REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sesizările legate de galbenul intermitent de la semafoare, pasate de la un responsabil la altul, până se pierd?!

Sesizările legate de galbenul intermitent de la semafoare, pasate de la un responsabil la altul, până se pierd?!

Replica API 25 iulie 2018 | 00:00 335

Traficul rutier este un adevărat calvar la Constanţa, mai cu seamă pe timpul verii. Fluidizarea este piatra de încercare a municipalităţii, care a decis să caute soluţii pentru o problemă care durează de ani de zile. Concomitent cu neajunsurile de pe străzile Constanţei, se adaugă, de câteva luni, şi proasta gestionare a semafoarelor. Încă din luna mai, cotidianul "Replica" de Constanţa atrăgea atenţia că sunt zone în municipiu unde galbenul intermitent de la semafoare ba funcţionează, ba nu funcţionează.

Suntem în luna iulie, iar o constănţeancă ne-a sesizat, din nou, că există probleme la semaforul de pe bulevardul IC Brătianu spre Gară. Femeia a transmis şi o sesizare, în atenţia Poliţiei Locale, de unde a fost redirecţionată către Confort Urban. Surpriză! După un timp de aşteptare, atunci când a solicitat să i se ofere un răspuns, cei de la Confort Urban i-au comunicat că: "Nu avem nici o sesizare de la dumneavoastră", susţine constănţeanca.

Aceasta ne-a transmis şi sesizarea, aşa cum a formulat-o în atenţia Poliţiei Locale, iar ulterior către Conform Urban: "Subsemnata... Ca urmare a faptului că mă deplasez zilnic pe ruta care include bulevardul IC Brătianu- str. Th. Burada, pe sensul de mers dinspre Policlinca CFR către Gară, de aproximativ 2 ani, mă confrunt zilnic cu dilema privind funcţionarea semaforului cu lumina galbenă intermitentă pentru virajul la dreapta de pe bulevardul IC Brătianu spre Gară. În această zi am fost pusă în situaţia unui conflict verbal purtat cu alt conducător auto, în trafic (...). Nu este prima dată când trec printr-o astfel de situaţie generată de faptul că semnalizarea rutieră din acea zonă nu funcţionează corespunzător. Vă rog să îmi comunicaţi dacă este permisă executarea manevrei de virare la dreapta a autovehiculelor raportat la lumina galbenă intermitentă la semaforul menţionat. În acelaşi timp, dacă regulă permite manevra la care fac referire, iar acel semafor este defect de mai bine de 2 ani, ţinând cont de volumul traficului din zonă, vă rog să faceţi un efort şi să dispuneţi celor obligaţi să facă acest lucru, remedierea situaţiei", se arată în sesizarea femeii.

R.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/semafoarele-din-constanta-pica-rand-pe-rand-intermitentul-la-dreapta-nu-mai-functioneaza-de-o-luna-359701/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mergand pe ideea ca reclamanta detine permis de conducere nu trebuie sa intrebe pe nimeni deoarece se prezuma ca este in tema cu legislatia rutiera, daca nu detine permis, sa studieze legislatia. Raspunsul este in cuprinsul actului normativ. OUG 195
4
0
Babu babuiunul prost stie doar sa traga spagi pentru el si sefu
8
0
Sa raspunda marele jeg de om Adrian Capatana de la Confort Urban , omul lui Babu !
9
0
Ba venea, ba nu venea
3
0
Pai asta inseamna intermitent . . . Ba functioneaza,ba nu . . . .
14
0
Sunt multe semafoare la care dupa culoarea verde vine direct rosu. Exemplu semaforul de la spital de pe Tomis pe sensul Mamaia-Spic de grau. In Constanta s-a scos temporizarea la semafoare, cica nu era bine. In Bucuresti acum vor sa o introduca pentru ca este buna. Dumnezeu sa ii inteleaga pe cei de la drumuri si primarie. Cred ca cei de la rutiera ar trebui sa dea amenzi administratorilor de drumuri, nu numai soferilor.
8
1
Daca langa semafor exista o lampa de culoare galben care este intermitent nu este deajuns. Trebuie sa existe si indicatorul de cedeaza trecerea cu sageata catre stanga. Daca acesta nu exista atunci este o problema. Deci in consecinta daca exista indicator si lampa galbena cu lumina intermitenta nu functioneaza poti trece. Daca nu exista indicator si lumina galbena exista si functioneaza nu poti trece. In acest sens puteti sa va adresati administratorului drumului - primaria constanta.
5
0
Confort urban nu stie sa raspunda. Mai precis adrian capatana. Nu poate.
13
2
Conform Codului Rutier, daca lumina galbena-intermitenta NU FUNCTIONEAZA iar semaforul prezinta culoarea rosu, NU AI VOIE SA VIREZI DREAPTA ! Se considera ca lumina galbena-intermitent a fost anulata de catre administratorul de drum ! Sa nu mai vorbim de faptul ca nu cunosti zona sau ca esti turist si este noapte: se va observa ca semaforul este rosu ! Atunci, daca virezi dreapta si se intampla un accident sau esti observat de catre Politia Rutiera, SIGUR ramai fara permis ! Si atunci, D-lor conducatori auto, care claxonati sau intrati in polemici cu cei care asteapta lumina verde..?!
15
1
Fa dreapta str. Labirint la ploliclinica cfr si ajungi la autogara
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367