REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sezonul estival 2012 ar putea fi ultimul pentru Telegondolă

Sezonul estival 2012 ar putea fi ultimul pentru Telegondolă

Replica API 9 martie 2012 | 00:00 126

Grăbiţi-vă să vedeţi Mamaia de sus, cât mai aveţi ocazia!

Grăbiţi-vă să vedeţi Mamaia de sus, cât mai aveţi ocazia!

Este un an decisiv pentru Telegondola din Mamaia. Societatea care administrează telegondola a intrat în insolvenţă. Toţi cei care se vor plimba în acest an cu telegondola vor contribui, aşadar, la salvarea acesteia. Sau.... nu.

Telegondola din Mamaia a intrat deja în revizie şi va funcţiona de Paşti. Cu toate că firma care administrează telegondola din staţiunea Mamaia se confruntă cu probleme financiare şi a solicitat instanţei deschiderea procedurii de insolvenţă, anul acesta nu se pune problema suspendării activităţii gondolelor, care va funcţiona şi în acest sezon estival ca şi în anii trecuţi. Telegondola va fi pusă în funcţiune în perioada Sărbătorilor Pascale: de vineri, 13 aprilie şi până duminică, 16 aprilie. În 3 ianuarie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat un dosar pentru deschiderea procedurii de insolvenţă, la solicitarea SC Telegondola Mamaia SRL, firma care administrează gondolele. "Suntem în plină insolvenţă, dar asta nu va afecta activitatea. Avem un plan de reorganizare şi sperăm să ieşim din insolvenţă până la anul. Avem datorii la bancă, pe care sperăm să le achităm", ne-a declarat Florina Marcu, directoarea SC Telegondola Mamaia SRL. Nici preţul plimbării cu telegondola nu s-a mai modificat. De doi ani de zile, taxa a rămas de 10 lei. Conducerea SC Telegondola Mamaia SRL ne-a declarat că preţul plimbării rămâne de 10 lei. În perioada de vârf, între 20 iulie şi 25 august, preţul biletului este de 15 lei. "Sperăm ca tot mai mulţi turişti să circule la vară cu telegondola. Suntem în prezent în revizii. Ultima probă a reviziilor este controlul de la ISCIR. Sperăm să iasă totul bine la control, dar avem emoţii. De rezultatul controlului depinde funcţionarea telegondolei în acest sezon estival. Anul acesta a trebuit să schimbăm mai multe piese care ajută la buna funcţionare a telegondolei, a căror valoare este de 30.000 de euro. Vor fi aduse din Austria. Piesele sunt, aşadar, costisitoare. Sperăm să ne acoperim costurile în perioada sezonului estival, când îi aşteptăm pe turişti să se plimbe cu telegondola", ne-a mai declarat Florina Marcu. Telegondola din Mamaia a fost inaugurată în vara anului 2004, valoarea investiţiei fiind de 3,5 milioane de euro. Telegondola leagă intrarea în Mamaia dinspre municipiul Constanţa de zona Cazino, aflată în centrul staţiunii.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614