REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sezonul estival, calvar pentru poliţiştii din judeţ: au rămas câte unul sau doi la Post

Sezonul estival, calvar pentru poliţiştii din judeţ: au rămas câte unul sau doi la Post

Replica API 29 iulie 2014 | 00:00 151

Cu cine să faci ordine? Cine să stăpânească infractorii?

Cu cine să faci ordine? Cine să stăpânească infractorii?

Poliţiştii din judeţul Constanţa susţin că trăiesc un adevărat calvar încă de când a început sezonul estival şi asta pentru că aproximativ 60 de oameni ai legii au fost detaşaţi pe litoral, iar la posturile din judeţ bate vântul. Aceştia susţin că în anumite localităţi este chiar un singur poliţist care trebuie să se descurce cu toate solicitările, iar zonele mai norocoase au doi.

La finele lunii iunie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa anunţau că pregătirile pentru sezonul estival sunt în toi, însă, anul acesta, vor fi mult mai puţini poliţişti detaşaţi pe litoral din ţară, necesarul fiind asigurat cu oamenii legii din judeţ. De ce? Întrucât Ministerul Afacerilor Interne nu are fonduri suficiente însă, potrivit surselor noastre, nici "voluntari" din ţară nu se mai găsesc dat fiind faptul că trebuie să se descurce la mare, pe timpul verii, cu 13 lei pe zi. Prin urmare, a fost găsită şi soluţia, şi anume să se aducă din ţară 33 de poliţişti, 20 de investigaţii criminale şi 13 criminalişti, restul necesarului urmând a fi asigurat cu forţe proprii. Şi aşa a fost, numai că în locurile de unde au fost luaţi a început calvarul. Poliţiştii susţin că muncesc la foc automat, zi şi noapte, pentru a face faţă solicitărilor. "Este vai de noi. Aici, suntem doi oameni şi trebuie să ne descurcăm cu toate solicitările. Trebuie să intervenim singuri, este ceva de nedescris. Nu putem funcţiona aşa cum trebuie, nu putem asigura ceea ce trebuie", a declarat, pentru "Replica", un poliţist din judeţul Constanţa.

În zona Topraisar: un singur om!

Potrivit informaţiilor noastre, în zona Topraisar activează un singur om al legii pentru fiecare localitate, iar în 23 August, Tuzla sau Valu lui Traian câte doi, şi aceasta ar fi situaţia din tot judeţul, inclusiv Eforie. Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, structura Constanţa, a încercat să facă presiuni asupra Ministerului Afacerilor Interne, însă fără succes până în momentul de faţă, motivarea fiind aceea că nu sunt fonduri. Până atunci, oamenii legii sunt nevoiţi să se descurce în condiţiile date, descrise luna trecută de Adrian Rapotan, adjunctul IPJ Constanţa: "Aceste dispozitive cu data de 1 iulie şi vom avea serie de câte 3 săptămâni şi vor fi prezente până pe data de 1 septembrie. În această perioadă vom lucra în sistem mixt împreună cu partenerii noştri, colegii de la Jandarmerie, cele două structuri, IJJ şi GMJ Tomis".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614