REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Lun., 2 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6504
17.8° Constanța Luni, 2 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6504

Serialul 'House of the Dragon' are o audienţă medie de 29 de milioane de telespectatori per episod

Serialul 'House of the Dragon' are o audienţă medie de 29 de milioane de telespectatori per episod

Replica API 23 septembrie 2022 | 00:00 791

Al cincilea episod din serialul "House of the Dragon", un prequel derivat din celebra producţie de televiziune "Game of Thrones", a atras duminică seară cu 3% mai mulţi spectatori în faţa micilor ecrane din Statele Unite în comparaţie cu cel de-al patrulea episod al show-ului TV. Totodată, primul sezon al acestui serial a înregistrat o audienţă medie de 29 de milioane de telespectatori după difuzarea primelor cinci episoade, informează site-ul revistei Variety, citează Agerpres.

Aceste cifre reprezintă o audienţă impresionantă pentru orice serial difuzat de un post de televiziune prin cablu şi, totodată, un semnal încurajator că "House of the Dragon" ar putea să calce pe urmele predecesorului său, "Game of Thrones", care înregistra audienţe de peste 44 milioane de telespectatori per episod în timpul ultimului său sezon, cel de-al optulea, difuzat în 2019.

Audienţa celui de-al cincilea episod din "House of the Dragon" are la bază statisticile combinate ce au fost calculate de compania Nielsen în urma difuzării acestui episod pe cele patru canale ale postului HBO şi pe platforma de streaming HBO Max.

Cel de-al cincilea episod a depăşit cu 3% audienţa generală a episodului precedent, difuzat săptămâna trecută în Statele Unite.

Aceste date de audienţă spectaculoase sugerează că serialul "House of the Dragon", ajuns la jumătatea primului său sezon, a crescut treptat în popularitate şi şi-a găsit publicul ţintă. Episodul 1 a fost vizionat de aproape 10 milioane de persoane pe toate platformele sale de difuzare - cea mai mare audienţă obţinută vreodată de un episod-pilot din istoria postului HBO -, în timp ce episodul 2 a avut o audienţă de 10,2 milioane de telespectatori. Datele de streaming nu au fost disponibile pentru episodul 3, în contextul în care acel episod a fost difuzat într-un weekend prelungit din America de Nord (cu ocazia sărbătorii "Labor Day"), iar audienţa sa pe cablu a scăzut cu 1 milion de telespectatori. Cu toate acestea, audienţa episodului 4 a crescut apoi cu 5% pe toate platformele de difuzare, iar odată cu creşterea cu 3% a audienţei episodului 5 se pare că acest serial şi-a construit o bază solidă de fani şi audienţa sa va rămâne probabil la un nivel stabil pe măsură ce sezonul 1 va continua să fie difuzat.

Totodată, "House of the Dragon" va beneficia de o schimbare narativă şi de distribuţie începând de săptămâna viitoare, când episodul 6 va marca un salt major în arcul temporal al intrigii sale. Actorii tineri care au putut fi văzuţi până acum în acest serial, precum Milly Alcock (Prinţesa Rhaenyra Targaryen) şi Emily Carey (Lady Alicent Hightower), vor preda aceste roluri unor actori mai vârstnici - Emma D'Arcy, respectiv Olivia Cooke.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
41162937266
5/49
156923936
joker
9153820265