REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sesizarea lui Tăriceanu privind Dosarul Belina, respinsă de Curtea Constituţională

Sesizarea lui Tăriceanu privind Dosarul Belina, respinsă de Curtea Constituţională

Replica API 24 noiembrie 2017 | 00:12 382

CCR a respins sesizarea depusă de către preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu în legătură cu Dosarul Belina, privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern.

"Curtea, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, a respins sesizarea şi a constatat că nu există conflict de natură constituţională între Guvernul României şi Ministerul Public - DNA. Motivele le veţi afla foarte pe scurt în comunicatul de presă", a anunţat preşedintele Curţii, Valer Dorneanu.

În sesizarea depusă la CCR, Tăriceanu semnala conflictul juridic intervenit ca urmare a cercetării penale a Direcţiei Naţionale Anticorupţiei asupra legalităţii Hotarârii Guvernului nr. 858/2013, respectiv, a Hotărârii Guvernului nr. 943/2013.

”În documentul înaintat Curţii Constituţionale a României se precizează: actele şi faptele concrete expuse în sesizare dovedesc existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi D.N.A. – componentă a Ministerului Public, care constă în declanşarea unei proceduri de urmărire penală în legătură cu adoptarea unor hotărâri de guvern. Or, potrivit celor statuate chiar de către Curtea Constituţională, adoptarea hotărârilor de Guvern dă expresie competenţei originare a Guvernului”, a precizat preşedintele Senatului, scrie news.ro.

Călin Popescu Tăriceanu a solicitat CCR să constate existenţa conflictului juridic de natură constituţională între Ministerul Public – Direcţia Naţională Anticorupţie, pe de o parte, şi Guvernul României pe de altă parte; să constate cauza conflictului: Ministerul Public – Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a arogat competenţa de anchetare a circumstanţelor, împrejurărilor, oportunităţii şi legalităţii elaborării celor două hotărâri de Guvern; să statueze că, pe viitor, procurorii nu pot ancheta circumstanţele, împrejurările, oportunitatea şi legalitatea hotarârilor de Guvern.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Demisia Taricene ! In gura mamitei tale ...
1
0
Motivarea hotararii este foarte importanta si sunt extrem de interesat sa vad cum suna.
1
0
de ce ar mai cautino infractori nedovediti inca dar pe carei recunoaste tot poporul ...
2
0
Ccr daca vrea respect,trebuie sa judece corect.Acum urmeaza ca Saideh si Plomba sa-l dea in gat pe seful lor pt asi mai scurta din pedepse.Se fini ...cum zice olteanul!!!!!!
7
0
Da se pare ca CCR isi intra in adevaratul rol ptr care au fost investiti si faptul ca renunta la pozitia ghiocelului in fata unui penal dovedit-- un mare BRAVO. Sa speram ca lucrurile vor intra pe un fagas normal
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614