REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sesizarea privind un conflict de natură constituțională pe ancheta OUG 13 depusă de Tăriceanu, admisă

Sesizarea privind un conflict de natură constituțională pe ancheta OUG 13 depusă de Tăriceanu, admisă

Replica API 28 februarie 2017 | 01:41 342

Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale, a declarat luni că a fost admisă sesizarea președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu privind un conflict juridic de natură constituțională în legătură cu dosarul penal deschis in rem de DNA privind ancheta procurorilor asupra emiterii ordonanței de urgență numărul 13.

"DNA a făcut acțiuni care îi exced competența", a susținut Valer Dorneanu, care a afirmat că prin deschiderea anchetei se încalcă principiul separației puterilor în stat. De asemenea, Dorneanu a precizat că procurorii au încălcat dreptul guvernului de a își selecta oportunitatea privind luarea măsurilor, deoarece în comunicate se vorbește despre decizia guvernului de a emite ordonanță de urgență ceea ce depășeste atribuțiile organelor de anchetă.

”Există conflict juridic între autorităţi când o putere îşi arogă competenţe, puteri care revin altei puteri. (...) DNA a început o acţiune care s-a marcat prin descinderi la MJ, audieri de la cel mai mic la cel mai mare în legătură în felul în care s-a adoptat un act normativ. El se aprobă în anumite condiţii şi este o putere delegată din partea autorităţii legislative (...) DNA s-a apucat să vadă în ce măsură s-au îndeplinit condiţiile unei OUG, dacă s-au primit toate avizele, lucruri care exced competenţelor DNA. (...) Considerăm că s-a perturbat buna activitate a Guvernului şi s-au deteriorat relaţiile care trebuie să existe între autorităţile legislativă, executivă şi judecătorească”, a declarat Valer Dorneanu.

Decizia Curții Constituționale este obligatorie și trebuie pusă în practică, de aici înainte toate actele de anchetă trebuie făcute în așa fel încăt să nu încalce prevederile emise de judecătorii constituționali luni.

De altfel, tot luni DNA a clasat o parte din dosar și a disjuns și trimis la Parchetul General ancheta privind 5 fapte penale pentru a fi continuat dosarul.

Tăriceanu, lovitură pentru DNA: Curtea Constituțională a admis sesizarea sa privind un conflict juridic de natură constituțională privind ancheta pe OUG 13, potrivit B1.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari Domnule Tariceanu ! Vad ca Dracnea se caca pe el ca este cu musca pe caciula !
0
2
Nemernici de la conducerea romaniei a hotarat majorarea cu inca 50% salariul bugetarilor in loc sa reduca numarul acestora cu 50%.Este sfarsirul romaniei ca stat ,romania va intra in incapacitate de plata ,niciodata nu vom putea achita imprumuturile si dobanda incasata de evrei ca de la ei se primeste imprumutul pentru plata majorari cu 50% a salariilor.Toti de la conducerea romaniei sunt tradatori.
2
0
O LOVITURA SE STAT A LUAT MA-TA , IN GURA , JEGOSULE CU TOT NEAMUL TAU DE SOROSISTI . MULTA MUIE IN GURA MA-TII CEA CALDA .
2
2
Pe calin ciortan moale tocmai ce la dat in primire fosta nevasta...hahahaha...cea mai buna veste dupa arestarea de ieri a clanului sebastian ghita de la ploiesti
1
0
Dragi comentarorii nu trebuie adresat cu PSD ci cu partidul comunist PSD MEMBRU AL LOVITURI DE STAT DIN 1989
2
3
Asta a fost un aranjament intre Dragnea si Tariceanu , pe deoparte si pesedistul Dorneanu de la CC, pe de alta parte , ca sa inpiedice actiunile institutiilor ce vegheaza la eradicarea coruptiei.CC nu mai este credibila, este infectata de PSD.
2
4
In strada fratilor ca astia sunt in stare sa desfiinteze toate institutiile statului,ca ei sa fure nepedepsiti.Luati mana de pe DNA.
1
3
Cucuveaua trebuie demisa imediat si judecata pt. abuz in serviciu. Incet-incet Romania revine la normal. Neamtul a luat cu japca 7 case, 2 le-a pierdut, normal ar mai tb. sa piarda alte 3, Cucuveaua cu Negulescu, Stanciu, Papici si alti interlopi din justitie sant corupti pana in maduva oaselor. Ei ca si Baseala aplica metoda HOTUL STRIGA HOTII.
4
9
de ce i se spune mana lunga a legii ? pentru ca te prinde oriunde te ai afla, inclusiv in guvern sau parlament ! da exista un conflict intre hoti si cei ce lupta impotriva lor iar curtea constitutionala este o grupare infractionala daca a putut sa spuna asa ceva. sa citeasca constitutia nu numai in litera ei ci si in spiritul ei ! nu numai DNA are obligatia sa lupte impotriva hotilor ci orice cetatean ! atunci si cetatenii si constitutia sunt in conflict cu hotii din parlament, din guvern, de oriunde.
10
2
poti sa nu -l iubesti pe tariceanu dar,vad ca io sugi mai abitir decat o prostituata.Esti atat de subtil, ca un elefant intr-o sticlarie!Pai vrei sa uitam cine a fost si este Valer Dorneanu?Idiotilor,nici nu stiti sa mintiti!
8
5
Nu il agreez pe Tariceanu, dar a avut dreptate, DNA-ul si-a depasit competentele! Acum, cine raspunde? Magistratii de ce nu raspund pentru abuzurile lor, constatate si de Curtea Constitutionala, dar si de CEDO? Romania nu este un stat de drept, legile nu se fac de procurori sau de judecatori, acestia trebuie sa le aplice si sa vina cu propuneri de imbunatatire. Treziti-va si nu va mai lasati imbatati de 'telejustitie'!
8
9
E PSD_ist! Asa ca...
5
7
Am iesit peste jumatate de milion de romani la proteste, au strigat ambasadele tuturor tarilor civilizate de la SUA la Canada, UK, Franta, Germania, din UE, NATO, au protestat romanii din toata lumea impotriva gratierii infractorilor date de voi si VOI VORBITI DE LEGE SI DE CORUPTIA DIN DNA? VOI SUNTETI INFRACTORII IN FATA OMENIRII SI A LUI DUMNEZEU! AFARA DIN INSTITUTIILE STATULUI, AFARA PSD VOTAT DE 18% DIN POPULATIE, AFARA JUDECATORI CORUPTI, AFARA FUNCTIONARI CORUPTI, AFARA DIN VIATA ROMANILOR!
8
7
daca nici acum nu se lasa cu demisii, chiar ca nu este stat de drept
9
4
Tariceanu este un inculpat. CCR este plin de marionete numite de politicieni si partide si se vede sa sunt aserviti tandemului Dragnea_Tariceanu. Deci, se incearca pe orice cale sa se ingenuncheze DNA si JUSTITIA romana. Asa, ca un sincer SIKTIR, politicieni si magistrati nesimtiti care abuzati pe orice cale revenirea la normalitate, aceea in care un penal si corupt, se duce la puscarie iar paguble se recupereaza. CCR, un puroi ca si parlamentul si senatul!
8
8
Ar trebui legati toti care s au acupat prin abuz de treaba asta Daca asa o fi si cu oamenii de rind ,cu incalcarea constitutiei si legiii
9
6
ca sa-i numesc cucuvele si zdrente putin spus, mai repede ai putem numi cvorupti, infractori si mafioti ce as fac de cap stiind ca pentru ei nu exista lege ! De ce ? Adica are voie sa te omoare fara a raspunde ??? Asta-i democratie ? Adica in alte state cu mult mai democrate ca noi, acolo ai gresit indiferent ca esti presedintele tari sau din orice alta structura esti supus legi chiar cu puscarie conform gravitatii faptei comise, iar la noi ? sant mari smecheri, Paiii ori este lege pentru toti ori hai toti sa ne facem dreptate singuri !
10
7
Singura institutie care mai poate reda increderea tinerilor de a ramane in tara este DNA. In lipsa acestei institutii oamenii cinstiti nu mai au ce sa spere. Viitorul lor este furat pe fata.
9
10
PENTRU INTERESELE LOR SA DAT SOLUTIA IMEDIAT SI IN FAVOAREA POLITICIENILOR !! CEA IN FRANCI???? A DURAT SI A FOST IN FAVOAREA BANCHERILO!! SI ATUNCI UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE????
6
3
Nu trebuie sa raspunda DNA-ul pentru abuz in serviciu? Sau ei sunt deasupra legii?
13
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614