REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Serie de evenimente la Ovidiu, cu ocazia zilei de naștere a poetului Ovidius

Serie de evenimente la Ovidiu, cu ocazia zilei de naștere a poetului Ovidius

Replica API 21 martie 2017 | 00:14 529

În ziua naşterii marelui poet Ovidius, 20 martie, primăria oraşului Ovidiu deschide seria de evenimente din acest an ce a fost dedicat la nivel internaţional poetului.

Odată cu înfrăţirea oraşului Ovidiu cu oraşul Sulmona (locul naşterii poetului Ovidius), în dată de 06.03.2017, primăria Ovididiu a primit dreptul, alături de primăriile din Roma şi Constanţa, de a folosi însemnul oficial al bimilenarei Ovidius, că semn unitar de marcare a evenimentelor comune din 2017-2018.

Prima acţiune a fost realizată în parteneriat cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, la meciul dintre FC Viitorul şi Steaua Bucureşti, unde copiii care au însoţit echipele pe teren au purtat logo-ul oficial.

Totodată, luni, 20 martie, au avut loc seminarii şi dezbateri la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’ şi Şcoală Gimnazială Nr.2 din Ovidiu, prilej cu care elevii au prezentat drumul exilului, au recitat şi au dezbătut viaţă şi operele poetului.

În acest context, primarul George Scupra, a prezentat legătură dintre oraşul Ovidiu şi viaţă poetului Ovidius. Oraşul Ovidiu este singurul oraş din Europa care poartă numele poetului, iar legendele spun că în acestui spaţiu, Ovidius a fost exilat, scriind o parte din operele sale, de aici derivând şi denumirea Insulei Ovidiu.

Vizual în vederea comemorării celor 2000 ani de ani de la moartea poetuluiprimaria a afişat însemnul oficial pe principalele clădiri administrative ( sediul primăriei, Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’, Club Sportiv Ovidiu), dar şi la intrările din oraş, pentru a marca concomitent cu primăria din Sulmona acest eveniment cultural de însemnătate internaţională.

Seria de acţiuni dedicate Bimilenarei Ovidius va continuă pe tot parcursul acestui an, urmând că în vara să aibă loc la Ovidiu prima ediţie a "Festivalului Ovidius’’.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iulia te ai transformat in hartie iguenica
0
0
Numai cuvinte de lauda la adesa primarului George Scupra! Ne bucuram de aceste infratiri , ceea ce inseamna ca orasul Ovidiu este cunoscut si peste hotare, multumita dumneavoastra. Vreau sa raspund si comentariilor rautacioase: Locurile de joaca sunt distruse de vandali, mai rau e ca unii vad si sunt nepasatori la ce se intampla in orasul lor. Cred cu toata convingerea ca acum in primavara se vor reabilita spatiile de joaca! Sa se monteze camere de supraveghere si sa fie amendati huliganii ce distrug si fac mizerie intr-un oras asa frumos.
0
0
Atat de mult ne bucuram ca vom pleca in Italia pe banii contribuabililor, deja lista e facuta. Italienii au fost doar 4, noi plecam 30, neamul Libu si Scupra e mare.In viitor ne infratim cu un sat din Macedonia greceasca, are Funda un unchi acolo si trebuie neaparat sa-l vedem.Oricum primaria n-are bani de curent si asfaltari, are datorii uriase la CEC, NE MULTUMIM CU PLIMBARILE SI RECLAME LA TV SI IN ZIARE asta e important multumim lui BOCAI pentru banii lasati mostenire.
3
0
Bravo ... Orasul nostru se schimba in mai bine pe zi ce trece .. un primar care chiar isi da interesul pentru imaginea orasului. Respect!!
3
1
decat atata publicitate mai bine s ar rezolva unele probleme din primarie care tin strict de noi oamenii care avem nevoie de serviciile unor functionari prea ocupati o adeverinta de la agricol pentru casa poate dura si 3 zile in cel mai fericit caz ... cum pot sa explic patronului unde lucrez ca de ce ma invoiesc de atatea ori sa le ontreb pe doamnele de acolo ca termen nu mi pot da ... daca raman fara serviciu ce se intampla nu cred ca sunt singurul in acest caz .... ganditiva la o comunicare intre voi si nu ne mai pune ti pe drumuri...
6
2
Bulversati un primar hidrocefal cu evenimente pur culturale. Rusine!
4
2
Felicitari un oras in dezvoltare are nevoie de identitate si asta prin copii se face! La mai mare!!!
1
2
Bravo primare, mie imi place, napoli are munti de gunoaie dar baga bani in imagine asta ca raspuns al jegului de mai jos. Eu te felicit primare!
2
3
bravo felicitari pentru initiativa , avem nevoie de cultura, ovidiu merita
2
3
Poiana..noroi mizerie , gaze nema Cart tineretului , canalizare lumina noroaie cat cu prinde. Lucrari facute de mantuiala..cam toate locurile de joaca sunt varza. Emisiuni si multa varjeala televizata la greu. Scupra dute in pula mea cu exercitiile tale de imagine ca ne-am saturat de fotografii si bla-blaul tau de cacat. Dragan multa muie si tie si sa nu iutati toate reportajele si apariitile voastre media ne costa muistilor. Ne costa pe noi toti.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218