REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sfârşitul sezonului estival a scos muncitorii în stradă: se lucrează în staţiuni!

Sfârşitul sezonului estival a scos muncitorii în stradă: se lucrează în staţiuni!

Replica API 15 octombrie 2018 | 12:23 374

Ne aflăm în miez de toamnă, turiştii au plecat de ceva timp, iar pe litoralul românesc au venit muncitorii. Zgomotul utilajelor au luat locul muzicii, iar acest lucru poate fi observat cel puţin în staţiunea Eforie Nord. Luna octombrie a venit cu vreme frumoasă pe litoral, însă agitaţia turiştilor de pe timpul verii s-a transformat în agitaţie pe străzi: se asfaltează!

Plajele de pe litoralul românesc se prezintă în luna octombrie ca locul unde constănţenii ajung se bucură de momente de linişte şi aer curat. Spunem asta pentru că staţiunile de pe litoral au fost eliberate de turiştii sosiţi aici pe timpul sezonului estival şi totodată de toate soiurile de mirosuri venite de la terase.

Toamna aduce, ca în fiecare an, un soi de linişte în oraşul de la malul mării, dar şi în celelalte staţiuni. Spre exemplu, în Eforie Nord, localnicii au revenit la tabieturile lor şi se bucură de liniştea oferită de sosirea anotimpului rece. Pe lângă aceştia şi autorităţile locale par să profite de momentul de linişte din extra-sezon. În staţiune au început lucrările de reabilitare. Mai mulţi muncitori lucrează de zor la asfaltarea şi modernizarea unei străzi din Eforie Nord.

Cu toate acestea, locuitorii oraşului nu se declară foarte încântaţi din cauza faptului că, susţin aceştia, autorităţile nu s-ar implica aşa cum ar merita oraşul, având în vedere că este un punct turistic foarte important de pe litoralul românesc.

“Observ că lucrează de câteva zile pe faleză, însă oraşul ăsta chiar necesită investiţie serioasă! Mii de turişti ajung aici vara şi ca să fiu sincer, o parte dintre ei se plâng de condiţiile de aici. Atât din punct de vedere al servicilor din unităţile de cazare, cât şi de străzi şi de cum arată. În Eforie Sud spre exemplu, este părculeţul ăla cât de cât mai drăguţ. La noi, în Eforie Nord, nu ai unde să te plimbi. Ne învârtim pe faleza asta care arată şi ea cum arată...”, a declarat pentru Replica de Constanţa un locuitor din Eforie Nord.

Ce-i drept, staţiunile de pe litoralul românesc s-au umplut de turişti vara aceasta. În perioada verii, aceştia susţineau că au optat pentru staţiunile din sudul litoralului pentru că au beneficiat de voucherul de vacanţă, în caz contrar tot la vecinii bulgari ar fi preferat să meargă în concediu.

În luna mai a acestui an, în Eforie Nord, zona Acapulco, malul de pe marginea falezei s-a surpat parțial, zona având peisajul schimbat, iar faleza a fost reabilitată pe fonduri europene. Imaginile surprinse în cursul zilei de 11 mai 2018 nu au fost pe placul autorităților, însă nici pentru cetățeni și turiști.

Amintim că promenada din Eforie Nord a fost deschisă traficului pietonal în vara anului 2015. Aceasta a promis încă de atunci mai multe puncte de belvedere şi a fost lărgită cu peste 1,70 m. Tot pavimentul a fost refăcut cu dale sau pavele din beton sau piatră. Au fost montate bănci şi mobilier urban şi a fost înlocuit tot sistemul de iluminat public, fiind instalaţi stâlpi noi şi un sistem de supraveghere video. Cum românul nu este obișnuit să aprecieze lucrurile bine făcute, faleza a început să fie distrusă, la un an de la reabilitarea acesteia. Astfel că în 2016 aceasta prezenta multe deficienţe.

Paula SOLOMON

Citeşte şi: Mal surpat, în zona Acapulco din Eforie Nord – VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Traiasca despartirea dintre EF.NORD si EF.SUD !
0
0
Muie cu cacat pe capu pulii
0
0
Vorbiti numai de Eforie N dar ruda saraca Eforie Sud a cui este?
1
0
Nu se repara nimic la faleza. Lucrarile se refera la str tudor vladimirescu si str marii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614