REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Serveşti o cafea sau un ceai? Plăteşti cu O POEZIE, într-o cafenea din Constanţa

Serveşti o cafea sau un ceai? Plăteşti cu O POEZIE, într-o cafenea din Constanţa

Replica API 20 martie 2017 | 00:00 562

Ziua internațională a Poeziei

Ziua internațională a Poeziei

sursa foto facebook Touch Cafe

Proiect inedit în municipiul Constanța! Dacă de obicei atunci când servești o cafea sau un ceai într-un local contra unei sume de bani, marți, 21 martie a.c., o cafenea din municipiul Constanța oferă o ceașcă de cafea sau ceai în schimbul unei poezii. Proiectul este dedicat Zilei Internaționale a Poeziei, sărbătorită în fiecare an la data de 21 martie a.c.

Citându-l pe Maxime Plescia-Buchi: "Poezia nu este o meserie, este o stare de spirit", reprezentanții cafenelei spun că vremurile în care trăim ne obligă oarecum să ne îndepărtăm de artă, de poezii.

“Pe 21 Martie sărbătorim Ziua Internațională a Poeziei. Lumea în care trăim ne obligă încet să ne îndepărtăm de artă, de desen, de lectură, de poezie. Încercăm din ce în ce mai rar să punem pe hartie niște talente ascunse sau doar niște idei frumoase.”, au precizat aceștia printr-un anunț public către constănțeni, pe pagina de facebook a cafenelei.

Ziua Internațională a Poeziei este pe data de 21 martie și este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea, “Ziua internațională a poeziei” urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor. Primele manifestări dedicate “Zilei internaționale a poeziei”, în România sunt legate de Fundația Culturală „Orient Latin” si de Asociația Culturală ADSUM care organizează, separat, din anul 2005 respectiv 2008, spectacole pentru marcarea acestui moment. Spectacolele Asociației Culturale ADSUM incep la Palatul Suțu, iar anii următori (până in 2012 inclusiv) manifestările capătă amploare fiind găzduite de Biblioteca Națională a României si Palatul Național al Copiilor După anul 2009 ideea de a organiza manifestări dedicate “Zilei internaționale a poeziei” este preluată de tot mai multe asociații culturale, ligi și alte societăți ale scriitorilor din România.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe cand si o cofetarie cu preparate ca la bunica sau ca la mama acasa platite de copii cu un desen?? Asteptam initiatiatori!
2
0
Numele cafenelei care este?Touch Cafe?
3
0
Foarte frumos,bravo
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614