REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sfârşit de săptămână penal, la Constanţa! Vitezomanii, şoferii beţi şi fără permise au luat cu asalt şoselele

Sfârşit de săptămână penal, la Constanţa! Vitezomanii, şoferii beţi şi fără permise au luat cu asalt şoselele

Replica API 23 august 2016 | 00:56 238

Razii: 65 de şoferi au rămas pietoni!

Razii: 65 de şoferi au rămas pietoni!

Poliţiştii rutieri au efectuat mai multe razii în weekend-ul de tocmai s-a încheiat. Pe lângă acţiunea din staţiunea Mamaia, care s-a desfăşurat în colaborare cu specialiştii şi voluntarii Antidrog de la malul mării, altele au fost organizate şi în judeţ, unde, de asemenea, mai mulţi aşa-zişi şoferi s-au ales cu dosare penale. De precizat este faptul că oamenii legii au reţinut 65 permise de conducere pentru depăşirea limitei de viteză.

La sfârşitul săptămânii care tocmai a trecut, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cei ai Compartimentului Relaţii Publice - Serviciul Cabinet, Serviciul Rutier, cei din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia - Biroul Rutier, Vama Veche - 2 Mai, cei ai Biroului pentru Staţiunea Mamaia, împreună cu colegi din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog - C.E.P.E.C.A. şi jandarmii constănţeni, cu sprijinul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au derulat activităţ în Vama Veche, 2 Mai şi Mamaia.

Astfel, polițiștii au oprit în trafic conducătorii auto, care au fost testați în vederea depistării consumului de substanțe interzise sau alcool. De asemenea, polițiștii au continuat cu activități preventive efecutuând un experiment în trafic, în Vama Veche, unde au oferit șoferilor opriți să poarte, pe rând două perechi de ochelari, care simulează percepția vizuală a unei persoane care a consumat băuturi alcoolice pe timp de zi și pe timp de noapte. Șoferii au fost rugați să meargă pe o linie dreaptă, să urmărească percepțiile și modificările care suvin ca urmare a purtării acestor ochelari.

Astfel, au fost conștientizate în mod real toate modificările de echilibru, a timpului de reacție și a percepției vizuale în cazul consumului de băuturi alcoolice. Totodată, polițiștii au continuat activitățile preventive și în Mamaia, unde turiștii aflați în vacanță au fost sfătuiți să adopte un comportament antivictimal, în vederea prevenirii furturilor de pe plajă, din camerele de hotel, din buzunare, pentru prevenirea disparițiilor de minori, a consumului de alcool și substanțe interzise și a accidentelor rutiere.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat peste 200 sancțiuni contravenționale, în valoare de 114.625 lei, au reținut 65 permise de conducere pentru depășirea limitei de viteză, conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului și pentru neacordarea priorității autoturismelor și pietonilor, întocmind 5 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ca și exemple, polițiștii din cadrul Servicului Rutier, la data de 21.08.2016, l-au depistat pe P.U., în vârstă de 35 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. La aceeași dată, polițiștii din cadrul Servicului Rutier l-au depistat pe L.A., în vârstă de 24 de ani, care a condus un autoturism având suspendat dreptul de a conduce autovehicule şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 l-au depistat pe L.S. G., în vârstă de 21 de ani, care a condus un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Apoi, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Mangalia l-au depistat pe S.D. în vârstă de 43 de ani, care a condus un autoturism având suspendat dreptul de a conduce autovehicule şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauze au fost întocmite dosare penale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218