REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sesizare ajunsă pe masa ministrului Teodorovici: Primăria Agigea acuză SC Marea Neagră SA că ‘A FURAT’ cherhanaua de la Agigea!

Sesizare ajunsă pe masa ministrului Teodorovici: Primăria Agigea acuză SC Marea Neagră SA că ‘A FURAT’ cherhanaua de la Agigea!

Replica API 30 noiembrie 2018 | 00:00 692

Vânzare cu cântec – suspiciuni de fals şi uz de fals

Vânzare cu cântec – suspiciuni de fals şi uz de fals

foto Facebook Pescaria lui Matei

Războiul de la Agigea, soldat până în prezent cu mai multe dosare penale în lucru şi amenzi, a intrat în faza sesizărilor înaintate guvernanţilor. O plângere ajunsă pe masa ministrului de Finanţe expune o versiune explozivă: SC Marea Neagră SA („moştenitoarea” pescăriilor de pe litoralul românesc) ar putea ieşi din falimentul nerezolvat de ani de zile, ba mai mult, şi-ar putea achita datoriile acumulate la stat, dacă ar face un singur lucru. Este vorba despre revendicarea şi recuperarea pescăriei de la Agigea, pe care în prezent o patronează SC Sarda Fish SRL (firma care deţine cunoscutul restaurant „Pescăria lui Matei”).

Sesizarea la care facem referire a fost transmisă Ministerului de Finanţe de către Primăria comunei Agigea, reprezentată de primar, Cristian Cârjaliu. Este de notorietate scandalul dintre edil şi patronul SC Sarda Fish SRL, Matei Datcu, acesta din urmă lansând numeroase acuzaţii la adresa edilului. Una dintre acestea este aceea că, în realitate, primarul ar urmări să îi distrugă afacerea, în beneficiul celeilalte cherhanale din Agigea („Golful Pescarilor”).

Revenind însă la plângerea transmisă de primarul comunei Agigea ministrului Eugen Teodorovici, aceasta conţine date extrem de grave, demne de constituirea unui nou dosar penal. Astfel, Ministerul de Finanţe este înştiinţat cu privire la „fraudarea şi furtul unor active (clădiri imobil Cherhana Agigea) de la SC Marea Neagră Sa – astăzi în faliment prin Continvest Insolvenţă SPRL – reprezentată de lichidator judiciar Potop Angela”.

Ce conţine plângerea transmisă ministrului de Finanţe

Plângerea Primăriei Agigea este formulată împotriva lui Datcu Matei, în calitate de director general şi ulterior administrator la SC Marea Neagră SA, Ştefan Elena Monica, contabil şef la Marea Neagră SA şi administrator la SC Condemar SA. Motivul? Primăria Agigea susţine că actualul punct de lucru deţinut de SC Sarda Fish SRL la Agigea ar fi fost dobândit de această firmă prin manevre ilegale. „(...)

Societatea Marea Neagră SA s-a aflat în procedura reorganizării judiciare în perioada 27.03.2000 şi 15.05.2001 în baza Legii 64/1995 în cadrul dosarului 882/com/2000 al Tribunalului Constanţa, perioadă în care au fost emise cele două facturi (2540812/03.01.2001 şi 2540816/03.01.2001) ce stau la baza înstrăinării ilegale cu privire la proprietatea punctului piscicol Agigea imobil cherhana.

Din informaţiile furnizate de lichidatorul judiciar Maestro SPRL (...) concluzia a fost că în patrimoniul societăţii nu existau active situate în Agigea (acestea fiind sustrase de Datcu Matei şi Ştefan Monica prin falsificarea inventarului) şi nu a avut loc nici o înstrăinare de bunuri din Agigea! Potrivit legii 64/1995 privind insolvena şi aflată în vigoare la acel moment, nu se puteau înstrăina bunuri fără acordul lichidatorului judiciar, fără acordul creditorilor şi fără respectarea procedurilor legale specifice materiei insolvenţei (...)”, se arată în documentul transmis de primărie Ministerului de Finanţe.

Din aceeaşi sesizare mai remarcăm faptul că, potrivit Primăriei Agigea, ar fi fost falsificată într-o factură menţionată anterior şi suprafaţa pe care Sarda Fish o deţine la Agigea, cu scopul de a fi creată „aparenţa dobândirii unei suprafeţe mai mari a platformei de pământ deţinută de către Sarda Fish SRL, cu toate că această suprafaţă a platformei nu are corespondenţă în proiectul tehnic certificat de către Întreprinderea Piscicolă (cea de la care a „moştenit” SC Marea Neagră SA toate cherhanalele – n.r.)” – se mai specifică în sesizare.

„În aceste condiţii, urmează să apreciaţi asupra dreptului de proprietate asupra imobilelor Cherhana Agigea, deţinut în fals de SC Sarda Fish SRL, să sesizaţi organele competente cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals şi inducerea în eroare a creditorilor şi să cereţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cercetarea acestor infracţiuni, inclusiv să cereţi nulitatea absolută a facturilor 2540812/03.01.2001 / 2540816/03.01.2001 (facturile care atestă vânzarea pescăriei de la Agigea, de către SC Marea Neagră SA – n.r.)”, se arată în încheierea plângerii care a ajuns pe masa ministrului Eugen Teodorovici.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/razboi-greu-la-agigea-scandalul-terenurilor-unde-functioneaza-cherhanalele-episodul-facturii-falsificate-373806/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prostii astia se cearta si bolat belghiz cu cirjaliu deschid la balta agigea o pensiune cica cu specific pescaresc ca sa atraga fonduri prin flagul unde cirjaliu e sef! Urmariti firma Aybo pescuit si turist cum se face ca la carte !in acte nevasta lui belghiz cel de la agigea serv si cel prin care cirjaliu a vandut terenuri la balta!p.s tatal lui e frizerul din agigea
10
2
SE PARE ca MATEI te-ai dus pe copca cum sa furi si sa falsifici facturile matei la marea neagra director general ai stat sase luni administrator la aceasta firma dupa care ai bagat-o in faliment si ai uitat de pescadoarele din madagascar,a am uitat tu esti om de afaceri ai administrat firma statului roman si ai bagat-o in faliment furand imobilul cherhana Agigea hai sictir HOTULE ce zici de ROMANIA FURATA sau la tine nu merge tu esti LIBERAL tu falsifici nu gunoiule
4
7
Fmm carjaliule,nu-ti mai ajunge tarlaua?? Fa-ti tu un denunt cum ai furat balta de la agigea prin firme fantoma a ajunga sub comanda ta. Ne pisam pe golful tau, tot la pescaria lui matei mancam. Sa ajungi cu golful tau de kkt in faliment.ti-ai tras doar tie iluminat stradal, ai evitat coltul unde este pescaria. Poate le spui cum ai vandut tu terenul la penny si cum ai santajat ca nu dai autorizatiile daca nu cumpara de la tine. Jigodie comunista ce esti. Apropo, de ce vine politia locala sub pod la agigea si alunga pescarii de acolo?? E terenul primariei???
13
3
Mariceleee te astept aici la puscarie sa mi faci patul sa mi gatesti sa ma scarpini pe spate sa mi pui un spritz !exact ce faceai cand eram in libertate si te mascaream prin judet!de ce nu ma vizitezi ?te ia cu emotii cand vezi gratiile
10
3
Lasa Matei ca te scap eu cu 2-3ani aici langa noi la Poarta Alba.
5
9
Carjaliu a fost un gabor comunist nul suport delok daca va intra vreodata in conflict cu mine e jale nu a facut nimik in agigea str tiberiu brediceanu e praf
12
2
A pus ochii pe izmenele lui MATEI? Penibil. sa primesti oamenii sa vina la masa printre cracinari. Urat
9
7
ce cherhana ba ca aia vindeau numai peste de la selgros ,calcan cu 92 lei portia de 100g si piept de pui cu 90 lei kg .afacere de succes cherhanaua cu termopane hehe
13
4
Deja e penibil! Pe mine unul ma lasa rece ca afara mizeria asta!trece viata pe langa ei .scopul e clar primarul a pus ochii pe cherhanaua lui Matei are si bani asa ca mizerii din astea se vor tot scrie si se vor face.
21
1
Doi jegos si hoti Carjealiu si Matei
19
4
Pai asa vede cirjaliu o afacere de succes !sa inchida toate restaurantele pescaresti si sa ramana doar al lui ca sa mearga !bravo dom primar si le mai dai si un teren la balta la consilieri sa nu sifoneze nimic
20
3
MILITIAN PSD
20
2
Mai nou , au inchis si cherhanaua din Eforie ! Cand ma gandesc ca il vad mai mereu pe LIMBRICUL SEF horica pri Lazu , la ceas de seara ... este cam suspect!
12
1
Ce poza ...frumoasa!felicitari Pescaria lui Matei faceti o treaba foarte buna ne vedem la vara in august la o pisica de mare pe plita!va asteptam sa deschideti si la bucuresti
17
4
Un fustrat domle!intrebarea este :de ce 20 ani acest primar cu gasca lui nu a zis nimic?si hop acum cand cineva a pus la punct o schema care merge ,incerca ba sa o ia ba sa bage bete n roate?si mai e si an centenar in care teebuie sa vorbim despre romani care incerca si se zbat in locuri uitate de lume!ce pot sa zic decat RUSINE CA VA BATETI JOC
25
3
E un mare ofticat primarul de la agigea il stiu de la vanatoare!si acolo doar asta vorbeste de Matei si de cherhanaua lui si le spune la toti sa mearga la Golful Pescarilor cica acolo el garanteaza si daca ne ducem sa l sunam!
28
3
Iar disperatul de Cirjaliu...iar in Agigea e un polei de nu poti sta in picioare!
28
3
Tara arde baba se piaptana, altfel ar sta lucrurile daca primaria ar arata acelasi interes si asupra problemelor reale din Lazu si Agigea, dar observ ca mai arzatoare este pescaria ca deh...
37
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218