REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şeriful de la Bărăganu, luptător cu acte în regulă: va urca în ring pentru un meci de box

Şeriful de la Bărăganu, luptător cu acte în regulă: va urca în ring pentru un meci de box

Replica API 28 mai 2013 | 00:00 154

Se antrenează două ore pe zi şi aşteaptă... propuneri!

Se antrenează două ore pe zi şi aşteaptă... propuneri!

"Şeriful" de la Bărăganu, care s-a făcut remarcat prin acţiunile sale de a stârpi hoţii din localitate patrulând călare, dar care a salvat şi un om de la moarte, riscându-şi propria viaţă, se pare că este deţinătorul unui adevărat sac plin cu surprize. Cine credea că le-a auzit pe toate, inclusiv faptul că a fost propus poliţistul anului, iată că Robert Sîrbu ne uimeşte din nou. Mai exact, acesta va urca cât de curând în ring, pentru a fi parte a unui meci de box. Este vorba de o mai veche pasiune, pe care a reluat-o, antrenându-se din greu, la Constanţa.

Desaga cu surprize s-a oprit chiar la Bărăganu, odată cu sosirea şefului de post, Robert Sîrbu. După ce a ajuns în atenţia publică, fiind denumit "şeriful de la Bărăganu" sau "poliţistul cowboy", tânărul a mai ieşit în faţă printr-o acţiune: a salvat un om de la moarte, peste care se prăbuşise un mal de pământ. A fost propus poliţistul anului, moment în care se cam atinsese apogeul carierei sale până la acel moment. Însă, iată că desaga cu surprize s-a deschis din nou, "şeriful" putând fi văzut cu mănuşi de box. Şi nu, nu este o joacă, este treabă serioasă, după cum ne-a declarat chiar el. A făcut box încă de la vârsta de 14 ani, în Craiova, de unde şi este. "Am jucat box de la 14 ani. Am participat la mai multe competiţii, atât naţionale cât şi internaţionale. Nu pot spune că am avut performanţe semnificative, dar este pasiunea mea", a declarat, pentru "Replica", Robert Sîrbu. Chiar dacă îi plăcea foarte mult, în momentul în care a intrat în Poliţie şi-a propus să uite de box, mai cu inima îndoită. La scurt timp a avut şi un accident la mână, ceea ce i-a curmat visul, obligându-l practic să uite de sportul preferat. "Am zis, gata, mă las. Am avut şi un accident la mână, am făcut şi recuperări, şi acum mă mai deranjează şi nu o pot folosi la capacitate maximă. Însă, am mai fost cu un prieten la sala de antrenamente, am început, încet - încet să mai dau la sac şi aşa m-am reapucat", a adăugat tânărul şef de post, de numai 28 de ani. În momentul de faţă, printre acţiunile de zi cu zi în localitatea unde asigură repectarea legii şi ordinii, omul legii se antrenează la o sală din Constanţa, cu spor. Antrenamentul constă în câteva zile pe săptâmână, în funcţie de timpul liber, de regulă cam trei zile, câte două ore. "Mă antrenez, cam două ore pe zi, de câte ori am timp liber. Antrenorul m-a întrebat dacă aş mai urca în ring şi am spus că... da. Aşadar, aştept orice fel de propunere şi, în cel mai scurt timp, voi urca în ring", a menţionat poliţistul. Acesta luptă la categoria de 69 de kilograme, menţionând că nu este decât un sport pe care îl practică cu plăcere şi nu i se pare nimic greşit.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218