REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Set de recomandări şi informaţii utile în sprijinul persoanelor care trăiesc cu boli respiratorii

Set de recomandări şi informaţii utile în sprijinul persoanelor care trăiesc cu boli respiratorii

Replica API 23 mai 2020 | 00:00 963

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Asociaţia Iniţiativa Pacientul 2.0., a pregătit un set de recomandări şi informaţii utile în sprijinul persoanelor care trăiesc cu boli respiratorii.

Aceste informaţii care se găsesc pe site-ul copac.ro.

Potrivit unui comunicat, documentul abordează următoarele aspecte: informaţii generale despre noul coronavirus, glosar de termeni utili, impactul COVID-19 asupra persoanelor care trăiesc cu boli respiratorii, accesul la tratament pe timp de pandemie pentru persoanele cu afecţiuni respiratorii, recomandările Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, întrebările pacienţilor şi răspunsurile specialiştilor, scrie Agerpres.

"Traversăm o perioadă mai dificilă, dar este important să nu ne panicăm, să fim informaţi corect, să ţinem legătura cu medicul, să nu renunţăm la tratament şi să ne împăcăm cu boala", a declarat preşedintele COPAC, Radu Gănescu, citat în comunicat, scrie Agerpres.

"Informaţiile corecte, validate medical, fac parte din instrumentele-cheie de care pacienţii au nevoie, astfel încât să îşi poată controla boala. Relaţia cu medicul de familie este importantă şi aceste luni, în care grija pacienţilor cronici a revenit în principal medicilor de familie, ne-au arătat că o bună comunicare între pacient-medic de familie-specialist este vitală şi uneori chiar salvatoare de vieţi", a spus medicul de familie Carmen Buşneag, reprezentant al Grupului RespiRO din cadrul SNMF.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218