REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sezonul estival 2020, SALVAT de VOUCHERELE de VACANȚĂ!

Sezonul estival 2020, SALVAT de VOUCHERELE de VACANȚĂ!

Replica API 6 septembrie 2020 | 22:57 2650

Voucherele de vacanță au salvat sezonul estival în acest an, mai mult de jumătate dintre turiștii veniți pe litoralul românesc, inclusiv în aceste prime zile din septembrie, făcând rezervări pe care le-au achitat cu tichete de vacanță emise anul trecut si a căror valabilitate a fost prelungită până în luna mai 2021.

Fără cazările cu vouchere, hotelierii de pe litoral, care și așa au avut cu 30% mai puțini clienți decât anul trecut pe durata întregului sezon, ar fi intrat în colaps, potrivit unei analize a Organizației Patronale Mamaia-Constanța (O.P.M.CTA.), care solicită Guvernului să emită vouchere de vacanță și în acest an, pentru ca turiștii să-și permită să meargă în vacanțe interne și în 2021.

Până pe data de 15 iulie, anul acesta, hotelurile de pe întreg litoralul românesc atinseseră un grad mediu de ocupare de 37%, nereușind să-și acopere nici măcar costurile de funcționare, după ce în luna mai și în prima parte din iunie nu au putut primi turiști, pentru că nu fuseseră emise normele de funcționare, dar si din cauza bajbaielilor de comunicare din partea autoritatilor centrale. Trebuie reamintit ca agentii economici de pe litoral nu au avut nici un fel de predictibilitate sau scenariu disponibil, desi au solicitat pe toate caile oficiale sprijin in a pregati un mod de actiune pentru sezonul care se apropia. Prin comparație, anul trecut, pe data de 15 iulie, gradul mediu de ocupare pe litoral se ridica la 75%.

Ulterior, după data de 15 iulie, atunci când au aflat că va fi o cvasi-relaxare, românii au început să vină în număr mai mare pe litoral. Constatând că nu-și riscă sănătatea dacă vin la mare si ca proprietatile clasificate au implementat numeroase procedure de protective anti-COVID-19, turiștii au început să rezerve în număr mai mare pachete pentru sfârșitul lui iulie și începutul lui august.

"Într-adevăr, august a fost o lună bună, cu o scădere a numărului de turiști cu doar 10% comparativ cu anul trecut. Trendul ascendent a continuat și în luna septembrie, când am ajuns să fim egali cu luna septembrie a anului trecut ca grad de ocupare a hotelurilor deschise. Pentru că trebuie spus ca nu toate u rămas deschise, din pacate, sub presiunea financiara a primelor 3 luni. Acum, în aceste prime zile din septembrie,gradul de ocupare al hotelurilor funcționale de pe litoral este undeva la 80%", a declarat Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța si prim-vicepresedinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Cu toate acestea, pe litoral au venit în acest sezon cu 30% mai puțini turiști decât anul trecut, contrar celor declarate de ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a afirmat că în această vară turismul intern a avut încasări mai mari decât anul trecut. De altfel, chiar și Institutul Național de Statistică a contrazis cu cifre clare declarația ministrului. "Eu nu stiu daca ieșirea domnului Virgil Popescu a fost întâmplătoare. Poate că HORECA nu va mai ajunge să acceseze mult lăudatele și așteptatele granturi pe care ni le-a acordat Uniunea Europeană?" se întreabă Nicolae Bucovală.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu a-m fii noi bugetari unde vati mai trata la spitale unde a-r mai invata copii vostrii?????
2
1
si idiotii carte ti-au dat manute verzi, citeste legea voucerelor ca si privatii au dreptul la voucere dar statul nu ii poate obliga pe patroni sa vi le dea. E treba voastra sa le cereti daca vreti. Totusi eu cred insa ca voi sunteti ruptii in cur care v-ati luat apartamente prin Mamaia in rate si vreti sa le platiti prin chiria de-o vara dar voucerele v-au incurcat socotelile!!! Asa va trebuie ca din cauza voastra s-a distrus statiunea!
4
5
uistii pesedisti isi asigura voturile prin pomeni platite de aia care lucreaza la firme private.Adica cei care muncesc intretin trintorii,lemplatesc salarii si pensii nesi,plis concedii,acum si hotelierilor,sa stea 10 luni la miami cu banii incasati vara asta. Votati ba pesede,sa platiti in continuare!
4
1
la toata scursura societatii romanesti ce colcaie prin primarii si consilii judetene,ca doar ei organizeaza alegerile si numara voturile...
4
3
Minciuni sfruntate ! Sezonul acesta este ca incasari cu 50% mai mic ca cel din anul trecut. Au fost camerele goale si preturile din aceasta cauza au scazit cu 40% . Deci cum sa fie bine ???? Toti avem credite si datorii plus investitii de facut.
2
4
vaucerele cu care vin mancatorii de seminte si jucatorii de hore pe litoral sunt date din banii nostri
6
4
minciuni. Despre vaucere jignire grava la adresa celor ce muncesc in tara asta si POLITICIENII le dau...
4
2
Multi spun ca se practica 2 preturi pet acelasi serviciu:O camera costa 100 lei cu bani si 120 cu vouchere.Oare de ce?
4
0
www.mirceadobre.ro
0
4
ba gigi mare bou te-a facut ma-ta
2
6
De ce plm doar bugetarii beneficiaza de vouchere de vacanta? Cei de la privat nu au dreptul? Tara de kkt condusa de hoti! Sa vedem cine plm o sa va mai cotizeze de la anul, cand nu ii ajutati cu nimic pe privati. Pulea Spataru!
11
4
De ce numai bugetarii au couchere, toate babaciunile de prin primarii isi trag vouchere nemeritate. Stati toata ziua acrituri pe la ghisee si suparati oamenii
10
4
Investeste. Asta este reteta lui.
7
2
Nesimtitul asta de Bucovala a avut hotelurile pline iar restul hotelierilor plangeau dupa turisti.Sa ne spuna si noua reteta succesului acest nemernic asa zis reprezentant al hotelierilor.Toata vara nu a iesit.Pana sa se deschida horeca plangea la televizor.Toti cu vouchere la el s-au dus
7
3
...cimpanzeii si babuinii s-au scos si vara asta ...si ce mai plangeau...!!!!
9
2
Patronul tau de ce nu-ti vouchere? Stii ca legea e valabila si pentru el? Trebuie sa insisti sa-ti dea. Atat. Dar cu o conditie sa nu faca evaziune si sa aiba toate taxele platite la zi, acum intelegi de ce nu ai nici voucher nici ingrijire medicala? Poate doar un grata sambata si 100 ron in mana la sfarsitul zilei!
9
10
voucherele sint platite de pesede din banii celor care muncesc din greu si n.au nici concediu,nici vouchere,nici ingrijire medicala,desi le platesc,si dati moca la trintori bugetari,asistati,lenesi! votati pesede ca sa sparga banii pe pomeni,salarii si pensii nesimtite!
18
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614