REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Serghei Şoigu: 'Armele occidentale livrate Ucrainei ajung pe piaţa neagră'

Serghei Şoigu: 'Armele occidentale livrate Ucrainei ajung pe piaţa neagră'

Replica API 5 iulie 2022 | 00:00 1011

Rusia a afirmat marţi că echipamentele militare livrate de ţările occidentale Ucrainei sunt acum prezente pe piaţa neagră a armelor, precum şi în Orientul Mijlociu, fără a prezenta totuşi probe în acest sens, relatează AFP, potrivit Agerpres.

O parte din armele livrate Kievului "se răspândesc în Orientul Mijlociu şi sfârşesc, de asemenea, pe piaţa neagră", a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în cadrul unui discurs transmis la televiziune.

El nu a furnizat totuşi niciun element concret pentru a-şi dovedi afirmaţiile, notează France Presse.

Livrările de tancuri, piese de artilerie şi alte echipamente militare de către ţările occidentale Ucrainei provoacă nemulţumirea Rusiei, care a declanşat la sfârşitul lui februarie o ofensivă militară foarte costisitoare din punctul de vedere al pierderilor de vieţi omeneşti împotriva ţării vecine.

Serghei Şoigu a acuzat ţările occidentale că au livrat până acum peste 28.000 de tone de arme Ucrainei "în speranţa de a prelungi conflictul" şi de a face Rusia să sângereze.

După ce s-a lovit o rezistenţă puternică în nordul Ucrainei şi în jurul Kievului, Rusia şi-a concentrat forţele în est, unde a înregistrat în ultimele zile câştiguri importante, în special prin cucerirea oraşului Lisiceansk.

După această cucerire, preşedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat luni trupelor sale să continue ofensiva în est, unde Moscova doreşte să obţină controlul total al regiunii Donbas.

Ofensiva rusă "va continua până când obiectivele fixate de comandantul şef suprem (Vladimir Putin - n.r.) sunt în întregime atinse", a declarat marţi Serghei Şoigu. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia mai du.te tatare pe linia frontului sa te denazifce ucrainienii!
0
0
Nu trebuie sa fii rusofil, bowle, ca sa intelegi ce se intampla...
1
0
pe aici in comentarii ! Mwie !
1
0
De problema asta a avertizat si ITERPOL-ul cu ceva timp in urma...in maxim un an, americanilor si britanicilor li se vor intoarce JAVELIN-urile peste bot...din toate directiile!
1
0
Da-le arme la raketi... si asta se intampla ! Sa vezi cand or incepe si pe teritoriul Romaniei sa faca nenorociri , ucrainienii astia !
1
0
ce i-ti este frica ca pica pe mina parintilor celor ucisi vedeti voi pe dracu
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367