REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sezonul estival 2018 debutează cu probleme: cea mai mare criză de personal din ultimii 30 de ani!

Sezonul estival 2018 debutează cu probleme: cea mai mare criză de personal din ultimii 30 de ani!

Replica API 24 aprilie 2018 | 00:03 1133

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a susţinut, în cadrul întâlnirii dintre operatorii economici de pe litoral cu autorităţile, la care participă şi ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, că la această oră sunt aproximativ 5.000 de locuri de muncă disponibile pentru sezonul estival 2018. În prezent, operatorii se confruntă cu cea mai mare criză de personal din ultimii 28 de ani. Operatorii economici atrag atenţia că sezonul estival se apropie cu paşi repezi şi încă nu au angajaţi şi nici perspective prea mari de a găsi oameni interesaţi să lucreze pe litoral!

Mai mult, Murad a ţinut să sublinieze că salariile sunt unele atractive, în ciuda „zvonurilor” că angajaţii sezonieri nu ar fi bine plătiţi!

Un alt punct atins de Mohammad Murad este cel privind controalele desfăşurate de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Acesta a atras atenţia că Protecţia Consumatorilor nu ar mai trebui să facă publice exemplele negative întrucât, prin apariţia în presă, strică imaginea litoralului românesc.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu ajutorul social se traieste bine...ceeee atata munca? Ala care zice ca in strainatate se ia 1500 euro pe luna? La sfarsit de luna daca au scazut chiria, mancarea si transportul nu mai raman nici cu jumatate. Aici o camerista care nu stie sa tina matura in mana pleaca acasa cu 500 euro in mana, la program ? de 8 ore, doar cu 10 camere. Si ce sa vezi? se duce patroana si face curat dupa ea...ca deh., chef de munca ioc.
0
0
oare asa sa fie ? vrei sa te angajezi in iunie iti spun ca nu a inceput sezonul , in iulie stai ca nu avem turisti , vor sa te alerge o luna 15 iulie-15 august , iar daca esti cu experienta si peste 40 de ani nu esti bun , esti prea batran
2
1
Asta e rezultatul cipanizarii turismului autohton, oamenii sufla si in iaurt. Ati lasat o subspecie sa acapareze totul, acum culegeti ce ati sadit.
7
2
Asa ca stimati patroni faceti front unit si adresati-va conducerii tarii ptr a facilita aducerea lucratorilor extracomunitari si schimbarea legislatiei in acest sens
3
1
Platesc foarte prost, munca cit se poate si plata minima doar pe doua luni.
4
1
Ti-au ramas hotelurile Phienicia si restaurantele fara angajati ? Adu-i pe Consilierii Locali Primaria Navodari sa munceasca la tine , ca tot le-ai facut cadou carduri lor si amantelor lor sa vina sa haleasca mocca si sa stea putorile cu burta la soare !
12
0
Da-ti-le salarii mai mari si nu va mai bateti joc de ei! Poate asa mai se indupleca cineva si mai vine sa lucreze pentru voi! Asigurati-le si o cazare sa aiba unde sta! Ex: chiriile in constanta sunt cum sunt, mai ales vara si salariile din constanta in domeniile astea sunt si mai proaste! Asigurati conditii si mai cheltuiti si voi niste bani pentru oamenii ai! Nu mai faceti tot numai pentru voi!
10
1
se "mira"unii care se cred"hotelieri"cum de nu mai exista prosti de hamaleala.pai bai baieti,majoritatea tinerilor vorbesc fluent o limba straina chiar si cei de la sate si in conditiile astea,trebuie sa fii idiot sa slugaresti la un alogen imputit cand ai locuri de munca in Europa cacalau maria-ta!astia mai nou s-au declarat stapani fiecare pe o bucata de plaja jeguri de machedoni si alogeni imputiti.MA BUCUR DIN INIMA si sa dureze CAT MAI MULT SITUATIA ASTA.vor angaja filipinezi si alti asiatici si-or sa-i plateasca pe aia fara sa guitze la valoarea pietei ca fraierii autohtoni s-au saturat
13
2
Solutia e sa aduceti forta de munca calificata in turism din tari de lumea a III-a
11
0
Pe litoral pt ca e activitate sezoniera angajatii ar trebui sa ceara nu salarii ci Comision din incasari. Ca sa fie toata lumea motivata. Astfel un ospatar sa se poata duce acasa si 50-60 mil. Sau un bucatar si cu 100 mil. Pentru ca patronii astia fac miliarde de pe urma lor.Atentie cum va vindeti si daca o faceti sa fie scump.
12
1
1. noi nu avem turism 2.noi avem sezon de japca 3.voi patronilor nu le oferiti nimic turistilor....marea si nisipul sunt de mult aici voi cu ce veniti
22
1
Dle Mohamad, sunt cazuri in care unii isi bat joc de cei care muncesc acolo. Cum se explica ca nici cei de anul trecut nu mai vin sa lucreze?
17
0
Cine este vinovat
9
0
salarii atractive !? poate ca bucatar primiesti vreo 3000 de lei pe luna dar si pentru banii aia muncesti de iti ies ochii din cap. in alte tari primesti minim 1000 de euro si ai un program decent nu ca pe Litoral unde vara majoritatea sunt sclavi cu acte in regula.
12
0
Ma unge la suflet situatia. Ma bucurenorm ca nu mai doreste nimeni sa primeasca un sut in cur la final de sezon cand patronasul inchide mustaria si fraierii stau la coada pentru un somaj. Inca o data MA BUCUR CA EXISTA ACEASTA SITUATIE. Sa dureze cat mai mult posibil asa meritati.
22
0
Culegeti ce ati semanat! Patroni tepari care va tratati angajatii ca in feudalism! Si apropo ... apa si nisipul sunt gratis !Voi faceti bani de pe urma lor ! Nu vine nici pulea sa va haleasca mizeriile si laturile ! Bag un litru de apa... doua salate de la market, paine cu branza si bronz!Sa munceasca copiii vostriiiii cu masini si toale !
20
2
Dc sa nu faca public .ca sa manance lumea toate mizeriile voastre si sa ne imbolnavim. Ati vrea voi tampiti sa fim sa mai mancam ceva pe plaja si apropo lasati preturile mai jos .ca o zi in mamaia e o saptamana oriunde in Europa cu fullservice
28
0
Salarii mizere domnilor patroni . Teeziti va dari minim 1000 euro si o sa gasiti insutit
25
0
DATI SALARII DE 1000 EURO SA VEDETI ATUNCI CITI MUNCITORI VOR FI ASA MUNCITI VOI PATRONILOR.
25
1
La cate tepe dau pe litoral cine sa mai vina sa lucreze?? Cu 900lei pe luna ....
37
1
mergeti scalvi la makedoni sa va plateasca cind si cu cit au ei chef si cu 12 ore de munca daca se poate
34
4
Din cauza la acesti ciocoi au plecat oameni din tara,,Au jefuit tot,,VREM NATIONALIZAREA ,,,,CONFISCAREA SI CIOCOI LA PUSARIEE.
31
1
....sunt PATRONI ! La preturile europene la cazare si la profiturile imense obtinute in 3 luni de vara dar cu salarii minim pe economie oferite la angajati , o sa se mai angajeze pulea spataru la voi ! Gata , moldovencele s-au desteptat , se duc la munca in Tenerife sau Cipru pe salarii de 1500 euro ! Voi Patronii spargeti cate 1000 de euro pe noapte prin cluburi si la angajati le dati praful de pe toba ! Sa dati draq faliment cu totii , cipanilor , arabitoilor sau ce draq mai sunteti !
38
7
Parca era vorba ca mai asteapta o suta la poarta daca nu-ti convine, sau va e dor de vremurile acelea? Ce semeni aia culegi...
53
0
Sa nu se angajeze nimeni.
44
0
Exemple negative? Minciuni. Totul este frumos,cearceafuri imputite, gandaci, sictir din partea angajatilor.In rest totule perfect
29
0
aveti liceul de alimentatie publica ..........folosti tinerii de aici . toti sunt fara directie , nimeni nu i cauta ...calificat ii ........
25
0
O camerista care primeste 500 Euro, plus cazare, plus masa......Problema este ca ea vrea sa plece de la munca de la ora 12....sa stea pe plaja, iar noaptea prin cluburi. Dimineata nu mai vede pe unde calca. Deh.....toti vor direct manageri.
10
26
dupa ce si-au batut joc de oameni ani la randul cu salarii de mizerie sau muncidu-i si la urma lasadu-i fara nici un leu la sf de sezon acum trag ponoasele. Ce sadesti aia culegi! Bine ca sau trezit si oamenii sa le dea o lectie!
38
5
Atata timp cat exista ajutor social nu se vor bate pe locurile de munca.
38
6
Pe banii astia
28
3
In sfarsit,v-ati trezit patronillor!
29
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367