REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Serghei Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU

Serghei Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU

Replica API 25 septembrie 2022 | 00:00 856

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat sâmbătă, la Adunarea Generală a ONU, că „viitorul ordinii mondiale este decis astăzi”.

”Declarându-se victorios în Războiul Rece, Washingtonul s-a erijat aproape într-un trimis al lui Dumnezeu pe Pământ, fără nicio obligaţie, dar cu dreptul sacru de a acţiona în impunitate oriunde şi oricând”, a acuzat Lavrov în intervenţia sa la Adunarea Generală a ONU.

”Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă. Ei nu ezită să-şi declare nu doar intenţia de a provoca o înfrângere militară ţării noastre (în Ucraina), ci şi de a distruge Rusia”, a remarcat ministrul rus.

„Astăzi se decide viitoarea arhitectură de securitate, economică și politică a planetei și este la latitudinea oamenilor lumii să decidă dacă va continua să fie o ordine dominată de Occident”, a mai spus Lavrov.

El a mai spus că „ne întâlnim într-un moment dificil și dramatic” în timp ce „crizele cresc, iar situația în domeniul securității internaționale se deteriorează rapid”.

„Este extrem de clar pentru orice observator imparțial că pentru anglo-saxoni, care au subjugat complet Europa, Ucraina este doar material consumabil în lupta împotriva Rusiei„, a mai subliniat Lavrov, citat de Kommersant.

Adresându-se la rândul său Adunării Generale a ONU, ministrul de externe chinez Wang Yi a îndemnat Ucraina şi Rusia să nu lase războiul dintre ele să ”debordeze” şi a subliniat că ”prioritatea este facilitarea negocierilor de pace”.

”Soluţia fundamentală este de a răspunde preocupărilor de securitate legitime ale tuturor părţilor şi de a construi o arhitectură de securitate echilibrată, eficace şi durabilă”, a punctat şeful diplomaţiei chineze, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e vorba de rusofobie,ci de critica celor ce conduc Rusia. La fel,nu romanii erau criticati ci ceausescu si regimul lui,dictatorii si regimurile lor ,nu popoarele asuprite de regimuri. Mosul asta pupincurist al lui Putin amesteca lucrurile,la fel cum fac toti cei ce-si sustin sefii dictatori.Restul e umplutura.
0
1
drogat imputit
0
1
Ia-l acasa.
1
2
nu are dreptate?
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218