REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sesizare: a descoperit că a votat altcineva în locul ei!

Sesizare: a descoperit că a votat altcineva în locul ei!

Replica API 30 iulie 2012 | 00:00 153

PDL Constanţa a depus, la finalul zilei de duminică, o sesizare conform căreia o persoană din Năvodari a constatat că altcineva a votat în locul ei.

Iată cum sună sesizarea: "(...) La sectia de votare nr. 337 Navodari, la ora 20:00 s-a prezentat in vederea exercitarii dreptului la vot dna Varlan Elena, alegator inscris in lista permanenta existenta la nivelul acestei sectii.

Cu aceasta ocazie, s-a constatat faptul ca, in locul dnei Varlan Elena, votase o alta persoana, ramasa neidentificata pana in prezent.

Fata de aceasta imprejurare, presedintele sectiei de votare nr. 337, dna Cozmenco Stefania Camelia, i-a permis dnei Varlan Elena sa voteze, fara a-i solicita acesteia sa semneze si fara a o inregistra pe vreo lista.

In acest context, reprezentantul PDL in sectia de votare respectiva a formulat o intampinare prin care si-a exprimat opozitia fata de aspectele anterior aratate.

Apreciem ca fapta persoanei care, folosindu-se de o identitate care nu-i apartinea, respectiv de identitatea dnei Varlan Elena, a votat in locul celei din urma, constituie infractiunea de fals privind identitatea, prevazuta si sanctionata de disp. art. 293 alin. 1 din C. pen..

In egala masura, consideram ca, prin raportare la continutul activitatii infractionale desfasurate de persoana ramasa neidentificata, in speta, se contureaza si elementele constitutive ale infractiunii prevazute si sanctionate de disp. art. 54 alin. 2 din Legea nr. 3/2000.

In ceea ce priveste conduita dnei Cozmenco Stefania Camelia, presedintele sectiei de votare nr. 337 Navodari, consideram ca aceasta se face vinovata, sub un prim aspect, de savarsirea infractiunii prevazute de art. 55 alin. 1 teza a III-a din Legea nr. 3/2000, materializata din perspectiva faptului ca a procedat la falsificarea documentelor de la biroul electoral al sectiei de votare, actiune concretizata dat fiind ca nu a inscris in nici o lista faptul ca dna Varlan Elena a votat.

In egala masura, dat fiind ca presedintele sectiei de votare nr. 337 Navodari a permis exercitarea votului de catre o persoana care a prezentat o identitate falsa, consideram ca dna Cozmenco Stefania Camelia se face vinovata si de complicitate la savarsirea infractiunii prevazute de disp. art. 293 din C. pen. si complicitate la savarsirea infractiunii prevazute de art. 54 alin. 2 din Legea nr. 3/2000.

In ceea ce priveste conduita infractionala a dnei Gheorghe Nela, reprezentantul UDMR in sectia de votare nr. 337 Navodari, urmeaza a fi avut in vedere faptul ca, ulterior sesizarii, prin intampinare, a situatiei anterior descrise, respectiv a faptului ca presedintele acestei sectii de votare se face vinovat de savarsirea infractiunilor mai sus aratate, aceasta a inteles ca, in jurul orelor 22:30 - 22:40, sa procedeze la completarea, in fals, a listei electorale permanente, semnand in locul alegatorilor care nu s-au prezentat la vot, incercand, astfel, sa acopere eventualele neconcordante ce urmau a aparea cu ocazia intocmirii procesului - verbal de consemnare a rezultatului votului la nivelul acestei sectii de votare.

In atare conditii, apreciem ca fiind evident faptul ca dna Gheorghe Nela se face vinovata de savarsirea infractiunii prevazute de disp. art. 55 alin. 1 teza a III-a din Legea nr. 3/2000, constand in falsificarea documentelor (listele electorale permanente) de la biroul electoral al sectiei de votare nr. 337 Navodari.

Totodata, evident este si faptul ca acelasi reprezentant al UDMR in sectia de votare nr. 337 se face vinovat de complicitate la savarsirea infractiunii prevazute de disp. art. 54 alin. 2 din Legea nr. 3/2000, constand in faptul ca, prin activitatea infractionala desfasurata, dna Gheorghe Nela a inlesnit savarsirea, cel putin de catre persoana ramasa neidentificata, a infractiunii prevazute de art. 54 alin. 2 din Legea nr. 3/2000.

Fata de aspectele anterior expuse, solicitam efectuarea de cercetari in vederea stabilirii intregii activitati infractionale si tragerii la raspundere a faptuitorilor Cozmenco Stefania Camelia, Gheorghe Nela si a persoanei ramse neidentificate".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367