REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Serviciul de Ambulanţă primeşte voluntari în vederea angajării

Serviciul de Ambulanţă primeşte voluntari în vederea angajării

Replica API 13 ianuarie 2012 | 00:00 2633

Cu un sediu care se extinde şi se modernizează

Cu un sediu care se extinde şi se modernizează

Lucrările de extindere şi modernizare de la sediul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa continuă în parametri normali, după cum afirmă chiar medicul Popescu, fiind normal ca în această perioadă să se mişte ceva mai greu decât de obicei. "Sperăm ca în câteva luni să ajungem să dăm în folosinţă dispecereatul. După grafic, estimăm că până în toamnă aceste lucrări vor lua sfârşit chiar dacă angajamentul contractual era pentru doi ani. Probabil au mobilizat mai multă forţă de muncă şi din această cauză se va finaliza mult mai repede", a declarat Popescu. În ceea ce priveşte pregătirea profesională a personalului, aceasta este una ciclică care prevede reluarea cursurilor la aproximativ doi ani pentru modulele care privesc urgenţa majoră. Iar cum Serviciul de Ambulanţă este în permanenţă în căutare de personal, acesta demarează începând cu acest an un program de voluntariat în care se pot înscrie în special studenţii la medicină sau la colegii şi şcoli postliceale sanitare. "Dorim să atragem tineret prin acest program pentru instruire şi, de ce nu, poate pe viitor, pentru o posibilă angajare. Considerăm că este mult mai benefică această strategie, dacă o putem numi aşa, deoarece omul vine, vede cum stă treaba în cadrul Serviciului de Ambulanţă şi îşi poate da seama dacă este făcut pentru această meserie. De multe ori, cei care vin să susţină un examen în vederea angajării, vin din disperare, din lipsa unui loc de muncă, iar când văd cum stă treaba, pleacă. Îşi dau seama că nu pot rezista, li se face rău când văd sânge sau anumite cazuri mai grave. Prin acest voluntariat, şi unitatea ar avea de câştigat prin selecţia personalului", a declarat dr. Vasile Popescu. Până în momentul de faţă există deja 3 persoane care doresc să facă voluntariat la unitatea centrală de ambulanţă. Este vorba de doi viitori asistenţi medicali, din Băneasa şi Cernavodă, şi de o persoană care a lucrat la UPU pe un post de infirmieră şi care probabil vrea să vadă cum este atmosfera în realitate la preluarea cazurilor, pentru o eventuală continuare a studiilor. Se pare că iniţiativa este una de bun augur, iar singurul regret al directorului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa este acela că nu a demarat acest proiect mai din timp.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fost ambulantier sofer la petromidia testat de doamna doctor tudoran.....acum angajat la teatru de copii calutul de mare...daca este nevoie la voluntariat va rog sa ma contactati oricind la nr 0743469193
0
0
sofer voluntar pot lucra
2
0
Sunt anul ll la AMGsi doresc sa fac voluntariat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218