositi atata, ''ptr ca puteti'' dati o lege ca fiecare sa fure de unde poate, cat poate, cand poate- chiar si de la copii bolnavi- exeplul puscariasului dictator draknea care spera asa scape de puscarie si sa bage pe altcineva in locul ei- copie la indigou a semiimpuscatului nastase
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614