REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Serviciile de intabulare a terenurilor CFR, oferite băieţilor deştepţi din cadastru

Serviciile de intabulare a terenurilor CFR, oferite băieţilor deştepţi din cadastru

Replica API 25 iulie 2013 | 00:00 582

Contract de peste 3,3 milioane lei

Contract de peste 3,3 milioane lei

CFR va plăti peste 1 milion de dolari pentru un singur lot de servicii din cadrul proiectului privind realizarea documentaţiei de cadastru necesară pentru intabularea terenurilor pe care urmează să se deruleze mai multe investiţii în infrastructura feroviară, inclusiv în Constanţa. Banii vor merge către asocierea cadastriştilor Cornel & Cornel Topoexim SRL Bucureşti, Geoter Proiect SRL Piteşti, Theotop SRL Bucureşti şi firma de avocatură Cîmpeanu şi Asociaţii, din Bucureşti. Toate cele trei firme de cadastru sunt arhicunoscute ca abonate la bani publici, încheind zeci de contracte cu instituţii ale statului din toată ţara. Într-una din ele, asociatul majoritar este consilier general USL în Bucureşti, probabil cel mai bogat ales local al Capitalei, cu numeroase afaceri derulate cu primăriile şi alte instituţii locale. Pe de altă parte, liderul asocierii, Cornel & Cornel Topoexim SRL, mai este şi executat silit de către ANAF, pentru datorii la stat de 21.170 lei, potrivit datelor valabile la 31.03.2013.

Potrivit Companiei Naţionale Căile Ferate Române SA, este vorba despre "Întocmirea documentaţiilor de cadastru necesare intabulării terenurilor aparţinând domeniului public al statului, aflate în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) şi concesionate către Compania Naţională de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, intabularea acestora în cărţile funciare locale şi stabilirea vecinătăţilor, terenuri situate în zona unităţilor administrativ - teritoriale pe care sunt programate lucrări în cadrul proiectelor: "Reabilitarea liniei de cale ferată Craiova - Timişoara, componentă a Coridorului IV Pan-European ramura sudică, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160km/h - tronson Drobeta Turnu Severin - Timişoara - Arad" (lot 1), "Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată"(lot 2), Reabilitare pentru poduri şi tuneluri de cale ferată, aflate pe raza Centrelor Regionale de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii Căi ferate: Timişoara, Braşov, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Bucureşti şi Cluj" (lot 3) şi "Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie Ilia - Lugoj, Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie Siculeni - Adjud şi Sistem de detectare a cutiilor de osii supraîncălzite şi a frânelor strânse" (lot 4)". Contractul a fost atribuit pe 13.06.2013 asocierii formate din Cornel & Cornel Topoexim SRL, Geoter Proiect SRL, Theotop SRL şi SCP Cîmpeanu şi Asociaţii, prima firmă fiind şi liderul asocierii. Acestea vor împărţi 3.325.440 lei, fără TVA, doar pentru realizarea lotului 2 de servicii- "Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată". Cadastriştii care vor primi milionul de dolari de la CFR apar mai mereu drept câştigători ai contractelor din bani publice acordate de diverse instituţii ale statului.

Unul din beneficiarii banilor CFR este consilier general USL în Bucureşti

De pildă, liderul asocierii, Cornel & Cornel Topoexim SRL, are în portofoliu muşterii precum Complexul Energetic Rovinari SA, Electrocentrale Bucureţti SA, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Apele Române, ANL, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Romatsa, primării şi consilii locale sau judeţene din mai multe judeţe, inclusiv Constanţa. Firma este deţinută în proporţii egale de Elena Dina şi Cornel Păunescu, profesor doctor inginer la Universitatea Bucureşti şi vicepreşedinte al Ordinului Geodezilor din România, dar şi al Asociaţiei Patronale din Cadastru, Geodezie şi Cartografie. Cornel & Cornel Topoexim SRL a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 8.244.155 lei şi un profit net de 440.993 lei, cu 78 de angajaţi. A doua firmă de cadastru din asociere, Geoter Proiect SRL, aparţine omului de afaceri piteştean Vernel Crăciunescu şi cadastristul Gheorghe Beucan, şi el vicepreşedinte al Asociaţiei Patronale din Cadastru, Geodezie şi Cartografie. Nelipsită de pe lista firmelor cu lipici la banii statului, Geoter Proiect a declarat pentru anul 2012 o cifră de afaceri de 3.943.550 lei şi un profit net de 577.949 lei, cu 48 de angajaţi. În fine, Theotop SRL este controlată de Valeriu Marian Manolache şi Teofan Manolache, acesta fiind şi administrator. Valeriu Marian Manolache este preşedintele asociaţiei patronale sus amintite, dar şi membru USL al Consiliului General al Capitalei. Cadastristul-politician, care beneficiază, evident, de contracte cu instituţii bucureştene, din calitatea sa de ales local, este şi unul din cei mai bogaţi consilieri locali ai Capitalei, cu 8 terenuri (dintre care unul în Eforie Sud şi un altul în Grecia), un apartament, patru case (una în Grecia) şi două spaţii comerciale, precum şi aproximativ 1,5 milioane de euro în conturi. Theotop SRL a declarat pentru anul 2012 o cifră de afaceri de 1.547.006 lei şi un profit net de 9.636 lei, cu 53 de angajaţi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest Paunescu ar trebui sa infunde puscaria! Angajatorul lui Ponta ucigasul procurorului Panait.Mari mizerii de oameni!
0
0
Ce mizerabili
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614