REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sesiune de comunicări ştiinţifice a tinerilor olimpici

Sesiune de comunicări ştiinţifice a tinerilor olimpici

Replica API 13 septembrie 2016 | 00:00 320

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, în parteneriat cu Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu şi Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, a organizat recent a III-a Sesiune de comunicări ştiinţifice a tinerilor olimpici. Sesiunea a fost deschisă de Directorul General ICPE-CA, Prof.dr. Wilhelm Kappel, care a vorbit despre importanţa revenirii tinerilor în ţară, în cadrul institutelor de cercetare-dezvoltare, argumentând că dotarea acestora este comparabilă cu cea din străinătate, oferind reale posibilităţi pentru performanţa ştiinţifică.

La sesiunea de comunicări au participat reprezentanţi ai mediului ştiinţific, diplomatic, ai societăţii civile, lucrările susţinute fiind bine apreciate şi tinerii incurajaţi să persevereze în cercetările demarate prin Centrul de Iniţiere în Cercetarea Ştiinţifică a Tinerilor Olimpici Alexandru Proca din cadrul ICPE-CA.

Lucrările prezentate au atins aspecte precum: procedura de recuperare pentru membrul superior, monitorizarea membrului inferior după proceduri chirurgicale, metode de diagnosticare a maladiilor neurologice prin analiza parametrilor dinamici ai sistemului locomotor, procedura anticancer bazată pe magnetosomi si hipertermie, studiu asupra mişcării globului ocular cu aplicaţii în microacţionările neconvenţionale.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218