REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sergiu Băhăian a fost condamnat la 26 de ani de închisoare

Sergiu Băhăian a fost condamnat la 26 de ani de închisoare

Replica API 24 iunie 2011 | 00:00 294

În timp ce finul Şlepac a fost închis pe viaţă,

În timp ce finul Şlepac a fost închis pe viaţă,

Sergiu Băhăian, devenit celebru în urma asasinatelor care au bulversat întreaga comunitate, la începutul anului trecut, a fost condamnat. Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat pe afaceristul cu aspiraţii artistice, la o pedeapsă privativă de libertate de 26 de ani şi interzicerea unor drepturi, ca pedeapsă secundară, fiind acuzat de instigare la omor deosebit de grav.

Chiar dacă Băhăian este instigatorul, cea mai mare pedeapsă din acest dosar a primit-o Valentin Şlepac, finul lui Băhăian, care a primit detenţiune pe viaţă, fiind autorul celor 4 omoruri, săvârşite cu sânge rece. Adrian Grigoraş, "mezinul" grupului infracţional, cara în momentul comiterii crimelor era minor, a primit o pedeapsă "mai uşoară", de "numai" 22 de ani de puşcărie. Toate pedepsele sunt cu executare, însă hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel. Potrivit rechizitoriului întocmit de DIICOT, infracţiunile reţinute în sarcina celor 3 sunt cele mai grave, prevăzute de legea penală, şi anume, uciderea cu premeditare, pentru a ascunde alte infracţiuni comise. În speţă, membrii grupului coordonat de Băhăian au ucis 4 persoane, foşti "parteneri" de afaceri, care trebuiau lichidate, pentru a evita riscul ca vreuna dintre ele să îi denunţe, cu privire la mai multe infracţiuni economice. În general, Băhăian şi Şlepac i-au racolat pe Lucian Cernat, Emilian Leinte, Ionel Ulezu şi pe Petrică Captalan, din rândul persoanelor nevoiaşe, de care s-au folosit la comiterea mai multor infracţiuni economice. Peste un timp, aceştia au fost găsiţi morţi, 2 în canal şi 2 îngropaţi de vii, sub plăci de beton. Astfel, după arestarea grupului infracţional, procurorii au constatat că fostul patron al societăţii Sabina Product, este liderul celor care au executat asasinatele din judeţul Constanţa, însă Şlepac a fost cel care a recunoscut "din prima" că el este criminalul, dar că a acţionat la comanda lui Băhăian. Acesta este singurul caz, cu o asemenea rezonanţă, de după Revoluţie, fiind vorba despre asasinate în stil mafiot, asemeni filmelor de acţiune de la Hollywood.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920