REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sezon estival sabotat de CNADNR: A2 intră în modificări radicale. Cum reacţionează Mazăre!

Sezon estival sabotat de CNADNR: A2 intră în modificări radicale. Cum reacţionează Mazăre!

Replica API 28 februarie 2015 | 23:59 284

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Pentru sezonul estival 2015, turiştii din ţară vor sosi la Constanţa fie pe drumul vechi, fie pe jos, fie prin teleportare. Compania Naţională de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (CNADNR) a lansat bomba: se va turna asfalt pe primii 25 de kilometri din Autostrada Soarelui. Iniţiativa, bună în esenţa sa, prost pusă în aplicare, întrucât lucrările se vor desfăşura şi pe perioada sezonului estival.

CNADNR a decis să renunţe la dalele de beton din primii 25 de kilometri ai autostrăzii, porţiune şi-aşa plină de gropi, pe care le va înlocui cu asfaltul turnat de Dorel: şase luni, conform planurilor. Având în vedere faptul că muncitorii vor freza dalele de beton pe o adâncime de nouă centimetri, apoi vor turna un strat de asfalt cu o grosime de 20 de centimetri, operaţiunea va dura, după toate probabilităţile, mai mult de şase luni, adică şi după luna august a.c. Despre faptul că tronsonul se va transforma în şantier, odată cu sezonul cald, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a rămas perplex. „N-am nici o părere”, ne-a spus acesta. Mai revoltaţi sunt, însă, agenţii de turism, printre care fostul secretar de stat în ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Bărhălescu. „Din punct de vedere al turismului va fi iarăşi un calvar, pentru că accesibilitatea către litoral va fi afectată şi, cu siguranţă, interesul bucureştenilor, de exemplu, de a veni la mare va scădea. Doar în condiţiile în care se vor reuşi ca în Germania să se facă patru benzi de acces, cu câte două pe sens şi să ne strecurăm pe o singură bandă către mare. Sperăm să fie aceasta o variantă”, ne-a spus Bărhălescu, care, până la urmă, rămâne cu speranţa, nu şi cu convingerea că va fi „ca în Germania”. „Daţi-mi voie să mă abţin”, a concluzionat Bărhălescu, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614