REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Septimiu Bourceanu: „Primăria Constanța ne dovedește zilnic că este incapabilă să ofere un viitor stabil orașului”

Septimiu Bourceanu: „Primăria Constanța ne dovedește zilnic că este incapabilă să ofere un viitor stabil orașului”

Replica API 3 aprilie 2018 | 23:36 367

Consilierii locali municipali ai Partidului Național Liberal au depus luni, 02 aprilie a.c., rapoartele de activitate pe anul 2017, în conformitate cu prevederile art. 51 al.4 din Legea administrației publice locale nr.215/2001.

Potrivit rapoartelor, aleșii liberali au întâmpinat, în anul 2017, mai multe piedici în desfășurarea activității. Aceștia au depus proiecte de hotărâre cărora nu li s-au redactat rapoarte de specialitate din partea direcțiilor Primăriei Constanța, parte din solicitări neprimind răspuns nici până în prezent sau nu au primit avize, fiind amânate pe perioadă nedeterminată. Consilierii locali liberali consideră că legislația este facultativă pentru departamentele primăriei, în cadrul ședințelor comisiilor de specialitate ale Consiliul Local Municipal fiind prezentate adesea proiecte ale căror documentație a fost transmisă cu mai puțin de 24 de ore înaintea ședinței.

Consilierii locali PNL sunt nemulțumiți și de modul în care sunt organizate circuitele funcționale în interiorul Primăriei Constanța, reclamând faptul că nu există fluență și coerență în exercitarea actului administrativ. Aceștia mai spun că nu există un spațiu destinat desfășurării activității consilierilor locali.

Din toate aspectele semnalate reiese faptul că Primăria Constanța este dezorganizată, nu ia în serios activitatea consilierilor locali, implicit a întregului Consiliu Local Municipal, și, ceea ce este și mai grav, a dovedit de nenumărate ori că nu știe și nici nu are capacitatea să administreze coerent municipiul.

„Dacă privim cum arată astăzi orașul Constanța, la cârpelile care se fac pe străzi și printre blocuri, la dezinteresul față de spațiile verzi, față de educația copiilor, de performanța sportului, de sănătatea constănțenilor, la degringolada din oraș, la haosul administrativ, înțelegem că reprezentanții PSD Constanța aflați în exercițiul mandatului politic și administrativ au reușit să-și atingă, după multe strădanii, limita propriei competențe. Vedem cum au reușit să împiedice dezvoltarea economică a municipiului prin menținerea unui blocaj birocratic. Totodată, prin nereglementare și depășiri nejustificate de termene în cazul a zeci, sute de procese inutile se generează pierderi consistente în bugetul orașului”, susține coordonatorul politic al Organizației Municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Septimiu Bourceanu.

Acesta este de părere că locuitorii municipiului Constanța percep administrația publică ca pe o instituție profund coruptă, aflată în haos administrativ și blocată între decizia politică și ineficiența administrativă. „Cum să poți gestiona în mod eficient orașul Constanța când nu înțelegi necesitățile de dezvoltare ale orașului și dacă nu ești în stare să organizezi fluxurile și traseul documentelor în instituția pe care o conduci? Din păcate, administrația locală a municipiului Constanța este blocată în trecut și fuge de responsabilitatea actului administrativ. Actuala conducere a Primăriei Constanța ne dovedește zilnic că este incapabilă să ofere un viitor stabil orașului și cetățenilor săi”, consideră Septimiu Bourceanu.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare sa si fie?
0
0
du te ma in pula mea de filosof ...
1
0
SA MA GOLESC IN MATA JEGULE
1
0
Bourceanu a fost director la sanatoriul Balnear din Techirghiol, acolo unde a pus capat furaciunilor. Din pacate, a fost mazilit de fostul PDL.
0
3
Iar tu ai distrus PNL-ul.
3
0
Iar tu o spui in calitate de? Esti un pui de lele care nu face decat sa fure si sa traga ite. Ai numele predestinat Bourcene
6
0
Sunteti toti "o apa si-un pamant". Cand sunt interese votati "cot la cot" cu PSD.
7
0
A uitat cand a ocupat postul de directoras numit pe criterii politice mai la toate societatile de turism, falimentare. Se baga si asta in seama precum musca-n lapte! Si voi si psdul sunteti acelasi rahat cu apa rece!
8
0
Altimercenari
6
1
cu pcr, pardon, psd e clar ca nu se mai poate
10
0
Da. Iar cand vor avea ei ciolanul, si cu ceva carne pe el, atunci pnl va oferi un viitor, sau o viitura. Nimic nou sub soare...
7
2
Habar nu aveti pe ce lume sunteti, dar in schimb stiti foarte bine ce sa votati cu PSD , sa va iasa si voua de o bere in cadere la marginea santului! PNL a decedat in 1947 si decedat a ramas!
6
4
are dreptate !
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102