REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sergiu Babinciuc rămâne în arest!

Sergiu Babinciuc rămâne în arest!

Replica API 4 august 2016 | 00:00 1935

Decizia Tribunalului:

Decizia Tribunalului:

Sergiu Babinciuc

Lovitură dură pentru afaceristul Sergiu Babinciuc! Tribunalul Constanţa i-a respins, ca neîntemeiată, cererea de revocare a măsurii arestării preventive sau de înlocuire a acesteia. Babinciuc mai are o şansă, întrucât decizia nu este definitivă. Mai mult ca sigur, ea va fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Babinciuc a fost arestat preventiv pe 22 iulie, la propunerea DNA, acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani (2 infracţiuni), fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora: „În cursul anului 2012, un grup de firme controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer a acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective.

Într-unul dintre cazuri, inculpatul a stabilit cu rea credinţă cuantumul taxei pe valoare adăugată, aferentă unei achiziţii aparent efectuată de către una dintre firmele sale de tip “fantomă” şi ulterior a obţinut în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 lei”.

„De asemenea, în același context, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a retras din contul aceleiași societăți suma totală de 1.575.735 lei, despre care ştia că provenea din săvârşirea unor infracţiuni, utilizând în acest scop aparenţa mincinoasă privind existenţa unor contracte de împrumut din care rezulta că anterior își creditase propria firmă.

La data 7 iulie 2016, în condițiile desfășurării cercetărilor în prezenta cauză, inculpatul a falsificat un înscris sub semnătură privată, denumit “împuternicire”, prin atestarea în cuprinsul său a unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care a încredinţat documentul respectiv unei persoane care urma să fie audiată de către procurorii anticorupție”, se arată în comunicatul DNA.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367