REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Serviciul de Ambulanţă Constanţa, la un pas de colaps: peste 70% dintre salvări SUNT SICRIE PE ROŢI!

Serviciul de Ambulanţă Constanţa, la un pas de colaps: peste 70% dintre salvări SUNT SICRIE PE ROŢI!

Replica API 28 septembrie 2017 | 00:00 539

Vara care s-a încheiat a fost una de foc pentru cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța. Pe de o parte, urmare a numărului extrem de ridicat al solicitărilor – practic, potrivit comparației făcute de directorului serviciului, în trei luni, ambulanțele au mutat un oraș de aproximativ 40.000 de locuitori din județul Constanța! -, iar, pe de altă parte, urmare a faptului că la solicitări s-a mers cu ambulanțe care ar trebuie să fie demult date la casat, ce riscau să se defecteze în orice moment!

Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Constanța are nevoie urgentă de înnoirea parcului auto. Prezent, ieri dimineață, la Colegiul Prefectural desfășurat la Prefectura Constanța, cu ocazia prezentării bilanțului sezonului estival 2017, dr. Laurențiu Bădescu, directorul SAJ Constanța a punctat faptul că aproximativ 70% din parcul auto al instituției în fruntea căreia se află a depășit al doilea sau al treilea termen de casare. Iar aceste ambulanțe, pentru care au fost efectuate reparații după reparații, sunt cele care ies pe teren, cu care se merge la solicitări.

„Cu cele 55 de ambulanțe operative s-a parcurs, vara aceasta, peste 1,3 milioane de kilometri. A fost o vara grea, am funcționat aproape de colaps, în sensul că la un moment dat nu aveam nici ambulanță de rezervă, ceea ce înseamnă că am funcționat la limită. Gândiți-vă că am avut aproximativ 45.000 de solicitări, pe cele trei luni de vară. Un oraș din județul Constanța are 40.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că putem spune că am mutat, vara aceasta, un oraș cu ambulanțele”, a punctat dr. Laurențiu Bădescu.

„Aproximativ 70% din ambulanțe trebuie casate, unele au depășit al doilea sau al treilea termen de casare. Vara aceasta le-am reparat, cheltuielile în acest sens au fost cu 30% mai mari decât în anii trecuți. Pe această cale vreau să fac un apel către sponsorii din județul Constanța, către Primăria Constanța, Consiliul Județean Constanța, dacă se poate să primim sprijin, pentru a putea face față, pentru că e posibil să urmeze o iarnă grea”, a adăugat reprezentantul Serviciului de Ambulanță Constanța.

În vară, intervențiile au fost îngreunate, atât din cauză că ambulanțele se tot defectau – de altfel, s-au defectat chiar și în timp ce transportau pacienți, situații în care a fost solicitată ambulanța de rezervă -, dar și din cauza traficului infernal. „În special spre Mangalia și Năvodari, traficul a îngreunat intervențiile. Sunt multe transferuri între spitale, cele orășenești nu pot rezolva intervențiile mai compleze și trebuie să îi transferăm pe bolnavi la Spitalul Județean Constanța”, a mai afirmat dr. Bădescu.

Cu toate lipsurile, reprezentantul Ambulanței Constanța a atras atenția că instituția „a trecut cu brio peste această vară de foc”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
personalul de la ambulanta sa manifeste mai putina rautate
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218