REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sever Voinescu, despre Lăzăroiu: Ca Lady Gaga, e excentric, tinde să devină superstar

Sever Voinescu, despre Lăzăroiu: Ca Lady Gaga, e excentric, tinde să devină superstar

Replica API 25 februarie 2012 | 00:00 257

Sever Voinescu pune în discuţie rolul analistului politic, care tinde mai mult spre statutul de superstar, referindu-se la cele mai recente afirmaţii ale lui Sebastian Lăzăroiu, despre cum Traian Băsescu este gata să demisioneze contra modificării Constituţiei şi amânarea alegerilor în 2013. "Nu e nimic nou nici în uimirea cu care îi citesc acest interviu. Dl Lăzăroiu nu încetează să mă uimească de când l-am remarcat în peisajul, adesea delirant, al opiniilor politice de la noi acum mulţi ani. Dorinţa sa de a uimi are ceva mai degrabă specific show-businessului decât analizei politice dar, de când s-a inventat talk-showul politic, nu a devenit şi politica un show? Probabil că dl Lăzăroiu, vizionar cum îl ştim, face astăzi ceea ce analiştii vor face în viitor în mod obişnuit. Aşa cum Lady Gaga şochează cu câte ceva la fiecare apariţie şi a devenit superstar în domeniul ei, analistul politic va trebui să propună cele mai năstruşnice şi colorate ipoteze ca să devină superstar în domeniul lui. În prezent, însă, dl Lăzăroiu pare un pic excentric", este de părere Voinescu, într-un articol pe http://hydepark.ro.

El face referire la interviul lui Sebastian Lăzăroiu acordat ziare.com, în care fostul consilier prezidenţial reia o teză pe care a mai prezentat-o public, anume disponibilitatea pe care ar avea-o Traian Băsescu pentru a-şi scurta mandatul, demisionând, în schimbul unei înţelegeri cu opoziţia pentru proiectul de revizuire al Constituţiei şi ducerea alegerilor parlamentare odată cu cele prezidenţiale, în 2013. "Eu cred că preşedintele nu trebuie să demisioneze şi că alegerile nu trebuie duse sub nici un motiv în 2013. De altfel, mă grăbesc să spun clar şi răspicat că informaţia potrivit căreia PDL ar încerca ducerea alegerilor în 2013 este o manipulare otrăvitoare ieşită din aparatul mediatico-securistic al lui Dan Voiculescu în vremea protestelor de stradă din ianuarie, cu scopul evident de a înfuria şi mai mult lumea. Niciodată în PDL nu s-a discutat despre aşa ceva şi partidul se pregăteşte de alegeri pentru acest an, după calendarul firesc, ştiut de toată lumea: iunie, locale şi noiembrie, parlamentare. De ce dl Lăzăroiu, azi analist independent, se joacă cu ipoteza asta, nu ştiu", susţine purtătorul de cuvânt al PDL. În opinia sa, preşedintele nu ar trebui să demisioneze din cel puţin trei motive. "1. Avem un guvern nou şi oamenii par a fi dispuşi să învestească cu încrederea lor acest cabinet - după prerea mea asta e marea veste politică a momentului. Sincer, m-am temut că românii au intrat într-o asemenea stare de refuz, încât resping orice li s-ar oferi. Dar, a mia oară, se dovedeşte că poporul e imun la propaganda voiculesciană. Iată-i pe oameni dispuşi, admirabil, să susţină cabinetul Ungureanu. Orice discuţie despre demisia preşedintelui în acest moment e defavorabilă acestui guvern care are atât de multe de făcut în atât de scurt timp. Mai precis, orice discuţie despre demisia preşedintelui acum va zgudui serios susţinerea politică a dlui Ungureanu", argumentează Voinescu.

Sursa:Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102