REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Sfârşit de săptămână plin pentru jandarmii constănţeni

Sfârşit de săptămână plin pentru jandarmii constănţeni

Replica API 6 ianuarie 2018 | 00:00 374

Peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică, la ceremonia religioasă ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza). La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţiei Locale.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioşi. Jandarmii vor asigura şi măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor.

De asemenea, militarii vor asigura şi paza sticlelor cu apă sfinţită începând din această seară. Totodată, în perioada 05-07 ianuarie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa şi I.S.U. Constanţa, vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine la o serie de evenimente religioase în zona de responsabilitate, pentru ca acestea să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă.

Pe 5 ianuarie a.c., jandarmii constănţeni au fost prezenţi la Hârşova pentru a asigura măsurile de ordine publică la slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari şi aruncarea Sfintei Cruci în apele Dunării, eveniment religios ce s-a desfăşurat în zona căpităniei portului Hârşova, începând cu ora 13.30. Sâmbătă, 6 ianuarie a.c., jandarmii vor acţiona la Medgidia pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza).

Slujba se va desfăşura pe faleza canalului Dunăre Marea Neagră, începând cu ora 12.00. În aceeaşi zi, jandarmii vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a slujbelor religioase de Bobotează ce se vor oficia la Mihail Kogălniceanu şi Rasova, iar duminică 07 ianuarie, a.c., vor fi prezenţi cu acelaşi prilej, în localitatea Piatra. Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor: adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială; respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură și acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc).

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alti "sarmani" cu saptamana plina, alaturi de politisti. Au stat rezemati si au luat salariu gros. La 50 de ani sunt pensionari cu 3000 lei pe luna. Vai sarmanii. Ii apara pe alesii stapanilor lor.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218