REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Serviciile medicale pentru copiii defavorizaţi au devenit un lux

Serviciile medicale pentru copiii defavorizaţi au devenit un lux

Replica API 10 mai 2012 | 00:00 216

Situaţie precară pentru DGASPC

Situaţie precară pentru DGASPC

Situaţie financiară precară la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa. Consultaţiile oftalmologice sau stomatologice pentru asistaţii centrelor de plasament au devenit un lux. De altfel, teancuri de facturi neachitate ce au fost emise de ceva vreme către diverşi furnizori zac prin sertarele instituţiei conduse de Petre Dinică.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa face mari eforturi pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime, de la lună la lună. Întrucât bugetul este mai mult decât insuficient, nici planurile directorului DGASPC, Petre Dinică, de a oferi copiilor din centrele de plasament vizite la oftalmolog şi stomatolog, nu s-au materializat. "Nu am reuşit să realizez ce mi-am propus referitor la consultaţiile oftalmologice şi stomatologice însă rămân în evidenţă şi sper să reuşesc până la urmă", a declarat, pentru "Replica", Petre Dinică, directorul DGASPC. Mai mult decât atât, restanţele se ţin scai de instituţie, acestea ridicându-se la suma de aproximativ 15 miliarde lei vechi. Norocul cel mare vine din partea furnizorilor care se arată destul de înţelegători şi nu pun presiune asupra acestui aspect, însă situaţia se poate schimba de la o zi, la alta. "Avem restanţe destul de mari. Se ridică la aproximativ 15 miliarde de lei vechi, către toţi furnizorii noştri, în mod egal. Suntem în urmă cu plata facturilor cam cu o lună şi jumătate în condiţiile în care plata se face la termen, la 90 de zile. Bugetul este mic, nu prea avem încotro", a adăugat Dinică. Pentru ca situaţia să revină cât de cât la normal, bugetul actual ar trebui mărit cam cu 30%. Cât despre restanţele înregistrate către furnizori, nu se ştie când vor fi recuperate. "Nu ştim când şi cum. Cert este că nu luna aceasta. Poate treptat, puţin câte puţin. Aşa am reuşit să ajungem de la trei luni restanţă, la o lună şi jumătate. În timp", susţine directorul DGASPC.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614