REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sfatul unui medic de la Centrul de permanenţă Năvodari: „Mergi acasă, bea o sticlă de vin şi îţi trece!”

Sfatul unui medic de la Centrul de permanenţă Năvodari: „Mergi acasă, bea o sticlă de vin şi îţi trece!”

Replica API 27 octombrie 2017 | 00:00 1691

Pacienți tratați cu indiferență, cărora li se vorbește urât sau sunt trimiși înapoi acasă fără niciun tratament medical, fără o recomandare sau fără a chema ambulanța, pentru a fi trimiși la Urgența Spitalului Județean Constanța. Articolul publicat în ediția de ieri a „Replica de Constanța”, cu privire la activitatea desfășurată la Centrul de permanență din Năvodari, i-a determinat pe năvodăreni să facă publice experiențele neplăcute pe care le-au avut la acest centru medical. Și sunt numeroși, dacă este să ținem seama de numărul celor care au împărtășit ce au pățit și cum au fost tratați la centrul din Năvodari.

„În legătură cu subiectul centrul de pemanență din Năvodari, vreau să vă povestesc și eu experiența prin care am trecut. Am fost de mai multe ori acolo, am fost tratată cu indiferență sau mi s-a vorbit urât. Într-una din ocazii, în vară, m-a dus soțul pentru că aveam tensiunea foarte mică, mă simțeam foarte rău. Am dat de un domn doctor, l-am rugat să îmi facă ceva, pentru că abia puteam sta pe picioare. Mi-a răspuns foarte urât, că este foarte târziu – era ora 21,00! Și tot insista, îi spunea soțului că mai bine mă duce la psiholog sau la psihiatru.

Nu spital sau clinică privată, la psiholog, că de el aș fi avut eu nevoie. Dar eu mă simțeam foarte rău. Un alt medic începusă să facă glume, să îi spună soțului că mai bine îmi cumpără o sticlă de vin, să o beau toată, că până dimineață nu voi avea nimic”, a transmis o năvodăreancă, exemplificând ce a însemnat, pentru ea, tratamentul și sfaturile medicale primite la Centrul de permanență Năvodari.

„Nu consum alcool, în primul rând, iar apoi nu cred că era cazul și locul pentru astfel de glume, în condițiile în care am ajuns la centru pentru că aveam o stare foarte rea, cu amețeli puternice. Își bat joc de noi. Da, sunt și medici care își fac meseria, dar sunt foarte rari”, a adăugat reclamanta, precizând că a apelat la serviciile cadrelor medicale de la acest centru întrucât medicul ei de familie nu era la cabinet în perioada respectivă.

Copil cu febră de aproape 40 grade Celsius, trimis acasă

O altă pacientă, altă experiență îngrijorătoare: „Am pățit și eu într-o seară, m-am dus cu copilul cu febră, intru, era un domn doctor îi explic situația, îi spun că cel mic are febră, că în trecut a avut convulsii febrile. Fără a îi pune termometrul îi pune mâna pe frunte, se uită puțin în gât și îmi spune, pe un ton superior, „du-te mă femeie acasă, că nu are copilul nimic, ce asta e febră!”. Ajung acasă cu copilul și îi pun termometrul la axilă, aveam 39,8 temperatură. Bineînțeles, am sunat la ambulanță și m-a dus la Județean. Cu medicii de aici, mori cu zile!”.

O altă localnică reclamă că, în noaptea de 9 aprilie 2017, Centrul era închis, deși ar fi trebuit să asigure asistență medicală noapte de noapte. „Și eu am fost într-o noapte, pe la 24,00, nici nu mă puteam ține pe picioare. Și, surpriză, ușa era încuiată, am bătut nu a răspuns nimeni. Am mers la farmacie și mi-a dat ceva acolo și înapoi acasă. E o nebunie totală, ală nu este centru de permanență”.

Dată afară din cabinet, pentru că ...vorbea prea mult!

Printr-o experiență demnă să reprezinte un semnal de alarmă a trecut și o gravidă. „Am fost la așa zisul centru de permanență să fac o perfuzie cu vitamie, eram însărcinată în șase luni. Bineînțeles că perfuziile le făceam la recomandarea doctorului. Nesimțita a refuzat să îmi facă perfuzie, ba că îmi trebuie trimitere, ba că îmi trebuie rețeta. I-am spus că sunt însărcinată în șase luni, că nu pot merge la medicul de familie pentru că este sâmbătă seara. Cu un sictir fantastic mi-a făcut perfuzia”. O altă pacientă spune că, spre marea ei surprindere, medicul de gardă căuta pe net să vadă pentru ce afecțiuni este recomandat medicamentul pe care intenționa să-l administreze femeii.

Iar lista nemulțumirilor continuă. O mămică spune că a fost la centrul respectiv cu fetița ei și, pentru că a insistat să îi spună medicului că cea mică este alergică la diverse medicamente, doctorul a vrut să o dea afară din cabinet, pe motiv că vorbește prea mult. „Dacă nu ai bani, ești ca și inexistent. Nimeni nu dă doi bani pe tine.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/navodarenii-acuza-la-centrul-de-permanenta-nu-primesc-ajutorul-de-care-au-nevoie-334112/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem centru de permanenta,dar n-avem medici,am fost cu copilul in seara asta,cu febra peste 39 si nu era un medic,a iesit asistenta si mi-a spus ca medicul a refuzat sa vina...sa le fie rusine!
0
0
Bai , doctore , de ce ai uitat de tuica , rachiu si palinca ? Faci publicitate doar la vin ? Pai , taria curata mult mai bine decat vinul ! Hai noroc !
0
0
a facut facultatea de medicina la Fratelli precum toti cei care au terminat in ultimii 10 ani. Mai vor si salarii mari pe langa cele pe care le au!
3
0
pacientii buni nu au nevoie de medic ptr ca ei sunt de fapt cei sanatosi!plecati acasa si lasati locul unui medic de calitate! intra ciuma rosie cu ciumatii ei,peste tot!
1
0
si pacientii buni sunt rari...
7
1
acum ce pretentii mai aveti, doctori facuti la norma, la cate facultati de medicina s-au infiintat. la fel ca in toate domeniile, nicaieri nu gasesti profesionisti, profesionsitii ramasi sunt foarte rari. nu numai medicii buni sunt rari dar si electricienii, zidarii, instalatorii, etc asta e nivelul general
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367