REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Serbarea Borşului Pescăresc vă aşteaptă în Portul Turistic Jurilovca

Serbarea Borşului Pescăresc vă aşteaptă în Portul Turistic Jurilovca

Replica API 7 septembrie 2017 | 00:00 329

Duminică, 10 septembrie, Portul Turistic Jurilovca va fi atracția principală a localnicilor și turiștilor pentru a sărbători cea de-a VII-a ediție a evenimentului SERBAREA BORȘULUI PESCĂRESC, festival organizat sub patronajul Consiliului Județean Jurilovca, județul Tulcea.

Cei care vor alege să treacă pragul serbării borșului pescăresc vor beneficia de un program fascinant, concretizat într-un adevărat regal a tradițiilor locale și culinare, completat cu muzica artiștilor autohtoni veritabili.

Începând cu ora 12:00, vizitatorii se vor putea bucura de activități ale Cercetașilor Marini, de plimbări cu caiacul sau ambarcațiuni pescărești în Portul Jurilovca, putând gusta și cumpăra, de asemenea, produse artizanale și preparate locale, prezente la standurile expoziționale. Printre activitățile multiple cuprinse in programul celei de-a șaptea ediții a Serbării Borșului Pescăresc, se numără și expoziția de fotografie „Ținuțul Jurilovca” , atelierele interactive pentru copii sau proiecția unei producții cinematografice.

Frumusețea costumelor tradiționale dobrogene va fi prezentată în cadrul unei parade speciale, urmată de momente artistice reprezentative pentru etniile dobrogene și demonstrații culinare cu specific pescăresc.

Peste 300 de ceaune cu cel mai bun borș de pește din Delta Dunării, gătit de 50 de pescari din Jurilovca, îi vor întâmpina pe vizitatorii Serbării Borșului Pescăresc din acest an. Se vor folosi cel puţin 5 tone de peşte proaspăt sau păstrat la fulgi de gheaţă, prin grija Federaţiei Pescarilor din Delta Dunării.

Începând cu ora 18:00, trupa Zdob și Zdub, Zuralia Orchestra, Georgiana Maria Chiriță și Radu Captari vor urca pe scena Portului Turistic Jurilovca pentru a încânta publicul cu cele mai recunoscute melodii, iar programul serii se va încheia cu un spectacol de foc de artificii fascinant.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367