REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Septimiu Bourceanu: Constanţa are o PLEIADĂ de IEPURAȘI care au ROLUL să creeze mult ZGOMOT ELECTORAL

Septimiu Bourceanu: Constanţa are o PLEIADĂ de IEPURAȘI care au ROLUL să creeze mult ZGOMOT ELECTORAL

Replica API 19 august 2020 | 12:32 2891

Septimiu Bourceanu, prim-vicepreședintele PNL, Organizația Județeană Constanța, a acordat un interviu ziarului Replica în cadrul căruia a abordat subiecte importante de pe scena politică locală. Bourceanu a vorbit despre negocierile eșuate cu USR, despre un blat al candidatului pentru Primăria Constanța, Stelian Ion, cu partidul de stânga, dar și despre strategia acestuia pentru a câștiga alegerile. Totodată, Bourceanu a vorbit și despre cum Partidul Național Liberal se asigură că electoratul se va mobiliza pentru alegerile din 27 septembrie.

În prima parte a interviului, Septimiu Bourceanu a comentat listele PNL pentru Consiliul Local și Județean, acordând credit actualilor aleși și pentru mandatul 2020-2024. ”Pornim cu gânduri pozitive, cu mai multă experiență, pentru că, data trecută, foarte mulți colegi erau la primul mandat, pornim cu entuziasm și cu dorința de a face lucruri bune. Activitatea consilierilor este una cunoscută și discutată mai ales în PNL, în timpul mandatului. Avem armonizări, discuții, sunt membri în consiliile de specialitate, se întâlnesc și discută. Sunt responsabili de câte o zonă care include mai multe cartiere și țin legătura cu cetățenii de acolo. Cei care au sprijinit organizația au fost susținuți pe listă. Eu cred că, după primul mandat, au înțeles ce rol îndeplinesc și cred că au făcut o imagine bună în acest mandat. Cei care nu se mai regăsesc pe liste, nu au mai vrut un nou mandat”, a spus Septimiu Bourceanu.

Bourceanu: PNL, filiala Constanța, este singurul partid care spune ce vrea să facă

Prim-vicepreședinte liberalilor a mai precizat faptul că aspiranții la funcția de primar al Constanței, respectiv la cea de președinte al CJC, sunt în contactat permanent cu cetățenii cărora le-au fost prezentate proiectele și întregul program electoral, spre deosebire de celelalte partide.

”PNL vine cu oameni deschiși, oameni care spun ceea ce cred și fac ceea ce cred. Oameni care nu vorbesc foarte mut și încearcă să facă. Este foarte important să ne dăm seama că fiecare cetățean își poate spune puncte de vedere și noi trebuie să-l cântărim. Eu cred că echipa cu care azi ne prezentăm în fața cetățenilor este o echipă care are curajul să ceară votul. Este singura echipă la nivel municipal și județean care are curajul să pună în dezbatere proiectele pe care vrea să le susțină și care vrea să vorbească despre ce propune cetățenilor. La ora actuală PNL, filiala Constanța, este singurul partid care spune ce vrea să facă. Restul partidelor spun de ce nu trebuie să fie votați ceilalți. Vergil Chițac este singurul candidat care a propus spre dezbatere programul lui electoral, este singurul care discută cu cetățenii despre acest proiect. În județ, la fel se întâmplă. Ținând cont de restricțiile pe care le întâmpinăm astăzi, candidații vorbesc cu cetățenii, se consultă cu ei. PNL e dinamic, în dialog cu cetățenii, singurul care are curajul să vină și să spună: eu vreau să fac asta”, a mai precizat Bourceanu.

Ce s-a stricat în 20 de ani, nu se poate repara într-o zi

Dacă va câștiga alegerile, prioritatea PNL va fi readucerea județului Constanța la liman, după ce 20 de ani a fost sub domnia PSD. Conștient că acest lucru nu se face într-o zi sau într-un an, Bourceanu vorbește despre curaj și ambiție, ingredientele principale care stau la baza reconstrucției județului.

”Cred că prioritar este deschiderea județului pentru că, la ora actuală, județul este izolat. În trecut, era foarte puternic, avea infrastructură financiară, agricolă, comercială, invidiată de alte județe. Astăzi este un județ sărac, care nu mai contează. Primul lucru care trebuie făcut este să readucem județul Constanța acolo unde este locul lui. Ce s-a stricat în 20 de ani, nu se poate repara într-o zi. Dar trebuie să facem primul pas și avem curaj să facem acest lucru”, a susținut liberalul.

PNL încă deschis în vederea unei alianțe… postelectorale

Septimiu Bourceanu a vorbit și despre posibilitatea unei alianțe de dreapta post electorală, PNL rămânând deschis discuțiilor. ”Din punctul meu de vedere, PNL a fost deschis unei alianțe pe zona de dreapta. Știți foarte bine. Echipa de azi a făcut tot ce a ținut de ea să se întâmple o alianță pe zona de dreapta. Suntem un partid deschis, inclusiv cu PMP și celelalte partide. Realitatea vieții ne-a adus în situația de azi, în care fiecare partid candidează pe listele proprii și în continuare ne manifestăm deschiderea pentru o alianță, chiar post electorală”, a continuat el.

Bourceanu: N-am crezut niciodată în candidatura lui Murad

Întrebat cum comentează faptul că Murad a decis să nu mai candideze la Primăria Constanţa, prim vicepreședintele PNL Constanța a precizat: ”Eu, personal, n-am crezut niciodată în candidatura domnului Murad. S-a dovedit că am avut dreptate. Am citit în presă că dânsul se retrage și-l susține pe domnul Chițac, menționând viziunea lui pentru mediul de afaceri. PNL este un partid care sprijină mediul de afaceri, indiferent de zonă. Sunt convins că domnul Murad a împărtășit cu domnul Chițac viziunea dumnealui despre mediul de afaceri, cred că sunt punți comune care oricum existau în programul electoral al PNL”.

Bourceanu: Există mulți candidați care au rolul de iepuraș

Tot în partea întâi a interviului, Septimiu Bourceanu a vorbit și despre avalanșa de candidaturi la Primăria Constanța, dar și despre strategia PSD pentru a strânge cât mai multe voturi.

”Din punctul meu de vedere, există mulți candidați care au rolul de iepurași. De ce? Strategia PSD e să inventeze cât mai mulți candidați, fiecare să rupă un număr de voturi. Strategia PSD nu este despre ce am făcut și ce vrem să facem. Există pleiadă de candidați iepurași care au rolul să creeze zgomot electoral, astfel încât PSD să nu vorbească de mandatul lui de 20 de ani în Constanța și nici despre proiectele lui. Atunci, cel mai simplu poată să introducă o stare de agitație în zona electoratului de dreapta, astfel încât să fie mâhnit și să nu vină la vot”, este opinia lui Bourceanu.

Liberalul Bourceanu: Dacă votezi USR, votezi PSD

”Oameni buni, o spunem clar: de data asta, ca niciodată, utilizarea votului e foarte important. Dacă azi votezi USR, votezi PSD. Blat între USR și PSD. Stelian Ion e avocat, un om care înțelege textul legii și știe același lucru care-l știm cu toții că, cu cât sunt mai mulți candidați în zona de dreapta, cu atât are mai multe șanse Decebal Făgădău. (…) Știu că știe, la fel de bine ca mine, că dânsul nu va ieși primar și că a sa candidatură îl ajută pe Decebal Făgădău”, a mai completat Septimiu Bourceanu.

VIDEO, prima parte:

În cea de-a doua parte a interviului, prim-vicepreședintele PNL a continuat atacul la adresa unor candidați, așa cum îi numește el - iepurași, însă a vorbit și despre listele PSD cu candidații la consilii. Totodată, a comentat situația lui Horia Țuțuianu căruia i-a fost ”smulsă” din mână candidatura pentru președinția Consiliului Județean, doar pentru că nu a avut capacitatea de a se impune ca lider. ”Țuțuianu a avut susținerea primarilor PSD. Din punctul meu de vedere, nu cred că le-a câștigat încrederea. Nu a avut capacitatea să se impună ca lider”, a specificat Bourceanu.

Provocare cu Septimiu Bourceanu: caracterizarea, printr-un singur cuvânt, a candidaților de la nivel local:

Reporter: Decebal Făgădău

Septimiu Bourceanu: Nu pot într-un singur cuvânt. Cred că nu i se potrivește poziția numărul 1, este de poziția 2, 3

Reporter: Horia Constantinescu

Septimiu Bourceanu: zvăpăiat

Reporter: Vergil Chițac

Septimiu Bourceanu: așezat

Reporter: Mircea Dobre

Septimiu Bourceanu: în pregătire

Reporter: Gheorghe Muhscină

Septimiu Bourceanu: iepure

Reporter: Corina Martin

Septimiu Bourceanu: n-o cunosc suficient de bine

Reporter: Mihai Lupu

Septimiu Bourceanu: așezat

În cea de-a doua parte a interviului, Septimiu Bourceanu a vorbit și despre turismul balnear și despre cum a făcut față pandemiei unitatea balneară din Techirghiol pe care o conduce. Tot în partea a doua, prim-vicepreședintelui PNL a transmis un mesaj pentru constănțeni, în prag de alegeri locale."Votul ţine de strategie. E foarte important să fim conştienţi de vot şi utilitatea lui. E importantă prezenţa la vot, indiferent cât de dezamăgiţi sunt de mediul politic, trebuie să venim la vot şi să ne manifestăm. Anulez votul sau votez pe cineva. E momentul să avem curaj şi să luăm o decizie. E foarte importantă prezenţa la vot şi exercitarea votului. Acest lucru deschide Constanţa sau o izolează mai tare", este de părere Bourceanu.

VIDEO, partea a doua:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218