REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sezonul estival 2017: statistica spune că au fost mai mulţi turişti!

Sezonul estival 2017: statistica spune că au fost mai mulţi turişti!

Replica API 25 septembrie 2017 | 00:00 364

BILANŢ

BILANŢ

Asociaţia Litoral - Delta Dunării a anunţat că, în sezonul estival 2017, a fost înregistrată o creştere a numărului de turişti de aproximativ 12%, conform informaţiilor transmise de Institutul Naţional de Statistică (din cifrele analizate pentru lunile mai, iunie şi iulie).

La capitolul evenimente, Asociaţia Litoral - Delta Dunării a precizat că a organizat, a promovat sau a fost partener al unui număr mare de evenimente, începând cu evenimentele de deschidere a sezonului, organizate în weekend-ul de 1 mai, în staţiunea Mamaia, când, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei, s-a înregistrat un număr record de turişti, comparativ cu anii precedenţi.

De asemenea, spun aceiaşi reprezentanţi, o mare diferenţa au făcut-o, în acest sezon, Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria şi Consiliul Judeţean Tulcea, şi primăriile din Dobrogea - Cernavodă, Jurilovca, Crişan, Năvodari, Limanu, Murfatlar, Agigea, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, care au susţinut un număr de peste 110 evenimente.

Un mare impact l-au avut evenimentele gastronomice, cele sportive, teatrele de stradă, festivalurile de film, numeroasele concerte cu artişti români şi străini, veniţi la Constanţa, unii pentru prima oară. “În turismul de Litoral se face un bilanţ provizoriu toamna, după închiderea sezonului estival. Susţinem cifrele oficiale oferite de către asociaţiile patronale şi profesionale din domeniu şi aşteptăm, la finalul acestui an, cifrele oficiale ale INS, pentru a analiză eficientă promovării prin numărul de turişti şi a banilor cheltuiţi în destinaţie.

Anul acesta, oraşul Constanţa a câştigat şi se văd rezultatele politicii locale, care investind în evenimente culturale a ajutat capetele de sezon. Datorită evenimentelor, am constatat o capacitare foarte bună a hotelurilor şi un flux ridicat în restaurante şi magazine pe tot sezonul 2017. De asemenea localităţile din interiorul judeţelor Tulcea şi Constanţa au devenit din ce în ce mai vizibile cu evenimentele organizate şi au generat un flux de turişti semnificativ.

Numărul turiştilor străini a crescut şi în acest an, cu sprijinul companiilor aeriene care operează pe aeroportul Mihail Kogălniceanu şi al touroperatorilor care investesc în promovarea destinaţiei, în special pentru că destinaţia Litoral – Delta Dunării a început să prezinte interes şi să ofere experienţele pe care ei şi le doresc”, a declarat, Cristian Bărhălescu, Preşedinte Asociaţia Litoral - Delta Dunării.

"În acest an am continuat Strategia demarată de Asociaţia Litoral-Delta Dunării în anul 2013, considerat un an de referinţă, datorită introducerii Taxei de Promovare Mamaia. Din acel moment, am lucrat pe Strategie, obiective, pieţe ţintă, atragere de zboruri, evenimente. Acest buget ne-a permis sa înregistrăm creșteri ferme în fiecare an din ultimii 4, iar Sezonul 2017 continuă acest trend. Raportarile INS și comunicatele pe care le-am primit de la principalii turoperatori de litoral ne confirmă rezultatele excelente cu care încheiem acest an, deși sezonul continuă chiar și acum”, a spus și Corina Martin, vicepreşedinte Asociaţiei Litoral - Delta Dunării.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614