REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sensul unic de pe strada Nicolae Iorga, ignorat cu desăvârşire de şoferi

Sensul unic de pe strada Nicolae Iorga, ignorat cu desăvârşire de şoferi

Replica API 23 noiembrie 2011 | 00:00 676

La o lună de la stabilirea restricţiei de circulaţie,

La o lună de la stabilirea restricţiei de circulaţie,

Odată cu demararea lucrărilor de construcţie aferente proiectului "Parcare verde - Construirea unei parcări supraetajate, zona Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa" traficul de pe strada Nicolae Iorga se face pe un singur sens şi anume dinspre bulevardul Tomis spre intersecţia cu Ion Lahovari. Circulaţia din celălalt sens este interzisă, iar acest lucru este semnalizat.

Cu toate că de la montarea semnului "interzis" a trecut mai bine de o lună de zile, şoferii circulă nestingheriţi, ignorând noile reguli de circulaţie impuse în zona spitalului. Pentru a domoli şoferii indisciplinaţi şi pentru a intra în conştiinţa oamenilor că sensul de circulaţie are o anumită restricţie, zilele trecute angajaţii Poliţiei Locale au demarat mai multe acţiuni de control, respectiv sancţionare. "Rolul principal nu este acela de a da amenzi, ci de a atrage atenţia şoferilor că circulă pe un sector de drum la începutul căruia sunt montate indicatoare cu interzis accesul. Bineînţeles că mai dăm şi amenzi, depinde de situaţie. Spre exemplu, doar ce îi atrăsesem atenţia unui şofer că drumul este cu sens unic, mi-a mulţumit, însă peste jumătate de oră trecea din nou. Situaţia este puţin jenantă. În general, pot afirma că şoferii, în proporţie de 70%, nu respectă regulile de circulaţie şi nici nu se uită după semnele de circulaţie. Ei se învaţă cu un anumit traseu şi nu mai iau în calcul posibilitatea modificării acestuia. Cum este şi în cazul de faţă. Mulţi merg liniştiţi pentru că au certitudinea că strada Nicolae Iorga este cu două sensuri de mers. Doar că de aproximativ o lună de zile a apărut şi acel semn de "interzis accesul", pe care, însă, nu-l ia nimeni în calcul. Amenzile pleacă de la 67 de lei şi pot ajunge până la aproape 600 de lei", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, agent Adrian-Paul Anastase, din cadrul Poliţiei Locale Constanţa. Prin urmare, constănţenii trebuie să fie mai atenţi la semnele de circulaţie, pentru că acestea se pot modifica chiar pe timpul nopţii, iar nerespectarea lor atrage după sine sancţiuni, conchide Anastase. Restricţia rămâne valabilă pe strada Nicolae Iorga încă o bucată bună de vreme şi se va prelungi atât timp cât va fi necesar pentru finalizarea lucrărilor de construcţie la parcarea supraetajată a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108