REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Serviciile de tip Uber trebuie reglementate; vom continua dialogul cu autorităţile din Europa

Serviciile de tip Uber trebuie reglementate; vom continua dialogul cu autorităţile din Europa

Replica API 12 aprilie 2018 | 00:00 190

Uber, despre decizia CJUE:

Uber, despre decizia CJUE:

Serviciile de tip Uber trebuie să fie reglementate, iar în acest sens vom continua dialogul cu autorităţile din Europa, afirmă reprezentanţii Uber, într-un comunicat, scrie AGERPRES.

"Acest caz (Bensalem - n. r.) dezbate dacă Franţa ar fi trebuit să notifice Comisia Europeană înainte de a adopta legea Thévenoud din 2014, care face referire la serviciile bazate pe principiul peer to peer, servicii pe care noi le-am oprit încă din 2015 (uberPOP). Aşa cum a declarat noul nostru CEO, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, în acest sens vom continua dialogul cu autorităţile din Europa', au declarat oficialii Uber.

Potrivit comunicatului care exprimă poziţia Uber referitoare la hotărârea pronunţată marţi de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la cazul Bensalem, acesta nu influenţează modul în care compania activează în Franţa şi în majoritatea ţărilor.

"Contrar cazului Elite Taxi, cazul Bensalem nu este despre reglementarea serviciilor Uber de tip peer to peer, ci despre respectarea unei dispoziţii legale specifice Franţei în conformitate cu legile Uniunii Europene. Drept urmare, reglementarea CJUE nu afectează serviciile Uber din Franţa sau din Europa. Legea Thévenoud din 2014 constă într-un set de măsuri menite să împiedice dezvoltarea aplicaţiilor de mobilitate cum ar fi UberPOP, Djump sau Heetch şi să protejeze monopolul companiilor de taxi din Franţa", se mai spune în document.

Franţa şi celelalte state membre ale Uniunii Europene au dreptul de a interzice sau restrânge exercitarea ilegală a unei activităţi de transport precum UberPOP, fără a notifica în prealabil Bruxelles-ul, a decis marţi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), transmit AFP şi Reuters.

Dosarul viza utilizarea de către Uber a şoferilor fără licenţă de taximetrie în cadrul serviciului UberPOP în Franţa, serviciu care între timp a fost suspendat şi în consecinţă decizia CJUE nu va afecta operaţiunile Uber din Franţa.

Uber a susţinut că autorităţile franceze ar fi trebuit să obţină aprobarea Comisiei Europene pentru o nouă lege care viza serviciile de taximetrie, adoptată în luna octombrie 2014, lege care conţinea şi prevederi cu privire la aplicaţiile de mobilitate. Întrucât Franţa nu a solicitat aprobarea Comisiei, Uber susţinea că acuzaţiile formulate împotriva a doi din managerii Uber din Franţa nu sunt legale.

Potrivit legislaţiei europene, actele normative naţionale care afectează serviciile digitale trebuie notificate în prealabil Bruxelles-ului pentru a se asigura că nu distorsionează piaţa unică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218