REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Sevil Shhaideh, pentru a treia oară în faţa DNA, în dosarul Belina

Sevil Shhaideh, pentru a treia oară în faţa DNA, în dosarul Belina

Replica API 18 ianuarie 2018 | 00:00 359

Constănţeanca Sevil Shhaideh, prima propunere de premier făcută în 2017 de liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost citată la DNA în dosarul Belina, chiar în ziua consultărilor de la Cotroceni pentru noul premier.

Shhaideh a fost programată pentru ora 16, la sediul DNA Bucureşti, unde s-a prezentat pentru a treia oară, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu. Prima dată a fost chemată pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect. Ultima dată când Shhaideh a ajuns în fața procurorilor anticorupție a fost în octombrie 2017, cu puțin timp înainte să își dea demisia din funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării.

În momentul demisiei lui Shhaideh din Guvernul Tudose, fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a declarat despre aceasta că este o victimă a hărţuirilor şi că, în realitate, nu este vinovată privind aspectele din acest dosar controversat.

„Sevil, din ianuarie (2017 n.r.), e hărţuită în permanenţă. Viaţa de minisitru nu e o viaţă uşoară, responsabilităţile sunt uriaşe. Înseamnă nu numai enorm de multă muncă fizică, înseamnă un stres permanent. Dacă la toate astea se adaugă nişte stresuri de luni de zile legat de chestiuni pentru care tu nu eşti vinovat, dar se fac atâtea afirmaţii publice, te simţi vânat, oricât ai fi de super-om, şi pe doamna Sevil o consider un fel de super-om, având în vedere toată activitatea ei de când o cunosc. Cu toate astea cedezi la un momet dat", a declarat Doina Pană.

Reamintim că Shhaideh este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu într-un dosar care vizează trecerea "ilegală" a unor „părți din Insula Belina și Bratul Pavel, cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha, situate în albia minoră a Dunării, din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, la doar câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal unei firme private, în anul 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice", potrivit procurorilor DNA.

În acelaşi dosar este cercetată şi Rovana Plumb, acuzată de procurori că "în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, cu intenţie a ajutat la săvârşirea faptei penale reţinute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este hartuita doamna, se plange fina lui Dragnea !? Sa plateasca penal pentru rau facut poporului, Romaniei, hotilor, nu va mai suportam sa va vedem mutrele. Sa va retina odata! Catusele !!
2
0
Hastagisti, mancatzi cacat !
0
1
Face de ris Constanta, bine ar fi sa intre la puscarie, dar in conditiile actuale sunt steptic
1
1
Hai la mititica cu butoiul de grasime!
4
1
eu propun sa va retina odata ptr totdeauna pe toti , haita intreaga- ati facut atat rau romaniei si poporului incat nu va mai putem suporta
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369