REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Serghei Lavrov afirmă că vrea diplomaţie şi, dacă ar fi după Rusia, nu va fi un război

Serghei Lavrov afirmă că vrea diplomaţie şi, dacă ar fi după Rusia, nu va fi un război

Replica API 31 ianuarie 2022 | 21:16 729

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov afirmă vineri că vrea diplomaţie şi ”nu război”, după un apel al Statelor Unite adresat Rusiei de a ”reveni la masa negocierilor” şi de a nu invada Ucraina, relatează AFP, citat de news.ro și stiripesirse.ro.

Serghei Lavrov

”Noi am ales calea diplomaţiei de multe decenii”, declară Serghei Lavrov într-un interviu difuzat de ma multe posturi de radio şi televiziune ruse.

”Trebuie să lucrezi cu toată lumea, acesta este principiul nostru”, subliniază el.

”Dacă ar depinde doar de Rusia, nu va avea loc un război. Noi nu vrem războiul. Însă nici nu vom permite ca interesele noastre să fie călcate grosolan în picioare, ignorate”, ameninţă el.

Cel puţin 100.000 de militari ruşi se află desfăşuraţi la frontiera Ucrainei de la sfârşitul lui 2021, potrivit unor estimăriale Occidentului, care se teme că o invazie a vecinului proocidental al Rusiei este iminentă.

Rusia dezminte orice plan de invazie, însă se consideră ameninţată de extinderea NATO de 20 de ani şi de susţinerea Ucrainei de către Occident.

Ea a cerut să se oprească politica extinderii NATO, mai ales în Ucraina, şi o revenire la desfăşurările militare occidentale la frontierele din 1997.

Statele Unite şi NATO au respins în mod oficial, miercuri, aceste revendicări ale Moscovei, deschizând totodată uşa unor negocieri cu privire la limitări reciproce ale desfăşurării unor rachete cu rază scurtă şi medie de acţune ale celor două puteri nucleare rivale în Europa şi ale exerciţiilor militare în apropierea taberei adverse.

Rusia s-a arătat rezervată şi a anunţat că pregăteşte o reacţie, în timp ce Statele Unite o îndeamnă ”să revină la masa negocierilor”, în pofida acestei prime reacţii.

Serghei Lavrov a anunţat vineri că a găsit ”fărâme de raţionalitate” în răspunsul Occidentului ”în subiecte de importantă secundară”.

Vladimir Putin şi Emmanuel Macron urmează să discute vineri, iar preşedintele francez urmează să-i propună omologului său rus o ”cale a dezescaladării”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367